Élmények, történetek
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
Hozzászóló Üzenet
# 16
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201844 Üzenet linkje2013-05-04 19:46:00  Válasz a #201842. hsz-ra

Látod, megy neked az útleírás is! icon_wink.gif

Pont az nem tetszett a tilosi szövegben sem, mint ebben: az általánosításaid és az általános minősítéseid (akár turistáról, akár görög emberről, akár helyről van szó).

Pl. nincs olyan, hogy mindenhol 10 euróra hirdetik a mopedet, itt drágább, és ezzel becsap. Szíve jog annyiért hirdetni, amennyiért akarja, nyilván 20-ért is viszik. Ez üzlet. A becsapás, ha 10-ért írja ki, és utána mégsem annyit kér tőled.
Vagy pl. a hajó közönsége. Nyilván mindannyian ismerünk bizonyos típusokat - és nem kell messzire menni, ez megvan egy wellness szállóban, a mekiben, vagy egy személyvonaton is. Ezt szeretjük vagy nem, mi is olyanok vagyunk vagy nem - ha nem kötelező, és az ember nem csípi, akkor kerüli. Ennyi.
De nézhetjük Korfut is - mindezt úgy írom, hogy még nem voltam ott, tehát lehet, cudar nagyot tévedek, és az egész szigetre az általad említett büdösség jellemző.

Ami pedig a legjobban bosszant most is, hogy úgy fest, a sajtópropaganda (különösen a német) elérte célját, és az alapján ítélsz meg egy országot és egy népet. Mert tény, hogy a görögök nem tökéletesek (de kik azok?), ám a sajtóban csak a szélsőségeket taglalják. Te azt hiszed, minden buszvezető 300 eurót kap kézmosásra - én meg az tudom (!), hogy biza van, aki 600-at keres összesen egy hónapban (csak, hogy az arányok meglegyenek: nem frekventált, de turisták által is látogatott helyen lakás bérlése + rezsi 3-400 euró/hó).
Csak az a lényeg, hogy "görögbe' nyaralni ócsó", a görögök lusták, csalók, trehányak, és a "fejlett" államok fizetik meg (?) az ő életvitelüket - de azért az éremnek sok oldala van.
Például az is, hogy mennyi ideig is volt az ország elnyomás alatt? Kiktől is szenvedtek? Kik tették tönkre akkor az országot, mészároltak le teljes szigetlakosságokat, égettek föl településeket? Vagy hogy kerültek görög műkincsek távol az országtól?
A sok olvasás mellett (és ezt vice versa értem, nem előítéletekkel, egyoldalúan) görögökkel is kell beszélgetni, mert az ember úgy egy sokkal árnyaltabb képet kap, jobban megérti őket, az életüket, az életvitelüket, a gondolkodásukat, és ettől akár egészen más színben is láthat dolgokat - és még az is kiderülhet, hogy nem mindig fekete a fekete, néha szürke, vagy éppen fehér.

# 17
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201842 Üzenet linkje2013-05-04 18:58:35  Válasz a #201824. hsz-ra Előzmény #201824

