Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 72 73 74 ... 124 125 126   >
Üzenet
  Mediterraneo | #126769 Üzenet | 2010-02-24 15:21:18 | Válasz a #126745. hsz-ra
Szanna,

Csak még annyit, az Andreas Roomhoz, hogy persze, világos a számomra is, hogy nem kell ott lakni a hajókiránduláshoz. De tetszik a hely nagyon. Szóval nincs kizárva, hogy az Andreas lesz a befutó.

Az Andreas-féle hajókirándulás nem a legeslegebb azok közül amiket felderítettem eddig. Inkább azon gondolkozom vajon ez az Andreas nem jár-e el halászni hajnalban/reggelente, mert ha igen, az viszont érdekelne. Szívesen csatlakoznék, mert már rég szeretném megnézni hogy is megy ez a dolog. Na, de ezt majd meglátjuk, függetlenül attól, hogy ott lakunk-e vagy máshol.

Jaj, csak ne lenne olyan meessze - icon_sad.gif
  Mediterraneo | #126770 Üzenet | 2010-02-24 15:31:00 | Válasz a #126767. hsz-ra Előzmény #126767
Andi, mi is ezen gyötrődünk, mert annyi hely van és nehéz dönteni.

Csak azt akarom elmesélni, miért Miloszt választottuk. Kb 8 évvel ezelőtt vettem egy Lonley Planet-et, angolul, persze, magyarul akkor még nem is volt, ezen gyakoroltam az alnolg, azaz kiolvastam elejétől végig (tudom, nem normális dolog, de Te biztos megérted). A szigetekről készítettem egy táblázatot és amint sorjában olvastam róluk, ha valami pozitiv infóm volt (szép helyek, érdekes látnivaló, különleges múzeum, egyedi akármi), akkor beírtam egy csillagot az illető sziget rubirkájába. Nos, a legtöbb csillagot Milosz gyűjtötte be.
Aztán az tavaly késő ősszel felmerült a kérdés, hogy idén hová menjünk, és mivel Dodekán szigeten rég nem voltunk, egy Lerosz-Kalimnosz kombit javasoltam, és mivel Korfun se voltunk, pedig az "kötelező" második opciónak egy Korfu-Paxi-Antipaxit javasoltam, és harmadinak Miloszt. A párom meg azt mondta, legyen Milosz icon_smile.gif

Remélem, nem jön semmi közbe...

Ja, és nő vagyok icon_smile.gif
  Döme | #126785 Üzenet | 2010-02-24 17:10:35 | Válasz a #126737. hsz-ra Előzmény #126737
Néhány gondolat a szálláshely választásról:
Pollonia: szerintem egy kicsit jellegtelen bár rendezett kis település. A partja sem nagy szám...viszont vannak helyben tavernák, de messze van a sziget más részeihez képest (főleg tömegközlekedve). Igaz, az északi part közel van, de mi van akkor, ha reggel orkán erejű szél fogad és át kellene menni a déli oldalra, ahol szélmentes...Lásd Szanna igencsak borult kéoeit erről az oldalról. Nálam az egyetlen érv, ami mellette szól, hogy van egy nagyon jó péksége...
Pachena: pár épület, rendelkezik Pollonia hátrányaival (na jó, kicsit azért hangulatosabb), de nem nagyon emlékszem említésre méltó partra vagy tavernára a közelben (lehet, hogy van-javítsatok ki).
Ha már mindenképpen északi part, akkor én valahol a Firopotamos-öböl környékére mennék: szép, szinte drámai környezet, hangulatos házacskák, néhány taverna, viszont nem tudom, hogy van-e busz arrafelé...
Adamas: a városban semmiképpen nem laknék, viszont valamivel a sziget belseje felé, a Polloniába vezető útról láttam egy-két hangulatos helyet, persze nem a parton...
Agia Kyriaki: lent az öbölben cigánytelep-szerű házak....Fent a hegyen, -ahol laktunk-csodálatos panoráma,saját part van ugyan, de olyan méllyen, hogy én csak kétszer mentem le...
Kocsi feltétlenül kell, viszont Adamas kb. 15 percre van.Innen könnyen elérhető a sziget bármely pontja. Appartman: szálloda-szintű felszerelés, kedves, igényes tulaj.Valószínűleg, másodszorra is odamennék lakni.
Hát nem könnyű dönteni...
10 nap körül voltunk mi is Miloson, de kocsi nélkül nem sok felé jutottunk volna el...szerintem érdemes egy kis +pénzt szánni rá. Lehet, hogy én túl kényelmes vagyok, de nem nagyon szeretek buszra várni, menetrendhez kötve lenni nyaralás alatt (sem). Annyi néznivaló van ezen a szép kis szigeten, ami arra vár, hogy felfedezze az ember...
Pollonia:

