Köszönöm a sok választ,és bár ritkán tudok leülni a géphez,de igyekszem.Ami biztos,hogy éjjel 2-3-ig jól szoktam bírni,és az is megfogott,hogy lehet hogy a kismanó miatt jobb éjjel vezetni,lévén hogy ilyenkor ált.alszik.Ez igaz,hogy Szegedről kb.12 óra alatt le lehet érni?Mi egyébként Isaszegről indulnánk,és Sarti a végcél.Én már nagyon sokszor jártam az elmúlt 25 év alatt Greece-ben,nem sok sziget maradt ahol ne jártam volna,csak ezideig mindíg repülő,busz,v.hajó vitt.A nagy szerelem a KKikládok,de a Dodekanisoson is voltunk már párszor(Kos,Rodos,Karpathos)Klassz kis helyek még Spetses,Idra,Angistri,Poros,Thasos is,de a kikládikus építészet remekei között hangulatos kis utcákon bolyongani-imádom!...Sajna hogy sok régebbi utamon még hagyományos géppel fotóztam,így azokat a képeket bonyolultabb feltölteni;na de ha egyszer lesz annyi időm amennyi most nem,majd akkor mindenesetre köszönöm a segítségeket!
#1806102012-03-07 14:08:39 Válasz a #180608. hsz-ra
Szegedről a Görög határig max. 6-8 óra alatt lelehet érni az biztos. Határfüggő,de péntek-szombat este felé eddig mindig nagyobb sor fogadott minket,mint hétköznapokon. Az inváziós naptár elég jó,de a viszonylag "tisztább" időpontokban is kell azért vendégmunkásokra számítani. Szerintem akinek lehetősége van rá,ne péntek-szombatot válassza az utazáshoz a határ miatt.
#1806322012-03-07 20:58:47 Válasz a #180610. hsz-ra
Szeged ---Evzoni 800km pici forgalom,sima határok,benzinessel 1 tankolás, talán be lehet férni a 7 órába,na meg hogy hány rendőr lesz a 40-60-as tábláknál,majd még az is kiderül hogy Újvidék-ig mennyi időt lehet nyerni,vagy mégse ha nekiállnak a régi oldalt felujítani mert elég gyér több helyen. De a legkiszámíthatatlanabb a Mac. határ előtti hegyeknél-domboknál kifogni egy jól megrakott teherautót, ott minden számítás fejreáll.Node nem kell számolgatni bátran nekiindulni,aki bizonytalan 1-2 órát ráhagyni és goooo.
Szegedről a Görög határig max. 6-8 óra alatt lelehet érni az biztos.
A 6 óra az azért nagyon erős.
Legyen inkább 8,5-9 óra, ha "szabályosan" mész és tartasz 1db fél órás megállót. (Magyar - Szerb határról indulva és a Macedón - Görög határra érkezve, tehát nincs benne a két + határátlépés.)
Számoljunk csak:
Röszke (határ) - Evzoni (határ): 754 km
6 órához: 125 km/óra átlagsebesség kell
7 órához: 108 km/óra átlagsebesség kell
8 órához: 95 km/óra átlagsebesség kell
Köztudott, hogy a szerb és macedón autópályán 120 km/óra a max. megengedett sebesség.
Az út nem végig autópálya, van közben egy Belgrád, majd Szerbia végén 70-80-km főút, határátlépés és Macedónia végén megint kb. 80-100 km főút. Ja és meg kell állni 8-szor fizetőkapuknál is.
Szóval a 8 óra is necces egy pihenővel.
Idén lehet, hogy nyerünk valamennyit, mert már Újvidéken megvan az autópálya. De szerintem az sem lesz számottevő, mert csak "vonatoztunk" ott eddig is.
Visszanéztem az elmúlt 6 év oda-vissza adataimat. Nekem a rekord 8 óra 5 perc volt, 2009-ben odafelé. A legrosszabb 9 óra 25 perc 2010-ben hazafelé. (Egyszer volt egy 9 óra 30 is oda felé, de az Tiszasziget volt.) A legtöbb út időm az 8 óra 30 perc és 9 óra közé esik. És ezekben az időkben soha nem volt hosszú sorban állás sem a határon (max. 10-15 perc), sem a fizetőkapuknál (max. 5 autó előtted).
