Helló Eni!
Nagyon irigyellek a mászó-tudásotokért, mi csak ámultunk a rengeteg pókember láttán. A megközelítés nem tûnt azért olyan vészesnek, csak a melegben mi inkább a víz alá menekültünk. De az mindenképp a hely elõnye, hogy pár óra izzasztó sziklamászás után közvetlenül a hegy alatt ott kéklik a hûsítõ tenger, és nyugi, a legcsodásabb öblök épp a top mászóhelyek alatt vannak, sokat láttuk ezeken a partokon megpihenni a megfáradt csapatokat. Egyébként a neten annak idején találtam egy v.lag térképet a mászószektorokró, szerintem érdemes utánanézned, ha még nem tetted.
Az megnyugtató, hogy nem kell fél napot felfelé kapatatni a tûzõ napon, (volt már olyan). Öten megyünk, négy egész ember + egy 5 hónapos csecsemõ. Õt féltjük egy kicsit a fülledt melegtõl, de most az elmúlt napokban hozzászokott. Szerintem nem lesz baj, ill. gyakoroljuk az árnyékolástechnikát.
Az én régi álmom volt, hogy ne csak olyan helyen másszunk, ahol a koszos kempingben lehet csak fürödni, hanem mászás után csobbanhatunk a tengerben. Itt olyan mászóhelyek vannak ahol nagyon sokat fejlõdhetünk.
Már nagyon várom, olyan vagyok mint egy gyerek, számolom, hogy mennyit kell még aludni.
A kalauzt, amiben a mászóutak vannak már régebben letöltöttem, (ki is nyomtattam a munkahelyemen, persze elkaptak - legalább 100 oldal).
Ezek nagyon drágák, ha könyv formában vesszük meg.
Én azt hittem, hogy kijelölt partszakaszok vannak, csak ott lehet fürdeni, eszembe se jutott, hogy lehetnek öblök, ahol pl. csak mi fürdõzünk.
Eni!
Úgy képzeld el a szigetet, hogy ha sétálsz a partmenti úton, mondjuk Massouritól északra Argininda felé, akkor balra a tenger szebbnél-szebb öblökkel, jobbra meg a hegyoldal, kicsit feljebb pedig, de az útról jól láthatóan a meredek mászófalak. Szóval ha mászó lennék, csak ide járnék )
Bár Telendoson mászni nem lehet, én azért feltétlanül ajánlom, hogy oda is áthajózzatok (2 euro), a Choclakas nevû kis öböl az egyik legszebb part, amit láttam. És most kapcsolok, hogy Platis Yialos, ahol a Mousselis apartman is van, szerintem eléggé kiesik hegymászóilag, már ahogy mi láttuk. Szerintem erre és más egyéb szempontból is Mirties vagy Massouri a legjobb hely. De ha van autó, nagyjából mindegy, mert a teljes autóút-hálózat a szigeten van vagy 25-30-km.
csak úgy: Váthi virágzó narancsfáktól illatozó völgyben , türkizkék színû, mély, hideg vízû fjord ölén megbújó, kis halázskikötõ, mely Kálimnosz attrakciója. A falu utcáin forrásvíz folyik kereszül-kasul egy kis csatornában és vízzel látja el a kis halastavat.
csak úgy: Váthi virágzó narancsfáktól illatozó völgyben , türkizkék színû, mély, hideg vízû fjord ölén megbújó, kis halázskikötõ, mely Kálimnosz attrakciója. A falu utcáin forrásvíz folyik kereszül-kasul egy kis csatornában és vízzel látja el a kis halastavat.
Vojandi, ilyesmivel nem találkoztunk, milyen forrásvíz, milyen halastó ??