Pollonia:

Pachena:

Firopotamos:

Agia Kyriaki:

Babar | #126801 Üzenet | 2010-02-24 18:18:15 | Válasz a #126770. hsz-ra Előzmény #126770
Sziasztok!
Szállás ügyben mi nem akarunk állást foglalni. Mindenkinek van igaza az adott hellyel kapcsolatban. A saját véleményünk a következő: Milos sziget alakját tekintve eléggé sajátságos, ezért Medi szempontjából "stratégiailag" talán egy nagyjából középen elhelyezkedő szállás kellene. Ha lenne autó minden nap, mint Döme és a mi esetünkben is, akkor szerintünk lényegtelen a szállás elhelyezkedése. Nekünk Pollónia nagyon tetszett, de a sziget sarkában van, ezért kicsit távol mindentől. Ha azonban ilyen sűrű a buszjárat akkor megfelelő lesz. Dömével egyet kell értsek abban, hogy a sziget megnézéséhez autó kellene, legalább 2 napra, azokra a helyekre, ahová a busz nem juthat el. A sziget nyugati oldalán ugyanis vannak nagyon szép helyek, ahová a busz tuti nem megy be.
Medi! Ez a reggeli halászat egy igazi görög "fisherman"-nel, na ez nekem személy szerint nagyon bejönne!!!!!!!! Korán felkelnék vele és kifutnánk a tengerre.

üdv.: Babar
  Szanna | #126819 Üzenet | 2010-02-24 19:00:48 |
Hali!
Természetesen autóra szükség van! Anélkül sok mindenről lemarad az ember. Mi is béreltünk. Ám nekünk voltak olyan programjaink, amihez a busz elég volt. Ezeket már a szigeten szerveztük meg, s mivel mi Adamasban laktunk könnyű volt. Minden busz Adamasból indul.A Következő helyekre visz busz:
Adamas-Triovasalos-Plaka-Tripiti (és vissza)
Adamas-Zephyria-Paleochori (és vissza)
Adamas-Ahivadolimni-Provatas
Ahivadolimni-Adamas
Adamas-Camping (és vissza)
Provatas-Adamas
Adamas-Sarakiniko (és vissza)
Adamas- Pachena-Philakopi-Pollonia (és vissza)
Van ahol többször megfordul a busz, van ahol kevésbé. Autó mindenképp fog kelleni!!!
Az hogy hol fogtok lakni Medi, ti döntitek el. Remélem, hogy a legjobbat fogjátok kiválasztani és, hogy nem bánjátok meg.
Üdv:Szanna
  Szanna | #126821 Üzenet | 2010-02-24 19:17:13 |
Döme! Szépek a képeid!!!! icon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gificon_biggrin.gif
  Vojandi | #126833 Üzenet | 2010-02-24 20:18:14 | Re:
Mediterraneo írta:

Csak még annyit, az Andreas Roomhoz, hogy persze, világos a számomra is, hogy nem kell ott lakni a hajókiránduláshoz. De tetszik a hely nagyon. Szóval nincs kizárva, hogy az Andreas lesz a befutó.

Amikor úgy 3-4 évvel ezelőtt először kitaláltuk, hogy Milosra mennénk, nekem ez az Andreas volt az első, amit találtam és el is mentettem wordbe a legjobb szállásként. icon_smile.gif Kíváncsi vagyok, hogy a végén oda mentek-e. Ha igen, akkor lesz infóm direkt egyenes kézből. icon_smile.gif
  Vojandi | #126836 Üzenet | 2010-02-24 20:22:49 | Re:
Mediterraneo írta:
Andi, mi is ezen gyötrődünk, mert annyi hely van és nehéz dönteni.

