Bizony sok mindenről olvashatsz itt, még párkapcsolatokról is! Ugyan nem ez a topic címe és nem csak kimondottan párkapcsolatokról szól, de sok kérdésedre választ találsz, vagy abban a topicban felteheted!
Tehát itt: http://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=224&start=255
Ez a "Tapasztalatok" rovat "Görögországban élek" topicjában van!
Itt mindenrol lehet olvasni csak egyet hianyolok.... Gorog-magyar parkapcsolatok. Mi a tapasztalat? Fel eve gorog baratom van es kint elek nala. Imadom, mert olyan hozzam mint amilyen meg egy magyar ferfi sem volt eddig soha(tisztelet a kivetelnek),de feltekeny es cigarettazik illetve eliszogat egesznap(nem reszegre) es ezek nekem nagyon furak es nem tudom hogy meg tudnam e szokni ezeket. Ezen kivul megbizhato,nagyon figyelmes,nem hagyja hogy kiszolgaljam,nem jar sehova szorakozni stb stb csupa jo szemelyisege van. Ilyen es hasonlo temak erdekelnenek,mert sajnos sokat hallok arrol is hogy nem szoktak sikerulni a Gorog-magyar hazassagok. Ez szomoru...
Olyan is irjon akinek gorog a ferje,mert szeretnek hamarosan gyereket is es ha vele lenne ez nem akarok rossz dontest hozni vagy meglepodni kesobb...
Válaszolok Annita helyett, hátha Õ már nem néz be hozzánk ma este.
A Xrónia Pollá egy általános jókívánság, szószerint "sok évet" jelent. A többi pedig : Boldog Új Évet kívánok Neked és hozzon neked ( ez az új év) azt, amit kívánsz (szeretnél).
XRONIA POLLA! KALH XRONIA SOU EUXOMAI O KAINOURIOS XRONOS NA SOU FEREI OTI EPITHIMEIS!
Χρονιά Πολλά! Καλή Χρονιά σου εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμεις!
Kedves Annita9!
Szeretném megkérdezni, amennyiben ezeket a sorokat nekem szántad, mit jelentenek... ?
Sajna, nem-igen tudok görögül (még)
XRONIA POLLA! KALH XRONIA SOU EUXOMAI O KAINOURIOS XRONOS NA SOU FEREI OTI EPITHIMEIS!
Χρονιά Πολλά! Καλή Χρονιά σου εύχομαι ο καινούριος χρόνος να σου φέρει ότι επιθυμεις!
Kis segítségre lenne szükségem!
Szeretném görög barátomat meglepni egy sms-sel ma pontban éjfélkor.
Az lenne a kérdésem, hogy a görögök mit szoktak egymásnak kívánni újév beköszöntével? Ha lehet, fonetikusan (is) írjátok le, mivel a mobilom sajna görög karakterekre nem képes... Ha lehet, egy hosszabb lélegzetvételût szeretnék neki írni...
Nagyon köszönöm!
Ide is beírom,hogy a görög Húsvét 2008-ban,április 20-21 én lesz !!!
---------------------------------------------------------------------------------
Üdv:Barbie
Görögországban minden évben számos fesztivált rendeznek (falutól a városig) különbözõ alkalomból. Ezek célja általában a kulturális értékek, hagyományok ápolása és bemutatása (nem nélkülözve a kulináris élvezeteket sem).