Mondom, a hajokazast egyszer meg lehet csinalni, de NEM ajanlom senkinek, lehuzas, kizsebeles, meglehetösen aljas modon. A vensegek akik ott setabotoznak, es jo nyugdijat elveznek, nekem mar ugyis mindegy, mar ugysem sokaig elek jelszoval, mindent fizetnek. Zabalnak, terpeszkednek a hatszemelyes asztalnal, de ha felretolod öket kussolnak. (emberek) Zavaro volt meg a tulzott biztonsagi vizsgalatsorozat, kártyas beleepö-kilepö, lefotoznak, (sehol nem engedtem )kizarolag az elektronikus beleptetönel muszaj volt, de ott vagtam egy fapofat .( Nem volt nehez icon_smile.gif)
Velenceböl indultunk, elötte volt idöm a varosban csavarogni, hajoindulasig visszaertem.
Kikötöttünk, Bariban,majd Katakolon-ban az Olympia 35 Km-re van innen, itt helyböl becsapnak a Görögök, a 10 Eurora hirdetett ( mindenhol Görögben ennyi a Moped berles ) itt nem, mert ez a Moped ket szemelyes, es igy 20 Euro icon_smile.gif))
Kiröhögtem a gyereket, es egy öreggel szövetkeztem, aki felvitt egy szölöbe hatalmas bortermeleses, amolyan pincelatogatasra, elvitt egy Vendeglöbe, kilatassal, eszem iszommal, örült a baratsagomnak, a Görög ismeretemnek, egy Ouzot ivott stb.(minel szegenyebb v alaki annal karatkteresebb .)
Athen jött, ott is leleptem a csapattol, vendeglök ismert etelek italok, a z Akropolis mögött Bolhapiac, mindent megvettem volna, de minek ?
Santorini, miota elsüllyedt az öbölben a hatalmas szemelyhajo , utasokat mentöhajokkal visznek ki a Bus allomasig, onnan aki befizetett körutra 95 Juro, azt 10 Bus varja. En elsönek leleptem, es kivittek a masik "kikötöbe" ahol a szamarak vannak, a felvonoval, lepcsöval. semmir enem volt idöm, de mar voltam lennt regebben Motorral, igy nyugisabban setalgattam es ujra etterem latogatas volt, es egy baromi jo edes üveg bort vettem. Ez csak ott van a Vulkanikus talaj miatt egeszen erdekes izekkel. Privattol is ennyi a sziget tuloldalan, Akrotirinel, (regen ott laktam)Aztan ujra hajo, irany Korfu. Na ide aztan sose fogok eletemben menni, eszmeletlen büdösseg, kanalis szag icon_sad.gif(( szük sikatorok üzletek tömege, kosz, mocsok, stb .Valami nepünnepseg lehetett, emberek tömege mindenhol, kavehazak tele, berregnek a motorok, mellette beszelgetnek az emberek senkit nem erdekel, hogy majdnem 2 juro a Benzin, Majd mi innen fizetjük, öket es ha nem majd lesz ujra Drachma, es az egy az egy ertekü lesz ....Cinizmus, pökhendiseg. Olyan dolgokat mutat idönkent a nemet TV, hogy elall a lelegzet, mivel csapjak be az allamot, (vaksagot jatszanak, allambacsitol penzt kaszalnak,/Taxis is vak volt / Bus, es Vonatvezetök a fizetesen kivül 300 jurot kapnak KEZMOSASRA !; a 20 eve meghalt bacsikaret a mai napig felveszik a nyugdijat, es e-miatt annyi 100 eves van Görögben, hogy ihaj ! )
Ez teny nem mellebeszeles , TV riport van böven belülük.
Dubrovnik következett, = semmi =üresseg, kongo utcak, hülyesegekkel tömött üzletek, kave 5 Euro volt, =kösz Jugo, maradsz ablakpucolo eleted vegeig minalunk.
Az orszag szep, de...
Mi nem tetszett a Tilosi szövegben ?
aztan vegre ujra Velence.

# 18
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201824 Üzenet linkje2013-05-03 20:37:30  Re:

xoyox írta:
én meg eddig csak Babosdöbretet lattam, de azt is csak Biciglivel icon_smile.gif))lampa nelkül, -arra mar nem tellett icon_smile.gif

A biciglit is biztos azért választottad, mert valamivel olcsóbb volt a biciklinél. icon_wink.gif
Egyébként nem kell mellre szívni, és még jobban a mélyére ásni pusztán zsigerből, ha hülye módon reagált valamire az ember, s ráadásul tovább tetézni a marhaságot. Én is láttam már be tévedésemet/mellélövésemet.
No de most megyek, előkeresem a hágóvasakat, mert holnap egy 20 fős serpa csapat próbál fölcitálni az Everestre - csak az hiányzik már a trófeák közül. De hát te ezt biztosan tudod. icon_wink.gif

