Most olvastam a Campus club utazási iroda honlapján a következőt:
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Viszont elfogadják az a TB által kiállított E111 vagy milyen kártyát is!
Mondjuk, én még sohasem váltottam ki, mert mindig kötöttem egyéb biztosítást, ami miatt, még sohasem kellett fizetnem egészségügyi ellátásért, pedig a fiam miatt, egyszer szükségünk volt az ellátásra.
Itt olvastam, hogy kell a TB által kiállított kártya, ha kórházba kerül az ember lánya. Nem értem az egészet, mert az utasbiztosítási kötvény felmutatásával (ha a kórházi ellátás is szerepel a kötvényben!), nem kell fizetni az ellátásért. Totál fölösleges hercehurcának teszik ki az embert, akik csak a híreket hallgatják, és nem néznek utána a részleteknek.
Most olvastam a Campus club utazási iroda honlapján a következőt:
Kötelező utasbiztosítás Macedóniába
2009.06.02.
A Macedón Nagykövetség tájékoztatása szerint ismét kötelező belépési feltétel a magyar állampolgárok számára a meglévő utasbiztosítás. A hitel- és bankkártyához tartozó biztosítás nem elegendő.
Szia angel001!
Ha van nálatok Egészségpénztár, akkor minek leveleznél, ott helyben megcsinálják öt perc alatt. A TAJ kártyádat és a személyidet vidd magaddal, de ezt már korábban jól kielemeztük itt a fórumon.
sziasztok!az érdelekne még hogy ha írásban igénylem az eu.kártyát azt milyen cimre kell elküldeni????a helyi kirendeltséghez,vagy az országos eü.pénztárhoz???köszi
sziasztok!erre az eu-s eü. kártyára mindenképp szükség van???
Sajnos a mi szezonunk azzal kezdodott, hogy korhazi ellatasra volt valakinek szuksege, es az EU kartya nelkul orakig, csak azert telefonalgattam, hogy vegre meglegyen a visszaigazolas, miszerint a biztosito minden koltseget fedez. Az Eu kartyaval ez egy perc lett volna. Emellett persze mindekeppen kell az utasbiztositas is, mert az Eu kartyat a korhazon kivul nem fogadjak el (vagy csak nagyon keves helyen)
nem feltétlenül muszáj, ha van rendes biztosításod (az úgyis kell, mert azt nem helyettesíti), de adott esetben nagyon meg tudja könnyíteni az életedet... Ha az orvos ezt gond nélkül elfogadja, akkor nem kell telefonálgatni a biztosítónak, várakozni stb...
akkor viszont 1szerü a megoldás: ajánlva kell feladni és nem kérdezősködni, én is úgy tettem és 15 nap múlva meg is jött, persze a mellékeltem a kért iratok fénymásolatát amit a honlapjukon írtak.
Nem a spórolás itt a lényeg Kissas hanem az OEP-nél sincs mindeki tisztába a dolgokkal.El kell neki mondani hogy hogy is van ez a dolog és ha nem értené meg akkor mondani kell neki hogy olvassa el a hollapjukat és akkor megérti hogy lehet postán is intézni a dolgokat.
Vagy van még egy lehetőség,de én ezt nem hiszem.Hogy ez egyedi dolog és valaki foglalkozik ezzel a dologgal és valaki nem vagyis városokra értem ezt.