Sarti
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 742 743 744 ... 1105 1106 1107   >
Üzenet
  Lovas zsuzsa | #186137 Üzenet | 2012-06-03 15:35:44 |
Szia Sancho!
Már lelkiismeret furdalásom volt hétfőn és kedden a kevésbé jó idő miatt de azután nem lehetett okod panaszra, édesanyád remélem jól érezte magát.
  Kisfoka | #186144 Üzenet | 2012-06-03 16:36:00 |
Szia Luna!

Aug.27-én még messze van sajnos!Ti mikor mentek?
  KicsiÁgi | #186145 Üzenet | 2012-06-03 16:39:01 |
Köszi az infokat a bicajjal kapcsolatban. icon_smile.gif
Azt hittem Sassosnál csak robogó van...

Már "csak" 29 nap!!!!!!icon_smile.gif
  Luna1110 | #186148 Üzenet | 2012-06-03 17:06:11 | Válasz a #186144. hsz-ra Előzmény #186144
Július 2-án indulunk.
  KicsiÁgi | #186150 Üzenet | 2012-06-03 17:41:07 | Válasz a #186148. hsz-ra Előzmény #186148
Luna, Ti busszal mentek? Melyik irodával? icon_smile.gif
  Luna1110 | #186151 Üzenet | 2012-06-03 17:48:23 | Válasz a #186150. hsz-ra Előzmény #186150
A Grandtours-szal megyünk busszal.
  KicsiÁgi | #186153 Üzenet | 2012-06-03 18:08:10 | Válasz a #186151. hsz-ra Előzmény #186151
Mi is a Grand Tourssal:) Nem tudom, ti utaztatok-e már velük, nekünk tavaly semmi probléma nem volt szerencsére, ezért választottuk őket idén is. icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
  Luna1110 | #186154 Üzenet | 2012-06-03 18:14:23 |
Mi is utaztunk velük tavaly Spanyolországba, az nagyon hosszú út volt, ráadásul a kisbuszaikat küldik oda. Az ember azt gondolná, hogy a leghosszabb útra a legkényelmesebb buszaikat küldik, de nem így van. Idén kipróbálnám a Setrájukat.
Ha jól számolom akkor együtt fogunk utazni? Bár mi az első hetet Neos Marmarason töltjük, és a második hétre megyünk át Sartira.
  Sancho.dl | #186159 Üzenet | 2012-06-03 19:01:09 | Válasz a #186104. hsz-ra Előzmény #186104
Szia Gudli!

Igen, szerencsére nagyon jól sikerült, bár az idő annyira nem volt kegyes hozzánk, de a végén azért mégis meg tudtunk egy picit mártózni icon_smile.gif Anyu is nagyon jól érezte magát, már most indulna vissza. Azt mondta, most már megérti miért is áradoztam annyit Görögországról icon_smile.gif
  Birsalma | #186161 Üzenet | 2012-06-03 19:04:59 |
Szia sancho.dl!

Üdv újra itt! icon_smile.gif esetleg majd egy kis beszámolóar száíthatun k? Engem érdekelnének az árak! mi mennyibe kerül, mire lehet számítani.

Valaki aki mostanában jár kint, esetleg lehet olyat kérni, hogy ha van rá lehetősége készítene pár képet nekünk az Apostolos apartmanról? icon_smile.gif tudom nem kis kérés, de bentről lehet esetleg fotózni? icon_smile.gif))

Válaszokat előre is köszönöm!

Az idő melegszik csak jobb lesz! icon_smile.gif
  Sancho.dl | #186163 Üzenet | 2012-06-03 19:08:25 | Válasz a #186106. hsz-ra Előzmény #186106
Szia Fate!

Hát a Gordon's most kimaradt, de helyette ittunk mást icon_smile.gif Én néha egy picit többet is, mint kellett volna, majd biztos mesélnek a kintiek icon_smile.gif A sok fürdés csak egy fürdés volt, mert olyan hideg volt a víz, hogy elzsibbadtam tőle, de azért amikor már megszoktuk, nem akartunk kijönni icon_smile.gif A végére azért megjavult az idő és akik most mentek azok már igazi nyárban nyaralhatnak. Csavarogni sokat csavarogtunk Sartin is, de felültünk a buszra és átmentünk Neos Marmarasba is icon_smile.gif Voltunk a Meteoráknál és a görög esten, ami fantasztikusra sikeredett, kár hogy én pár dologra nem emlékszem...
Voltunk a George's Pubban is, de oda sem tudom hogy keveredtem oda...
Mindenki megvan, lassan a Kalóztanya is indul, Arnoldék már vízre tették a maria Natasát icon_smile.gif Az árak nem változnak, úgyhogy mindenki a tavaji áron kalózkodhat továbbra is icon_smile.gif A Renáta taverna sajnos eltűnt, helyette valami más van, de most az sem volt még nyitva. Néhány üzlet és taverna még zárva van, sok apartmant építettek és szépítgetnek most a szezon elején. Továbbra is sok helyen vannak magyarok, illetve egy picit sok helyen próbálkoznak magyarul beszélni icon_smile.gif Nagyon örülnek, ha valaki próbálkozik görögül kommunikálni velük, mi is egy csomó helyen kaptunk apró kis meglepetéseket icon_smile.gif A sárga szupermarketben van egy kis eladó lányka, majd neki kérem átadni az üdvözletemet icon_smile.gif
  Sancho.dl | #186167 Üzenet | 2012-06-03 19:33:00 | Válasz a #186108. hsz-ra Előzmény #186108
Szia Judit 70!