Szerintem: Aki először megy, és tervez egy fél órás pihenőt is, az számoljon inkább 9 órával, és akkor nem fog csalódni!
#1806492012-03-08 12:05:19 Válasz a #180648. hsz-ra
Lehet menni 200-al is, de én azt írtam, hogy "szabályosan", ami annyit tesz, hogy a szabályokat nem durván megsértve. A 160 pedig több, mint 30%.
És a mai benzinárak mellett, a fogyasztás sem mindegy.
#1806552012-03-08 16:46:57 Válasz a #180649. hsz-ra
Értjük mire gondolsz,de a téma arról szólt mennyi idő alatt lehet leérni. És a gyorsak 6 óra alatt leérnek. Ne félj én is kb. 9óra alatt érek le(nem sietek,megállok párszor....),de egy jó autóval(ma már inkább átlagossal) simán mindenféle megerőltetés nélkül lelehet érni a 8 órás intervallumon belül.
#1806622012-03-08 18:23:32 Válasz a #180642. hsz-ra
balazsh!
Végre valaki józanul leírja mennyi idő alatt lehet leérni, 120-130-as tempóval, érdekes mi Sartin ötször voltunk soha nem sikerült 16-17óránál (bruttó menetidő másképp nincs értelme számolni) hamarabb odaérni, a legelső utunk 19 óra volt igaz Thessalonikiben elkevertünk egy kicsit, itt meg volt olyan aki 12 órát írt, és nem teszi hozzá, hogy mennyi pihenőt tartott, mennyi idő alatt ért át a határokon, milyen időszakban volt, elő- utó- vagy főszezonban, nagyon meglehet téveszteni a kezdő utazókat.
gégé!
Valami extra rugózású autóval mentek?
Azért kérdezem mert jó nagy szakaszokon annyira sz@r az aszfalt minősége a pályán a szerbeknél főleg a macedónoknál, hogy 160-nál a tetőbe veritek a fejeteket utastérben. Tavaly elég hosszú szakaszokon csak a belső sávban tudtam menni a szélső sáv annyira rossz minőségü volt.
#1806642012-03-08 18:29:28 Válasz a #180661. hsz-ra
Csak nyugodtan,hová az a nagy sietség! Egyetértek azzal a Fórumtársunkkal aki azt írta a nyaraláshoz hozzátartozik az utazás. Persze sokan minél hamarabb leszeretnék tudni,mert számukra nem kellemes. Én tudnék gyorsan és biztonságosan vezetni,néha sajnos szükséges is,ezért nem ítélem el akik elsuhannak mellettem 200-al az arra alkalmas úton,de csak azért ,mert valakinek 15 milliós autója van ,nagyon gyors és biztonságos,ne csináljon olyat amit nem tud kontrollálni,mert lehet ő túl éli a 15 milliós autóban,de akinek neki csúszik meghall ,a nagyképű baromsága miatt. Az ilyen megbocsájthatatlan és nem csodálkozom azon a szomorú rokonon,baráton aki nem nyugszik bele egy kis felfüggesztettbe,pár év börtönbe... Nem kell ilyeneknek megtörténnie. Aki 15 milliós autóban ül, az sem feltétlenül akar gyilkos lenni,tehát így érdemes hozzáállni a dolgokhoz.
#1806672012-03-08 18:35:50 Válasz a #180662. hsz-ra
Kaliber! Rosszul értelmezed a dolgot nagyon! Nem azt mondta Gégé,hogy ez teljesen átlagos utazási idő,hanem,hogy lelehet érni nagyon gyorsan,ha úgy mész és el is hiszem,hogy sokan meglepő idő alatt leérnek. Aki ez biztonságosan ,kontrolláltan megtudja tenni,ám tegye. Itt most nem arról van szó,milyen körülmények között mennyi idő alatt lehet leérni,vagy mi szabályos,csupán annyi: mennyi idő alatt lehet leérni. Egyébként sok minden nem szabályos. Arra pl nagyon kíváncsi lennék ki az aki jó minőségű úton,nyilvánvalóan kint felejtett 40 táblánál betartja ezt a korlátozást. Erre mondom,hogy ésszel kell menni,legyen az 40-es táblánál jó úton vagy 180-al egy erre nem alkalmas szakaszon.