Csak azt akarom elmesélni, miért Miloszt választottuk. Kb 8 évvel ezelőtt vettem egy Lonley Planet-et, angolul, persze, magyarul akkor még nem is volt, ezen gyakoroltam az alnolg, azaz kiolvastam elejétől végig (tudom, nem normális dolog, de Te biztos megérted). A szigetekről készítettem egy táblázatot és amint sorjában olvastam róluk, ha valami pozitiv infóm volt (szép helyek, érdekes látnivaló, különleges múzeum, egyedi akármi), akkor beírtam egy csillagot az illető sziget rubirkájába. Nos, a legtöbb csillagot Milosz gyűjtötte be.

Medi, nem hogy megértelek, hanem ugyanezt csináltam úgy tíz éve, és bár nem LP-vel, hanem a Görög Szigetvilág c. Panoráma útikönyvvel. Azt én is kiolvastam az összes létező szigetről és ugyanígy csináltam ilyen ranglistát, csillagokkal mellette. A baj csak az, hogy van vagy 50 sziget, ami mellé csillag került icon_smile.gif így ha évi egyet nézünk meg, az 50 év. icon_eek.gif Nem éppen biztató. Szóval nagyonis megértelek.
Amúgy én is szoktam így döteni néha, hogy valamirőlsokat szervezkedek, olvasok és valahogy belefásulok a szervezésbe és a végén valami olyat választk, amiról merőben fogalmam sincs, mert az izgalmasabb. De azt hiszem, ez itt már nagyon off, szóval befejezem, és bocs. Esetleg privátban folytathatjuk.
  Mediterraneo | #126935 Üzenet | 2010-02-25 15:16:23 | Válasz a #126785. hsz-ra Előzmény #126785
Nagyon köszönöm, Döme, a számos infót, ezek tényleg segítenek.
Azt látom, hogy minden szempontból tökéletes választás nincs. Az nem baj, ha Pollonia kicsi és az sem, ha meglehetősen jellegtelen, viszont az elgondolkoztat, hogy mi van, ha nagy a szél az egész Északi parton?
Pachenán még filózunk, hátha Babarnak van érve pro vagy kontra icon_smile.gif
Egyebet a szigetnek azon az oldalán nem néztünk, de még nincs késő (ugye, szeptemberig bőven van idő...)
Adamas egyértelműen kiesett, túl forgalmas a mi gusztusunkhoz.
Hogy az öbölben melyik másik település jöhetne szóba - ezt még végiggondlom...
Ahol Ti voltatok, hát a panoráma csodaszép, aztán a fotóid alapján is szimpi, meg amit írtál, az is. Meg fogom nézni az árakat is, persze.

A képeid fantasztikusak, jó nézni őket, de be kell vallanom, már minden települést megnéztem fotón és a Google Earth-ön is icon_smile.gif, szóval igyekszem rendesen felkészülni icon_biggrin.gif
Azért csak tegyél be képeket! Nagyon feldobja a topikot!!!!

Autóbérlés: BÉRLÜNK autót, de én nem szeretnék 10-11 napra. Szóval mindenképpen lesz buszozás is. Meg aztán lesznek olyan napok, mint hajós szigettúra vagy szeretnénk egy napot Kimoloszon tölteni, amikor autó nem is kell. Nagyon bíztató az is, amit Szanna írt, szóval vannak olyan részek, amik símán elérhetők busszal is.
Olyan 4-5 napra bérelnénk autót és annak alapján, amiket Babartól tudunk, ebből lehetséges, hogy egy napra dzsipet, hogy a sziget Nyugati feléből is lássunk valamit.
Amúgy imádjuk a kényelmet és az autót, de nálunk a kicsi, legolcsóbb kocsi szóba se jön (a párom bele se fér egy Fiat unoba vagy pláne Matizba icon_smile.gif és ha mégis, akkor meg nekem kéne végig vezetni), szóval valami nagyobb autó kéne, az meg 10 napra nem fér be a keretbe. így ez a kérdés el is dőlt. Persze, tavaly is így indultunk el, hogy akkor majd pár napra bérlünk, de végül végig volt kocsink. Igaz, ott nem volt busz.

