Kalymnosra megyünk 08. 25-én az Aeolus-al. Pozsonyból (két hét). Tudtok-e valakit aki így utazott, kíváncsi lennék arra, hogy 1 nap alatt oda lehet-e érni, ill. az esetleges viszontagságokra.
Aki volt már a Muselis-ben a Platis Yialon-on kérem írja meg, hogy milyen.
Enikõnek: Szerintem Pozsony ból repcsivel Kosra érkeztek, onnan meg hamar Kalymnosra már gyorsan ott vagytok, a busz valszeg csak rátok fog várni a kikötõben, és a Mousselis Platis Yialoson onnan már csak 20 perc. Mi nem így mentünk, hanem busszal Pireusig, és onnan komppal végig. Voltunk az említett helyen, úgy tûnt gyönyörû a környék, klassz homokos strand rémlik nagy hullámokkal szeles idõben. Kicsit távolinak tûnt a falu, mert ez inkább csupán nyaralóhely, szerintem legalább egy bicaj, de inkább moci vagy autó nem árt a kényelmesebb közlekedés miatt. Általában egyébként a buszközlekedés pontos volt a szigeten (fél, 1 és másfél euros jegy létezik, és ez utóbbinál drágább út nincs is (jegyet buszon venni nem lehet, csak az arra kijelölt helyeken). A stop itt is bevált, de sokan taxiztak, mert 4 embernek már kb. annyi, mint a busz.
Igazad van nem hazudok, miért tenném. Amúgy a mi apartamanunk is tök jó volt, mármint kilátás szempontjából. És tényleg minden erkély a tengerre néz. Ráadásul a mi szobánk a legfelsõn volt, úgyhogy semmi nem volt elöttünk ami zavarta volna a kilátást. Sõt igazából szerencsésebbek vagyunk, hogy ide kerültünk (bár a maásikat sosem láttam), met közelebb volt a tengerhez, és a bejáratnál volt a már említett forrás. Így vízért sem kellett sokat caplatnunk.
Scoth,
Nem tudom miylen az a Fortunás út, de szerintem mi nem olyannal voltunk. Valóban nem tehették volna meg ezt a cserét, benne is volt az utazási szerzõdésben. Vetettem fel jegyzõkönyvet errõl és a többi viszontagságainkról. Most éppen a panaszkezelés fázisban van az ügy.
De amúgy ez a sziget álomszép. Én még ide vissza akarok menni. Ti hol voltatok? Myrtiesben? Hol fürödtetetk? Mi jártunk át Telendosra is egy csomót.
Köszönöm Kónya, ez nagyon jó info, az ut. iroda alig mond valamit. Esetleg tudod-e, hogy mennyibe kerül egy autó bérlése? Mi sziklát mászni megyünk, ezért választottuk ezt a gyönyörû helyet, + jön velünk egy hat hónapos csecsemõ, ezért nem lehet biciklivel, vagy robogóval közlekedni. A képeken, amiket láttam, nem kell olyan sokat gyalogolni a falakig, de vannak olyan szektorok, amihez szükséges valamilyen jármû.
Az iroda mondta, hogy ez a jó falu, mert ez van legközelebb a mászóhelyekhez. Te is így láttad?
Szia Bala!
Mi tavaly voltunk Myrtiesben 13 napig a HORIZON-ban. Nagyon jól éreztük magunkat, semmi gond nem volt. Mivel újdonság volt a sziget tele voltunk élménnyel, ezután kértem „Admin”-ékat hogy ha lehet legyen egy Kalymnos topic is ahol pl.tudunk hasznos infokat cserélni..Itt van egy pár kép: https://www.hellasz.hu/forum/v.....sc&start=0
Na itt meg a többi: https://members.chello.hu/pentax/pages/kalymnos_2006_0813_091222.html
Fürdõzés .. A nagy-strandon, a HORIZON alatti kis öbölben, Telendoson sokat..sekély langyos volt a víz…meg hát Vathis-ban Mandarin völgyben kicsit.
Jól gondolod, nem a saját fotóim. Én ilyen mászásokra már nem vállalkozom, pedig lenne kitõl tanulnom, hiszen a fiam ezzel és barlangászattal foglalkozik profi szinten. Idõnként, ha ideje engedi oktat is csoportokat.
Enikõnek: mi Mirties és Massouri határában laktunk, Massouri van északabbra, de gyakorlatilag egybeépültek. Mi gyalog elindultunk É felé, és egymást érték a szebbnél-szebb mászóhelyek, többnyire gyalogosan közelítették meg a mászók, mert közel az úthoz találhatóak, bár melegben nem tûnt kellemesnek az odavezetõ út a hegyoldalban. De ne riasszon el, sokakat láttunk a falakon lógni, az albumomban is látható 1-2 képen. Massouri végén már van egy felkapott mászófal, innen készült a Kvalcsi által feltett kép is, de a kedvenc strandunknál, Arginondánál is sokakat láttunk.