Egyébként mennyivel érdekesebb lehetett volna, ha leírod, hogy hol kötöttetek ki, te miket néztél meg - és megemlíted, hogy mi nem tetszett az egész buliban. Mint ahogyan tetted anno az első nagylélegzetvételű tilosi beszámolódnál - és durciztál is rögtön, hogy senki nem válaszol. (Abban amúgy számomra volt pár túl általánosított és eltúlzott vélemény - gondolom abból is fakadóan, hogy vsz. német nyelvterületen élsz -, de te így látod, ezt tapasztaltad, és ezt tiszteletben tartottam, viszont a mostani hajós élményed kapcsán érkezett megszólalásaid már nem estek ebbe a kategóriába. Kár.)

# 19
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201822 Üzenet linkje2013-05-03 19:36:58  Válasz a #201808. hsz-ra Előzmény #201808

Dicsekszel ?---Most jot röhögtem icon_smile.gif)
Mindjart tudtam, hogy Te sokat (mindent) lattal a vilagbol, a Machu Picchu-n is ott a marvany tablad, de a deli sarkon is a zaszlod icon_smile.gif)
Na jo hagyjuk, maskepp jön le (hat-ervenyesül? ) az iras, es maskepp a szemtöl szembe valo Kommunikatio icon_smile.gif)
gyöztel. leelöztel, en meg eddig csak Babosdöbretet lattam, de azt is csak Biciglivel icon_smile.gif))lampa nelkül, -arra mar nem tellett icon_smile.gif

# 20
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201808 Üzenet linkje2013-05-03 14:00:51  Re:

xoyox írta:
az okot a cimbora adta te meg folytatod.
a hajon is volt 4 magyar , leirhatatlan megjegyzeseik voltak, jo hogy senki nem erti a nyelvet !

Igazad van, "cimbi", a lényeg, hogy te tökéletesen érted, írod, használod, és neked mindig igazad van - csak tudnám, ha ilyen csodás a véleményed úgy általában a magyarokról (és így a fórumon belül mondjuk olyanokról, akik nem keveset láttak már a világból), akkor mi a frászkarikának lógsz magyar fórumon? icon_rolleyes.gif
Na pá, keresek valami "jugó" (sic!) hajóutat, és aztán jól meglepődök, hogy milyen is az. icon_twisted.gif icon_wink.gif

# 21
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
MaciG
Törzstag
Törzstag
816 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201807 Üzenet linkje2013-05-03 13:55:17  Válasz a #201755. hsz-ra Előzmény #201755

A tömegnyomor valóban eléggé idegesítő tud lenni, de viszont azt ne gondold, hogy egy buszból vagy repülőből hamarabb kijutsz ha valami baleset van.
# 22
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201804 Üzenet linkje2013-05-03 12:57:43  Válasz a #201803. hsz-ra Előzmény #201803

ne má. icon_biggrin.gif most komolyan nem vágod, h senki sem bántott téged, sőt, egyetértések hangzottak el, és medi meg viccelt? icon_surprised.gif humorérzék? ott maradt a hajón? icon_wink.gif
# 23
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201803 Üzenet linkje2013-05-03 12:32:22  Válasz a #201789. hsz-ra Előzmény #201789

az okot a cimbora adta te meg folytatod.
a hajon is volt 4 magyar , leirhatatlan megjegyzeseik voltak, jo hogy senki nem erti a nyelvet !