Tudod, miért vagyok nagyon hálás? Az olyan infó-morzsákért, amit mintegy véletlenül szórsz el icon_lol.gif , például, hogy van Polloniában egy remek pékség. Szeretjük ám a görög péksütiket icon_biggrin.gif Meg az adamasi taverna...
Szóval, ilyen morszák még jöhetnek! icon_biggrin.gif

Köszi mindent,
Medi
  Mediterraneo | #126936 Üzenet | 2010-02-25 15:23:33 | Re:
babar írta:
Medi szempontjából "stratégiailag" talán egy nagyjából középen elhelyezkedő szállás kellene. Ha lenne autó minden nap, mint Döme és a mi esetünkben is, akkor szerintünk lényegtelen a szállás elhelyezkedése. Dömével értsek abban, hogy a sziget megnézéséhez autó kellene, legalább 2 napra, azokra a helyekre, ahová a busz nem juthat el. A sziget nyugati oldalán ugyanis vannak nagyon szép helyek, ahová a busz tuti nem megy be.
Medi! Ez a reggeli halászat egy igazi görög "fisherman"-nel, na ez nekem személy szerint nagyon bejönne!!!!!!!! Korán felkelnék vele és kifutnánk a tengerre.

Hát igen, nehéz a stratégiailag legmegfelelőbb helyet belőni, hiszen minden teleüléshez van pro és kontra érv is. De valahol valamilyen kompromisszumot kell kötni.

Autó: lesz autó, 4-5 napra és éppen fentebb említettem, hogy egy napra jó lenne egy terepjáró. Azt gondolom, hogy előre meg lehet tervezni napi útvonalakat és aztán azokat bejárni.

A halászat már régóta piszkálja a fantáziámat és előbb vagy utóbb össze is fog jönni. Van még pár ilyesfajta vágyunk, és többek közt ezért is tanulunk görögül, mert sztem ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a nem turizmiusból élő helyiekkel kapcsolatba tudjunk lépni. Ha összejön, feltétlenül beszámolok róla!
  Mediterraneo | #126937 Üzenet | 2010-02-25 15:25:25 | Válasz a #126819. hsz-ra Előzmény #126819
Köszi, Szanna, csuda bíztató dolgokat tudsz írni!
  Mediterraneo | #126938 Üzenet | 2010-02-25 15:27:21 | Válasz a #126836. hsz-ra Előzmény #126836
Andi,

Off: a napokban küldök Neked privit, már amúgy is készülök rá.

Medi
  Babar | #126964 Üzenet | 2010-02-25 18:30:01 | Válasz a #126938. hsz-ra Előzmény #126938
Szegény Medi!
Meg fogsz őrülni, annyi már az infód! Nem kellene leállnunk? Mindenesetre írok még néhány gondolatot. Busz és autó, ez már így tökéletes lesz számotokra! A sziget nyugati részén olyanok az utak, hogy mi is sajnáltuk a saját autónkat, ezért egy terepverda tökéletes választás nektek. A terepjárót azokra az utakra használjátok ahol a térkép rosszabb utat jelez. A rossz út itt földutat takar, néha kiálló éles kövekkel, de azért nem olyan vészes.A terepjáró inkább a gumija és a magas építése miatt hasznos.Tényleg érdemes megtervezni, mikor hova mentek. A szélre is figyelni kell. Szerintem szélcsendes időben a széltől kevésbé védett északi vagy a keleti , illetve nyugati partokat kellene megnézni. Ha fúj a Meltemi, vagy a védett öblöket kell megnézni vagy a déli partokat, mert ott nem zavar a szél. Mi amikor odaértünk Milosra azonnal vettünk egy térképet és este megterveztük, hogy másnap pl. északról dél felé 4-5 látnivaló megnézése+pihi. Másnap folyt. köv.
Szerintem a 10 nap amit terveztek tökéletesen elég kényelmesen megnézni a szigetet. Pachenáról annyit, hogy tényleg néhány ház, bolt taverna sehol, viszont csend, nyugalom és szép strand (igazán csak szélcsendben szép) ahol talán csak ti lesztek, ha felkeresitek. Szállás ügyben én nem mondok semmit, ezt ti döntsétek el. De Adamas tényleg zajos, ha ezt nem szeretitek, akkor tényleg nem ajánlom. Arra viszont nagyon jó, hogy este sétáljatok.
Üdv: Babar
  Babar | #126975 Üzenet | 2010-02-25 19:18:59 | Válasz a #126964. hsz-ra Előzmény #126964
[/img]https://www.babar.eoldal.hu/archiv/ifile/24.jpg[img][/img]
  Babar | #126980 Üzenet | 2010-02-25 19:26:32 | Válasz a #126975. hsz-ra Előzmény #126975
Pachena strandja

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 ... 72 73 74 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu