Baj van, mondtam a férjemnek, hogy majd veszünk halat a piacon, és majd megcsináljuk vacsinak vagy ebédnek akár többször is, én szeretem a tengeri halakat. Erre azt mondta, hogy horgász elvbõl nem vesz halat Lehet hozza a pecabotját és majd fog nekünk halat, de az is lehet, hogy egész héten nem ehetek majd. Szóval lehet csak Zeus fog gyártani vacsit halbõl!!
Tényleg Anikó, lehet kint horgászni, ha éppen megakarja próbálni a férjem, láttál esetleg civileket bottal??
A másik én is 11 re tervezem az indulást, bár ezt már valahol leírtam. Úgy számolom, hogy 1-2 körül már a határon leszünk, vagy át is léptük. Itthon csak jobban merek a gázra lépni, mint mondjuk kint. De gondolom azért éjszaka csak nem mérnek, meg nincs annyi rendõr. Jó lenne Belgrádon túl lenni a reggeli csúcs elõtt. Nem tudom sikerül vagy, túl gyors tempót gondoltam ki, de semmi esetre nem akarnék akkor arra lenni.
Rebi a kávédra nagyon vevõk leszünk, mire kint leszünk, de most jó erõs magyar kávéra gondolok!!! De ha mi érnénk ki hamarabb akkor viszont adom, mert kávéfõzöt az útra is viszünk, és meg meg állunk egyet bedobni!
Sziasztok! Bajban leszel Kriszta, mert nem láttam horgászokat, csak csónakban, akik helybéliek, hálóval. Horgászbottal csak Skiathoson láttam, hogy horgásznak turisták, ott helyben nem. De azért biztos vannak olyan öblök, ahol lehet. Giannis majd megmondja biztos, hogy van-e rá lehetõség. De szerintem egyszerûbb, ha rábeszéled a párodat, hogy vegyetek friss halat. Annyira jó nektek, hogy majd ott találkoztok. Ha lenne annyi idõm, meg pénzem, akkor megvárnálak ott benneteket, dehát ez csak álom.
Remélem tényleg jó lesz a 11-es indulás, mert én is szeretnék Belgrádon túl lenni a reggeli csúcsforgalom elõtt. Ott még úgyis elég hosszú távot kell megtenni a Macedón határig. Szerintetek okozhat gondot, hogyha megszakítják a szerbekkel az EU-s tárgyalásokat? A párom hallott ma reggel valamit a hírekben. Remélem semmit. Nehogy kitalálják a vízumkényszert vagy valamit? Bár bõven elég, ha esetleg szemétkednek majd a turistákkal. De remélem semmi ilyesmi nem lesz!!
Lányok!
Én mindenhol láttam pecásokat a parton ahol eddig voltunk. Nyílván nem fürdési idõben, de a megrögzött pecás mindenhol feltalálja magát. De az én férjem is tervezgeti, hogy megfûz egy halászt, hogy akár fizetés ellenében vigye ki halászni egyszer. Majd kiküldjük a fiúkat és csinálunk egy lánybulit addig! Aztán majd lesz valahogy, ha másnem szégyenükben vesznek halat, úgysem ismerik be, hogy nem fogtak semmit!!!
Más, a belgrádi csúcs: nos én nem tartanák tõle. Az a szakasz mindig az enyém volt, rendszerint a csúcsban értünk oda. De az autópálya vezet rajta végig nem gond a forgalom. Kicsit nehezebb elõzni, jobban kell figyelni a jobb oldalt érkezõkre a bekötõ utakon, de nem probléma. Kedves barátnõm, aki nálam jóval kevesebbet vezetett addig, vígan jött utánam. Thesszaloniki még az elkerülõn is gázosabb, inkább attól tartsatok. Mi ott egyszer eltévedtünk, bementünk a városba. Mivel hajnali pár óra volt nem volt gond, de mindenki arra gondolt mi lehet itt a csúcsban! De végül is nem kell bemennünk most sem.
Akkor most nagyon figyeljetek, nehogy megint betévedjetek Szalonikibe, mert ott tényleg durva kicsit a közlekedés. 3 sávos úton 5 autó egymás mellett, nyomva a dudát, amelyik autónak elõbbre van az orra annak van elsõbbsége. Az ottani közlekedés nagyon hasonlít a törökre.
Ferrari!
Igen ismerõs a szitu. Két fontos kellék van az autón: a duda és az elakadásjelzõ lámpa! Ugyanakkor sokszor a görögök türelmesebbek egymással mint mi itthon. Próbálunk Görögországban görögül vezetni, eddig bejött.
De két éve példátlanul jól levezették a csúcsforgalmat a Cassandráról hazafelé tartó csúcsban. Addig mi még rendõrt sem láttunk szinte soha, de ott a helyzet magaslatán álltak. Pillanatok alatt átszervezték a forgalmat, a 20 km-es sor ha nem is 120-szal száguldott haza felé, de normál tempót közelítve. Na ott sokat nõttek a szememben. A helyzethez hozzátartozik, hogy mi a tömeggel szemben haladtunk a szinte kihalt sávban. De tavaly Stavros is kiürült a hétvége végeztével igen hamar, pedig hihetetlen tömeg volt. Ugyan ez a Balatonnál nagyon nem így mükszik emlékeim szerint.
De mindenesetre Thessalonikit valahogy csak be kellene vállalni nappal, mert akkor hogy nézzük meg közelebbrõl? Eddig mindig a tömeg riasztott vissza, az idén szeretném bevenni a programba. De ez már régen egy másik fórum.
