kettö darab van , az egyik kimondottan férfias verseny bicaj, én tákoltam össze, a másik egy nöies montainbike, ezt az egyik szomszédomtol örököltem, elköltöztek a házbol és nekem ajándékozta
Akkor nem aggódom, hadd vigye a naplopó népség....
azért van hozzá kiegészitésem, a szomszédom amikor költözött, az elöéjszakáján ellopták két bicajukat a pincéböl, ez maradt meg és ugy döntöttek hogy nem viszik el, szoval ennek a bicajnak is van kalandos története
mi is nei porit választottuk a feleségemmel meg 2 kisgyerekkel jún 15-24-n megyünk
tudnak már ekkro fürdeni a gyerekek?
Autóbérlést nézegetetma korábbi oldlakon, csk aAz Anett Toursnál lehet bérelni autót és azt is Platamonason avgy Nei Poriba?Egy napra szeretnénk csak bérelni, nézelődni a környéken
a gyerekek 15-én belemennek a vizbe és a következö dátumnál kijönnek belöle,abban az idöben már ott böven nyár van és a tenger is szuper
autot bérelni sem platamonban sem nei poriban nem tudtok mert nincs, ellenben az utazási irodák segitenek ezt megoldani és vagy katheriniböl vagy larissábol hoznak autot, leginkább Anettékkal könnyü ezt megoldani mert ök ott laknak platamonban, viszont van irodájuk nei poriban,átjárnak minden nap oda, ha velük mentek akkor nyert ügyetek van,segitenek ök mindenkinek készségesen,de természetesen a saját utasaik elöbbre valok,
mi is gondolkodtunk bérlésen 3-4 napra de az többe kerül mint leutazni saját autoval oda és vissza,plusz kirándulgatni vele,ezért megyünk saját kocsival, az igaz hogy a nyaralás többe kerül mint busszal,de ha bérelni kell autot vagy motort, akkor már jobban megéri a saját
Ha Nei Poriba leszek mindenképpen elmegyek az irodánktol fakultatívon Athénba. Thessalonikibe is el akarok menni. A saját irodánk katalogusába nem láttam oda fakultatívot de a grand toursnál igen. Lehet jelentkezni más utazási iroda fakultatívjához? Vagy Thessalonikibe gondolkodok vonaton is. De itt megfordul pár kérdés a fejembe. Vissza találok e a városba az állomásra? Messze van vonattal a centrum? A vonaton állomáson milyen a tájékoztatás thessalonikibe? Nem akarok visszafele törökbe kikötni
Gondolkoztam én is kósza gondolataimban a kocsin, de csak a benzin lenne 100000 úgyhogy erről most még letettem, amúgy gyerekek szeretik és bírják a buszt annyira nem tudom ...d emajd meglátjuk
Eredetileg Anettékkal szerettünk volna menni 12/9 ben, de nem kaptam annyi szabit:-( ezért az Ibusszal megyünk 10/7-re.
A gyerekek még úgyis kicsik 2 és 4 évesek tehát sok fakultatívot amúgy sem terveztünk. Max a Meteorák, mert nincs olyan messze és azt látni kell ( én egyszer már voltam ott a feleségem még nem)
a kocsi csak a a környékre kellene, még a gyerekek születése előtt mindig béreltünk kocsit mindenhol és mindig megérte. Ha nem jön össze az se baj akkor Platamonasba átvonatozunk vagy átsétálunk
Robi nem ugy van az, az üzemanyag nekem 1100 km -re 67 liter oda és ugyanannyi vissza, az autopálya dij kb egy tizes oda és vissza, szoval olyan 65-70 ezer körül meg lehet járni egy benzinessel, dizellel olcsobban, ha bérelsz autot akkor annak a napi dija 50-100 euroig tipustol függöen plusz megtankolod a jo drága görög benzinböl vagy 70 euroért, szoval pillanatok alatt ott vagy hogy olcsobb levinni az autot és szabad vagy, ha kismotort bérelsz azt is tankolni kell. Én ugy sporoltam hogy macedoniában a határ elött teletankoltam és még egy 10 literes kannát is teleraktam, görögben már nem kellett sehol tankolni,pedig kirándultunk rendesen.3 ezer km volt a teljes nyaralás, tehát csak görögben egy ezrest elcsavarogtunk és Athénban nem is voltunk.
annyira emlékszem hogy amennyiben van elég jelentkezö akkor kisbusszal Anették visznek csoportot szallonikibe,persze ára van, ugyanigy viszik a csoportot a csigaházhoz is és persze van benne egy fürdés is a folyo torkolatánál, tavaly találkoztunk velük,jo nagy hullámok voltak éppen és ez volt a lényeg,de mi nem fogtunk semmit sajnos, pedig mindent dobáltunk a halaknak
a folyo torkolata kicsit délebbre van nei pori-tol és már ez is ad némi plusz meleget a tengernek, tehát ha nem sikerül halat fogni,akkor is marha nagyot lehet fürödni a lenagyobb szélben is,jaj ne is mond az idén nem megyünk és máris rosszul vagyok
Robogot fogok bérelni és ez idáig az oldalak visszaolvasása során jegyzetelek és az indulás előtt el fogom dönteni hova megyek el. Kagyloház meg ami a környéken van nem fakultatívozok mert olcsobban kijövök ha robogozok. Thessaloniki robogoval messze van megvárom Sancho válaszát.De nagyon hajlok rá vonattal megyek mert olcsobb. De tudni szeretném milyen a tájékoztatás a vissza uton. Nem akarok máshol kikötni
nem kell félned semmitöl, a görögök segitenek, tavaly a nagybratyom is akkor nyaralt poriban amikor mi csak pár nappal korábban mentek, a gps nagy segitségével bementek szallonikibe véletlenül, simán megmutatták nekik az utat és természetesen megtalálták porit,utána megünnepeltük a találkozást
Megnéztem Thessaloniki térképét.Vonattal megyek. Nem lehet a városba eltévedni. Az oda ut se probléma. Visszafele legrosszabb esetbe világot látok De feltalálom magam
Találtam egy oldalt Görögország menetrendjével. Egyenlőre csak június 30-ig lehet rajta beállítani a naptárt. Ami érdekes Nei Pori és Thessaloniki között ha ma mentem volna 12 euro az oda ut. Ha június 30-án akkor már csak 10,20 euro. A dátum beállításnál jegyet lehet venni az oldalon. Feltételezem július 1-től más menetrend és viteldíj lesz mert azért lehet csak junius végéig beállítani. Majd meglátjuk. A járatokról. Amit tavaly júniusba Puma kiírt itt idő és járat változás is van benne.Majd ha eljön a szezon beteszem a linket. De írnom se kell görögül van az oldal de google chrom fordítóval hipp-hopp megoldható.....