A túlzás az volt talán, hogy hiányoztam innen. Nem gyõzöm bepótolni, úgy pörgött itt minden nélkülem is; legalább nem bántottam meg senkit addig sem!
Bizony sok gyönyörû hely van, amit jó lenne egyszer látni. Én a Kárpátokat és az Alpokat még abból az idõbõl szeretem, amikor meg is tudtam mászni az apraját legalább. Ma csak messzirõl csodálom, de most is lenyûgöz. A csúcs nekem Svájc, de arról majd talán máskor; sokszor jártam ott.
Köszönöm a dícséretet; a fotózás az egyik hobbim. Sok tanulás, küszködés van a mai tudásban, de ez is csak amatõr szint. Talán már tudom, hogy mit nem tudok.
Ha már az elõbb a Gasthof szóba jött, meg kell említsek egy érdekességet. A kis éttermében (sörözõjében) volt a falon egymás mellett két óra. Ilyet még nem láttam; mint a tükörkép! Az egyik órán minden fordítva volt, s úgy is járt! A felirata (ha jól fordítom): "Néha minden fordítva megy (történik)." Okos!
[quote="h.apci"]
A túlzás az volt talán, hogy hiányoztam innen. Nem gyõzöm bepótolni, úgy pörgött itt minden nélkülem is; legalább nem bántottam meg senkit addig sem!
Kedves H.apci!
Ezt csak azért írtad, mert ki akartad provokálni heves tiltakozásomat. Hát sikerült!
Engem még nem bántottál meg sohasem, igaz eddig még én sem Téged, legalább is szerettem volna elkerülni.
Vedd tudomásul, hogy ha tetszik, ha nem akkor is örülök Neked.
A kutya mindenit neki!
Sajnos a hegymászás már nekem sem az erõsségem, pedig fiatalon válogatott távgyalogló voltam. Bejártuk Cillával a Fehér Kárpátokat és az Erdélyi havasokat is, de ma már én sem vállalkoznék a csúcsok ostromlására. Ahova felmegy az autó ott fenn vagyok. A többit csak lentrõl nézem. Cilla már jobban bírja a hegymászást, igaz õ 11-évvel fiatalabb nálam. (szívproblémák, magas vérnyomás, 4 gerincsérv, stb)
Az ember próbálja meg emelt fõvel viselni az évek múlását.
No ennyi. Kézcsókom kedves feleségednek!
Üdv: Josza
Sziasztok!
Joszának igaza van, bizony hiányoztál.A képekeket jó nézegetni,arra már mi is jártunk,a világ nagyon szép,mi is imádunk mindent megnézni ,utazni,és mindent megkóstolni.Hát Svájc is egy külön világ, ott még az osztrigát is megettem, a sajtokról, gyöngytyukról,meg a struccról nem is beszélve. A családdal 2006 dec 25-2007jan 3 -ig csak havat kerestünk,de 20-fok meleget találtunk,csak az utolsó nap lett kicsike hó,az is a francia oldalon. De a genfi tó kárpótolt bennünk.
Üdv h.apci!
A múlt héten barangolva találtam egy neked való helyet! Szentendre Rab Ráby étterem....szerintem menj el oda!
Hát igen, EZ igazi ízutazás! Nekem talán túl elegáns hely ez. Nem vagyok étterembe járó, de az utazások során - merõ kíváncsiságból - megesett már velem ezügyben egy és más, fõleg, amikor még hivatalos utakra is jártam Belgiumba, Hollandiába, stb. (Csak zárójelben: nem feltétlenül az elegáns, drága hely a jó hely. )
Amikor megnyitottam, én is csak néztem, hogy ennek a vége. De nem rontottál el semmit sem. A képek sem voltak nagyobbak, csk az ésszes kép, egyetlen nagy képként jelent meg Nyáron még szebb lehet arrafelé.
Nekem ez az egyik kedvenc képem a sajátjaim közül. Elõzõ nap ott egy deka hó sem volt, éjjel szakadt az esõ, ez július közepé volt, másnap így néztek ki a hegyek!!!! És aznap estére megint eltûnt nyom nélkül!
Großglockner-Hochalpinstraße
...Hát Svájc is egy külön világ... A családdal 2006. dec. 25-2007. jan. 3-ig csak havat kerestünk, de 20 fok meleget találtunk, csak az utolsó nap lett kicsike hó, az is a francia oldalon. De a genfi tó kárpótolt bennünk.
Látod, én éppen fordítva jártam. Vállalati csoportot vittem 1975. augusztusában (lehet, hogy valaki magára ismer?), s a Susten-hágón (2200 m) ez a hó fogadott bennünket. Mindenki nyári ruhában; teljes volt a pánik, nagyon élvezték! (Szkennelt diák; elnézést a minõségért!)