Sziasztok! Ne ijesztgessetek légy szives a forgalommal, mert mi most megyünk elõször Görögbe autóval. Remélem nem kerülünk ilyen szituba, mint amirõl írtatok! Bár Korfun is ijesztgettek az autóval, és semmi gond nem volt, amikor béreltünk. Úgyhogy remélem most sem leszmajd! Most kicsit odalett a nyaralás hangulata, mert zuhog az esõ. A mára tervezett grillsütés is meghiúsult miatta, pedig a görög salátát már elkészítettem. Legalább az idehozza kicsit a nyár érzetét, ha már a nap nem süt.
Írjatok sokat, hogy elterelje a figyelmet a rossz idõrõl.
Anikó!
Dehogy ijeszgetlek! Ellenkezõleg. Külföldön amúgy is jobban figyel az ember más autósokra, csúcsforgalom meg itthon is természetes dolog nagyobb városokban. Bár tény: kezdésként nem ajánlanám Thessalonikit nappal.
Az esõ itt is szemerkél, most ért ide a rossz idõ. De csakazért is megsütöttük kinn az ebédet. Ma már ugyan nem sok kedvem van kinn üldögélni, de tegnap és tegnapelõtt nem sok idõt töltöttünk benn, a fõzést is a grillsütõn oldottuk meg. A fagyosszentek után lesz még itt jó idõ ne félj!
Én ahogy néztem már az útvonaltervezõn az utakat, nem írja Szalonikit, ha Macedónia felõl érkezünk. Így szerencsésebb esetbe elkerülhetõ a számunkra. De visszafelé, még nem lehet tudni melyik határon kelhetünk át, és lehet még is csak végig kell menni a városon.
Biztos, hogy a horgászás miatt a Jiannist megfogjuk kérdezni, mert a nagyobbik fiamnak is van kedve kicsit pecázni majd valahol.
Sziasztok Makrisok! Már én is így köszönök nektek. Most egyszerûen csak azt szeretném megkérdezni, hogy a Jannis nevet pontosan hogyan kell írni? Mert láttam már Ioannis, Giannis, Yannis, Jannisként is leírva, és nem tudom, hogy pontosan melyik a helyes? Tudja valaki közületek? Ez nem pontosan ide tartozik tudom, de Kriszta említetted, és errõl jutott eszembe. Köszi.
Azért bátran kérdezhettek majd Jannistól, biztos, hogy tud egy helyet, ahol lehet horgászni szerintem, mert a faluban van is egy nagy horgászbolt, illetve nem nagy, csak jól felszerelt. Ott vettük a búvárszemüveget, és a pipát is a páromnak, mert drágább volt, mint az ajándékboltban, de sokkal jobb minõségû. Akkor láttam, hogy minden kapható, ami a horgászáshoz kell. Majd nézzétek meg. Sziasztok.
Nekem Paralian van egy Giannis nevû ismerõsöm akivel az ICQ szoktunk beszélni. Szóval fonetikusan így használja a nevét, hogy Giannis, de ejteni a gt j nek kell, de õ így is használja azt tudom, így írja nekem.
Szóval a lényeg így is úgy is jól írod, ez a lényeg!!
Nekem az utazási iroda megküldte emailba a nyaraláshoz szükséges részvételi jegyeket. Érdekes, hogy a szállást megkapjuk máshova kell menni elkérni a kulcsokat, na mindegy megoldható lesz ez is odakint.
Ma kaptad meg? Hozzánk még nem érkezett meg. De ezt a kulcsot nem igazán értem. Nem arról volt szó, hogy a tulaj ott lakik? Vagy valamit én értettem félre? Végül is mióta kocsival megyünk nekünk is az irodánál kellett jelentkezni, kivéve tavaly amikor a tulaj várt minket.
Szia Kriszta! Te már befizetted a teljes összeget? Azért kaptad már meg a részvételi jegyet? Mi majd a héten fizetjük a hátralékot, utána remélem mi is kapjuk a jegyeket. Már az is jó érzés lesz, ha a kezünkben lesz. Nem?
Tavaly nem emlékszem, hogy honnan kaptuk a kulcsot, mert busszal mentünk, a várakozásban beültünk a szomszédos Diasba ebédelni, és csak ott hallottuk, hogy el lehet foglalni a szobát, és mire átmentünk már a zárban volt a kulcs. Most, ha autóval megyünk nem tudom, hogyan lesz, de gondolom az irodában lehet még a kulcs, és az is ott van szemben, úgyhogy nem gond. De a tulaj az tényleg ott lakik, és a szülei is, úgyhogy valószínû, hogy csak azért lesz az irodára bízva a kulcsosztás, hogy ne kelljen állandóan figyelnie, a külön autóval érkezõkre, és ha nem venné észre, hogy megjöttek, akkor is el tudják foglalni a szobákat. Bár ez csak az én véleményem. Majd írjatok, hogyha újat tudtok esetleg.
Kifizettük még februárban a teljes összeget, mert a kedvezmény opciója addig volt érvényes.
Érkezés napján a szállás éz az étkezési jegyek 14-21 óráig vehetõk át a Pydna Travel utazási irodában a részvételi jegy ellenében (a Dias aparthotellel majdnem szemben; Tel: 00-30-693-680-7191 vagy -719.
Szóval ezt írták, ami nekem nem gond, csak meglepõdtem rajta, hisz itt azt mondtátok, hogy szállodai rész is van, lehet félreértettem.
Végül is jó dolog, hogy ez így van, és nem kell keresni ott senkit, hanem bemutatjuk a papírokat és kész.
Nos úgy tünik nekem, hogy a történtek kissé elvették a kedvünket a tervezgetéstõl, de lányok: integetünk mi még a fenti vízbõl kifelé! Anikó hamarabb, utána mi is!