hazafelé belgrádnál tankoltunk az omw nél,a metro mellett, igaz dinárral fizettünk semmi gondunk nem volt, az egyik kutas srác odajött egy 200 forintossal ,szerette volna beváltani valamire mert náluk nem tudja használni, nem volt már több dinárunk ezért adtam neki két 50 centest, annyira megörült hogy körbenyalta az autot, talán még a motort is felujitotta volna ha megkérem
macedoniában felmutattam ezer denárt hogy annyiért tankoljon, nem fért bele a tankba, kérdezi a kutas mi legyen, elöszedtem egy kannát és beleöntettem a maradékot,elismeröen bologatott,nem nyafogtak nem akartak átverni
Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni autópálya díjakkal kapcsolatban? Konkréta ahogy átlépem a magyar határt Szegedtől-Paraliáig érdekelnének a tapasztalatok. (Hol? Mennyit? Mivel érdemes fizetni?)
Hát MMate kérdezném mikor akarsz indulni és hol lépnéd át a magyar határt. Tudod jövőre szerintem ez is változni fog. Javaslom menj vissza pár tíz oldalt és tudni fogod a 2011-es árakat.
#1766282011-10-19 19:25:21 Válasz a #176603. hsz-ra
Szia Bofefe
Elég gáz a helyzet most ott kint a 2 napos sztrájk miatt.
De mi mire megyünk már jobb lesz.
Tervezitek melyik részre mentek jövöre?
Hogy vagytok Nagy a csend felétek
20-án lementünk ismét Görögországba. Kivételesen Tompának indultam és némi meglepetés ért. Belgrádig az autópálya kb. 8 km-es szakaszon kívül kész. Itt egy hidat építnek és jól haladnak vele. Novi Sadnál még építkeznek, a kanyar nem készült el, viszont a Duna híd új oldala igen. Oda-vissza két-két sávon lehet közlekedni. Az út sima volt, Belgrádon is átértem 40 perc alatt, igaz folyik az építkezés. Az első meglepetés Evzoninál ért, mert a sztrájk miatt 1 óra 20 percet üldögéltünk, utána minden sorompót felemeltek és mindenki mehetett amerre akart, még a buszsávon is, de nem volt anyázás.
Nagyon jó volt az idő, de sajnos haza kellett jönni.
#1768672011-11-01 08:17:47 Válasz a #176458. hsz-ra
Sziasztok!!
A mi tapasztalatunk a következő volt, a Mac.- Görög. határnál lévő kúton. Szerintem ez az a kút, amiről ti is beszéltek.
Az eset Aug. 13.-án történt haza úton.
Az első Mac. benzinkútnál teletankoltuk az autókat.
(dízel:1,19 euró, benzin:1,40 euró.) A kútkezelő nagyon ügyesen beletöltött a tankba 50 l. gázolajat, hol ott a mi számításaink szerint az 55l-es tankba, csak 45l fért volna, ugyanis még 10 l körüli üzemanyag lehetett a tankba. Még sohasem sikerült 50 l-t tankolnunk akkor sem, ha már folyamatosan világított a visszajelzőlámpa. Következtetés: Kút elállítva, 1liter minusz 1 deciliter. Nem tettük szóvá a dolgot, mert még így is olcsóbb volt, mintha Görögbe tankoltunk volna.
Egy baráti társasággal voltunk, 5 autóval, és mindenki észre vette a csalást.
A mi tapasztalatunk a következő volt, a Mac.- Görög. határnál lévő kúton. Szerintem ez az a kút, amiről ti is beszéltek.
Az eset Aug. 13.-án történt haza úton.
Az első Mac. benzinkútnál teletankoltuk az autókat.
(dízel:1,19 euró, benzin:1,40 euró.) A kútkezelő nagyon ügyesen beletöltött a tankba 50 l. gázolajat, hol ott a mi számításaink szerint az 55l-es tankba, csak 45l fért volna, ugyanis még 10 l körüli üzemanyag lehetett a tankba. Még sohasem sikerült 50 l-t tankolnunk akkor sem, ha már folyamatosan világított a visszajelzőlámpa. Következtetés: Kút elállítva, 1liter minusz 1 deciliter. Nem tettük szóvá a dolgot, mert még így is olcsóbb volt, mintha Görögbe tankoltunk volna.
Egy baráti társasággal voltunk, 5 autóval, és mindenki észre vette a csalást.
Vinni kell egy 20-literes vas kannát mint a 90-es években csináltuk, és ebbe a kannába tegyen bele: 22-liter? Én mivel jövőre egyedül megyek és autóval lehet, hogy meg csinálom.
Sokat járok külföldre. Nagyon sok külföldi kúton tankoltam már, ugyanazzal a mastercard kártyával évek óta. Nekem soha semmi gondom nem volt még. Nem állt le az autó tankolás után, nem változott a fogyasztásom, nem vertek át, nem vettek le több pénzt. Munkámból kifolyólag rengeteg különféle emberrel találkozom, így inkább arra gondolok, hogy a sok "probléma" leginkább a tanulatlanságból adódik. A legeldugottabb szerb benzinkúton tankoltam egyszer és a szerb adóhivatal munkatársai egy spontán ellenőrzést végeztek éppen. Mivel nem engedtek addig tankolni, amíg nem végeztek, így néztem, miként dolgoznak. Minden egyes pisztolyt ellenőriztek, ugyanazzal az edénnyel (1 literes edénybe pont 1 litert tettek). A pisztolyok mindegyike hulla pontos volt. Én egy "5 literes" kannát is viszek mindig magammal, és ha nyári meleg van, akkor 6.7, ha téli hideg van akkor 6.2 liter fér bele. Tehát ez hőtágulástól is függ, akárcsak az autó tankja esetében (műanyag az is).
Másik sztori: Kaptam kölcsön egy autót (Opel Astra H), amelynek 50 literes a tankja. Ez azt jelenti, hogy 50 litert elérve lekattan. Én mégis tudtam bele tenni 59 litert. Kollégám nem ismerte el, csalásra gondolt. Mo-n egy nagyon puccos kúton szintén beleraktam 59 litert. Ekkor már mindent elhitt.
Nem kell rögtön rosszra gondolni. Fizika és kémia.