Köszi Kakadu ismét!
Az sem baj, ha kicsi és csendes falu Ligia, csak ott lennék már!
Szerencsére kocsival leszünk, és Lefkada város csak 6 km onnan, ha annyira nagyon esti forgatagot akarunk, majd átruccanunk.
Megyünk Lefkadára a Philipposba júli 26-ától egy hét utána egy hét Evia... Tudom Kakadu, hogy jobb lett volna két hét Lefkada, de már tudom hogy megyünk még oda... Átutaltam a foglalót, remélem megkapták Geogesék..., bár még nem írtak vissza.
Csak a meló ne lenne ilyen káosz (útépíttetés), hogy jövök szabadságra még nem tudom, de megyünk...
Tehát holnaphoz nyolc hét és indulás...
Akkor kb. az utolsó 140 km-en nincs kész a pálya... Ennyi belefér, néhány éve még Bulgárián át mentünk még kevesebb volt, bár már õk is alakultak... azóta, tavaly feléjük jöttünk haza Thassosról..
Lehet, hogy egy kicsit tévedtem, az új állapotot ábrázoló térkép szerint átadtak egy nagyobb szakaszt Ioánnina elõtt, így tulajdonképpen (mivel a pálya délrõl megkerüli a tavat) be sem kell menni a városba, ez idõben legalább egy órát jelent (feketével jelzik az átadott szakaszt) http://www.egnatia.eu/files/images/Project_Status_ENG.jpg
Lefkadánan tavaly üdültünk Nidriben szálltunk meg .
Ott a part köves úgy hogy szükséges a papucs a vízbe.
Viszont vannak olyan részei ahol durha homokos a part.pl Egremmi beach.Nagyon szép, gyönyörû világos kék a tenger.Busszal mentünk le a fõvárosba és onnan tová Egremmi beach-re.
Vasiliki -ben is jártunk busszal, (nem túl gyakori a busz közlekedés)szörfparadicsom...Homokos köves a part.Szerettünk volna Porto Katsiki-be is eljutni, de oda egyáltalán nem megy busz,a robogó ajánlott a keskeny szerpentines utak miatt.
Most éppen az egyik legjobb doognak hódolok, tervezgetem az utat... Néztem a googleearth-öt térképeket stb. Egyben kell lenyomnom az egészet... Az általad linkelt autópálya képen Grevena és Metsovo közöztt még csak készül a pálya, de majd elmeséled ha visszajöttök.
Általában mennyi idõ szokott lenn nektek a ,,másnapi" út, tehát az elágazástól Lefkadáig?
Az kb 450 km és 6-7 óra, de mi ráérõsen megyünk, rendszeresen megállunk fotózni, videozni, Metsovóban kávézni...
A fóoldalon a Görögország autóstérkép 17. szelvénye ábrázolja a Téged érdeklõ szakaszt, az út kifejezetten jó minõségü, azzal nem lesz gondotok, inkább csak a szerpentineknél nehéz az elõzés. Mivel mi az idén komppal megyünk Velencébõl Igoumenitsáig én nem tudok Neked beszámolóval szolgálni, de addig megjárja ezt az utat más és akkor kerül friss infó a topikba.
Szia! Kompal mentek ??? nem semmi, épp ma nézegettem, hogy nem lehetne-e valahogy kompal menni, de amit kibogarásztam , Bari, Ancona, Brindisi és/vagy Dubrovnik nagyon húzósnak tûnt (mármint árban) úgyhogy elvetettem az ötletet. Ezekután meg sem merem kérdezni Velencébõl mennyi lehet !?
A komptársaságok pont ugyan úgy akcióznak elõvétel esetén mint a fapadosok, saját irodájukban ha még a télen megveszed és ki is fizeted a jegyet nevetséges árakon juthatsz hozzá, a mostani árak töredékéért.
Szal csak terezgetni kell.