# 24
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201789 Üzenet linkje2013-05-02 22:11:45  Re:

xoyox írta:
Szerinted ? valasszd ki .
nem sok mindent irtam ami elmeny lenne , inkabb figyelmeztetes lenne, aki effele utra gondolna . Letörölheted az egeszet ha akarod ( elfelejtettem, hogy lesz akinel irigykedesi ingert valt ki - te nem is lennel Magyar ha nem szoltal volna )

Ha figyelnél a smiley-re, és gyakrabban olvasnád az általad totálisan félreminősített Mediterraneo hozzászólásait, akkor a fenti megszólalásod meg sem születik.
De hát nem is lennél magyar, ha ne rögtön visszakézből tüzelnél ok nélkül. icon_wink.gif icon_razz.gif

# 25
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201773 Üzenet linkje2013-05-02 16:11:36  Válasz a #201755. hsz-ra Előzmény #201755

én egyszer se fogom kipróbálni az biztos, brr. icon_smile.gif

viszont az indexen a hajós utak topikja viszont messze földön a legviccesebb topik. icon_smile.gif az általad is jelzett és minősített siserehad megnyilvánulásai, preferenciái módfelett szórakoztatók. icon_biggrin.gif

# 26
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201772 Üzenet linkje2013-05-02 15:43:01  Válasz a #201771. hsz-ra Előzmény #201771

Hahó Xoyox! icon_lol.gif

Hát nem látod a kacsintós smileyt? Medi semmi rosszat nem akart, abban biztos vagyok... icon_lol.gif

Egyébként nekem is vágyam egy nagy hajós utazás.... Csak egy ilyen miliőbe nem vágyom. A nyaralás legyen szabad és felhőtlen. Megőrülnék ebben a közegben. Nekem igazoltad a félelmeimet. Sajnos, épp olyan lehet, amitől tartok... icon_cry.gif

# 27
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201771 Üzenet linkje2013-05-02 15:34:08  "a cim elmenybeszamolo lenne nem "? Előzmény #201761

Szerinted ? valasszd ki .
nem sok mindent irtam ami elmeny lenne , inkabb figyelmeztetes lenne, aki effele utra gondolna .
Letörölheted az egeszet ha akarod ( elfelejtettem, hogy lesz akinel irigykedesi ingert valt ki - te nem is lennel Magyar ha nem szoltal volna )

# 28
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201761 Üzenet linkje2013-05-02 09:45:44  Válasz a #201755. hsz-ra Előzmény #201755

Szia xoyox!

Most dicsekszel vagy panaszkodsz? icon_wink.gif

# 29
Xoyox
Aktív fórumos
Aktív fórumos
361 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#201755 Üzenet linkje2013-05-02 05:56:19  COSTA MAGICA

hI
Voltam egy Costa Magica nevü hajoval egy Olasz -Görög-Jugo köruton.
Maga a hajo total luxus, de annak ellenere, hogy a legjobb kabint, a legjobb helyen kaptam, megsem mennek többet egy effele tömeg-gel öreg kriptaszökevenyek hadaval,-kiszallas-beszallas nehezsegeivel, annak ellenere hogy vegül is jol volt minden szervezve, sehova .
12 emeletes a hajo, 2600-an voltunk utasok, 1200 a szemelyzet, (hivatalos rabszolgatartas )
draga sem volt, de a tömeg miatt nem nekem valo.arrol nem is beszelek, ha baj lenne, abbol a labirintusbol lehetetlen gyorsan kijutni.16 Lift van, gyorsak, problemamantesen jönnek mennek, de baj eseten hasznalni nem szabadna...
a 130 meter hosszu hajobol kijutni :
elöször le kell jutnod a 3 emeletre onnan van Lift csatlakozas--lepcsösorok -embertömeggel tömve icon_smile.gif)), -- tovabb a 0 szintre, na ezt oldd meg 3-4000 emberrel !!!
Vagy fenntröl beugrasz a vizbe.
Kikötökbe a kiszallas is orakig tartott, a parton alig volt idö varosnezesre, ha befizettel meregdragan egy buszkirandulasra (59 juro alatt semmi nem volt, )akkor vegigrohantal gyors fotozas es vissza a hajora.
repülöteri csekkelesek sorozata utan...
szoval egyszer ki lehet probalni, de inkabb soha többet .

# 30
Wucy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
388 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#181841 Üzenet linkje2012-04-05 18:00:24 

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Élménybeszámolók
<   1 2 3 ... 12 13 14   >