Kobobe nem a miénk a szőlőlugasos történet medencével ez mellett tuti nincsen disco. Amúgy köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat. Ha valakinek esetleg kellene infó van tapasztalat a: Dina,Ilias,Apollon apart hotel,Apostolos apartmanokkal. De ha erről a medencés Michalisról van infója még valakinek azt szívesen fogadom
Komolyan mondom, le fogok szokni az accuweather nézegetéséről...tegnap még boldog voltam, a nyaralásunk idejére végig felhőtlen napsütéses időt és 30-32 fokokat írt, ma pedig végig esős, 25-26 fokosat...
Még van 9 nap, remélem addig változik, mert ez így meglehetősen rémisztő.
Feleslegesen nézegetned az időjárást, mert úgy is napról napra változik. Ha nézed, és rossz időt jósol, akkor csak rossz lesz a kedved, vagy esetleg végig parázol és kint mégis jó idő lesz...vagy ha jó időt jósol, esetleg csalódsz kint. Nem szabad nézegetni ezeket az 1-2 hetes, 15 napos előrejelzéseket.
Biztos jó idő lesz kint, ha meg nem, akkor is kint vagy, nem itthon. Csak pozitívan.
teljesen igazad van, tudom jól én is, hogy butaság, de na...úúúgy vártuk már ezt a nyaralást, azt szeretném, hogy minden jó legyen. a hűvösebb idő még hagyján, mert elkirándulgatunk, de az eső+hűvös kombó azért nem túl ideális.
Persze befolyásolni úgysem tudjuk az időjárást, szóval teljesen mindegy, hogy nézegetem vagy sem...reméljük a legjobbakat.
...Persze befolyásolni úgysem tudjuk az időjárást, szóval teljesen mindegy, hogy nézegetem vagy sem...
Újra és újra beleesem abba a hibába én is, hogy idegesítem magam a 15-30 napos előrejelzéseken, s azon mérgelődöm, hogy minden nap mást mondanak. Lehet nézegetni, de komolyan venni nem szabad. Közvetlenül indulás előtt már van valamicske értelme, mert az azért már valamennyire be szokott jönni, s legalább a csomagolásnál figyelembe lehet venni.
Most megyek először Sartira, és Görögországban is 13 éve voltam. Sok hasznos tanácsot kaptam itt a fórumon, köszönöm.
Tudom hogy hülye a kérdés, de mégis felteszem. A tapasztaltabb utazóktól kérdezem, hogy figyelemmel a kinti árakra kb. mennyi költőpénzzel kell kalkulálni 2 személynek 1 hétre a fakultatív programok nélkül. Busszal, önellátással megyünk, tehát a kaját, és az innivalót, fagyit stb. kell kint megvenni, és csak vacsorát ennénk néha étteremben.
Luna1110 üdv itt a fórumon!
Hát bizony ez elég nehéz kérdés! Tényleg nem egyszerű rá a válasz sem. Ez teljesen egyén-függő. Javaslom, próbáld kikalkulálni úgy, hogy felállitasz magadnak egy napi limitet és azt felszorozni. Esetleg kis rátartással a váratlan kiadások miatt. Holnap érkeznek haza a jelenleg kint lévők. Biztosan szolgálnak friss infókkal az árakat illetően. Maradj itt velünk a fórumon és olvasgass tovább! Na és kerdezzél!
Hát ez tényleg nehéz kérdés.Ha mondjuk egy napra számolsz egy vacsorát 2 főre kb 15-20 euro ha drágábbat eszel.este egy koktél mondjuk 10 euro.meg a napi zsömle,felvágott egy fagyi legyen 8.mi bele vesszük még a robogó bérlést is meg a tankolást is. sztem 50 euróbol nagyon kényelmesen el lehet lenni.És a napi limitet nem léped át akkor a következő nap többet lehet költeni.mi míndig hoztunk haza pénzt.pedig ajándékok,borok,fűszerek tömegével jöttünk haza.Még a dutty free ben is költöttünk.
Köszönöm az infókat. Ez tényleg jó ötlet napra bontani a költségeket és beszorozni a napok számával. Bár én a robogó bérlést kihagyom, mert nem tudok vezetni.
Szia Luna!
Én tavaly a két gyerekemmel mentem nyaralni,és mivel elváltam egy fizetésből nem nagyon ugrálhat az ember,de a görög szenvedélyemről nem vagyok hajlandó lemondani.Nos,szégyen vagy sem én 220 euróval mentem ki és egy hűtőtáska kajával!
Az utóbbi egyébként is szükséges ,mivel a görög konyha nem tartozik a kedvenceim közé.
Ebből a pénzből,fagyiztunk,biciklit béreltünk 2x,a gyümölcs,zöldség napi szinten meg volt és az üdítő is.Néha gyrosoztunk,de szuvenírt is vettünk bőven.
Persze a napi péksüti is hozzátartozott ,meg a fánk,mi jól elvoltunk ennyi pénzből is,bár fakultatívra már nem jutott belőle.
Ennek ellenére szép nyaralás volt,hétfőn újra indulunk göröghonba,szerencsére az idén már jobb anyagi helyzettel.
Köszönöm a választ! Jó utat nektek, és érezzétek jól magatokat! Ha hazajöttök, majd beszámolsz a tapasztalataidról. Én a 12 éves lányommal megyek most nyaralni, a család másik fele (férfi szakasz) marad itthon. Kíváncsi vagyok Sartira, egyszerűen imádom a tengert, remélem jó időnk lesz. Én szeretek a tengerparton heverészni, de a családunk férfi tagjai ezt nem tartják élvezetes programnak. Én is úgy tervezem, hogy inkább a kaján fogok spórolni, bár én a görög konyhát szeretem, de belekavart a képbe az is, hogy cukorbetegséget diagnosztizáltak nálam. Így a fánkokat ki kell hagyni. Sajna.
Luma!
Mi most nem Sartira megyünk,hanem Paraliára,de attól ez még görögország!A lányom az idén ezt szavazta meg .Köszönöm a jókívánságokat,tuti jól fogjuk magunkat érezni.Életem első görög nyaralása Sartin volt és biztosra állíthatom,hogy a legszebb partok és tenger ott található!Sokfelé jártam azóta és az egyik elvem,hogy soha nem megyek 2x ugyanoda,mert rengeteg a látnivaló görögbe,de jövőre újra Sarti az uticél,mert a szivem csücske maradt!