Igen ma délelőtt hazaérkeztünk. Már aludtam néhány órát, úgyhogy megpróbálok egy pár dolgot elmesélni. icon_smile.gif Anyunak nagyon tetszett minden, már tudja mi az a göög érzés, ami minden görögországi nyaralót hatalmába kerít icon_smile.gif Az első napokban nem tudtunk túl sokmindent csinálni, mert sokat esett az eső és picit hűvös is volt. Elmentünk a Meteorákhoz és ami ezzel járt, a Tempi -völgyébe és Kalambakába az ikon festő műhelybe is. Most csodálkozva tapasztaltam, hogy a kolostorokban előkerültek a szerezetesek és többet is lehetett látni. Én most voltam harmadszor a meteoráknál, de eddig nem találkoztam a szerzetesekkel. Több helységbe lehetett bemenni, amin szintén meglepődtem. Az apáca kolostorban is ott voltak elől az apácák és lehetett velük beszélgetni. Voltunk egy olyan ismerkedős vacsorán is, de az sajnos olyan semmilyen lett. Nem is értettem a csoporunkat, senki nem akart senkivel ismerkedni, sőt általában még azok sem köszöntek akikkel egy apartmanban voltunk, még az erkély szomszédaink sem. Nem tudom mi az oka ennek, hiszen eddig minden nyaralásunk alatt tök jó társaságok jöttek létre, amik a mai napig tartó ismerettségeket jelentettek. Én mindig szerettem összejönni valakikkel, elmenni meginni valamit és jókat beszélgetni, örülni egymásnak amikor valahol összefutunk. Na itt ilyen nem volt. A fakultatív utakra is csak mi mentünk el, úgyhogy folyton ismeretlenekkel voltunk együtt. Eddig mindig dicskedtem, hogy nekem kimaradtak a kellemetlen utitársak, na most rögtön lett kettő is, úgyhogy most már én is túl vagyok ezen icon_smile.gif Elmentünk a görög estre is ami most már nem a Sirtakiban van, hanem buszael elvittek minket sarti Beach után egy tavernába, ahol fantasztikus hangulat lett. Már az elején berángattak minket táncolni, nekem két tányért is összetörtek a fejemen a nagy hangulatban icon_smile.gif Voltam pár görög esten, de eddig ez vitte a pálmát az összes közül. El tudom képzelni mi lett volna ha ismerősökkel lettünk volna icon_smile.gif Mint írtam az előbb is, átbuszoztunk Neos Marmarasba is. Két éve ezt motorral tettük meg,de most anyu azt mondta elege van a sok utazgatásból, menjünk át busszal icon_smile.gif Így is tettük. A vissza út nem volt egyszerű, mert a sofőr azt mondta, hogy 15.45-kor jön vissza a busz, és mikor odamentünk előtte pár perccel, akkor vettük észre a tájékoztatót, ami fel volt rakva a falra icon_smile.gif Ott 15.15 szerepelt, a következő busz pedig 20 órakor ment. Végtelenül boldogok lettünk, ugyanis ennyi elég volt Marmarasból. Amikor két éve voltunk, akkor nem volt ennyi időnk rá és akkor sokkal hangulatosabbank és érdekesebbnek tűnt. Most hogy többször is végigjártuk, már nem volt annyira nagy élmény. Nem tudtuk elképzelni mit csinálunk majd ott este 8-ig. Aztán lerogytunk egy padra és én majdnem elaludtam, amikor anyu felkiáltott, hogy ott egy busz. Odaszaladtam és megláttam egy Sarti táblát a szélvédőn. Megkérdeztem...nyert... úgyhogy végül is hazajutottunk... Egyszer tudtunk csak fürödni, mert még nagyon hideg volt a víz, de mindennap sétálgattunk a faluban, bejártunk az üzletekben és beültünk vacsizni valahova. Ja... mindenki készüljön fel, hogy nagyon sok cica van icon_smile.gif Bejárnak mindenhova és nagyon szelídek. Nekem jól jött, mert imádom a kis puhatalpúakat, így végig simiztem az összes cicát a környéken icon_smile.gif Mindenki eteti őket, úgyhogy teljesen természetes ha a vendéglőben megállnak az asztalunk mellett és ránknyávognak icon_smile.gif A kutyusok is szabadon mászkálnak de ők is nagyon szelídek. A templomban minden napszakban változatos harangozás volt, ezt két éve nem tapasztaltam. vasárnap felmentünk megnézni a misét és beengedtek minket. Enni sokmindent ettünk, főleg hogy anyu még nem ismerte a görög kajákat. Na akkor bele a közepébe icon_smile.gif Első este rántott kagyló, másnap tenger gyümölcsi tál icon_smile.gif Többször ettünk gyrost és souvlakit is. Sassosnál kétszer is. Két éve ez is kimaradt, most bepótoltuk. Sassosnál mindenki kap egy kis narancsos úzót és egy kemény kézfogást icon_smile.gif Voltunk a Relaxban is, ahol eddig szintén nem. Néhány tavernát végig ettünk, voltunk a soron az utolsóban is, ahol a polipkák szoktak száradni. Voltunk ott is ahol 1.70 a gyros. Legnagyobb sajnálatomra az előszezonra való tekintettel sehol nincs csirke gyros icon_sad.gif Mivel én nem nagyon eszem röfi húst, így inkább souvlakit ettem, mert az volt pipiből is. Anyámnak szerencséje volt, mert ő mindenféle húst megeszik icon_smile.gif Ettünk még pizzát, pastitiot, mousakát és nagyon sok Mythos sört ittunk icon_smile.gif Voltunk frappézni is és mivel anyu még sosem koktélozott, így meghívtam egy xxxx Colladára icon_smile.gif Ja a sörről jut eszembe, hogy a FIX nevű görög sör is nagyon finom. Egészen egyedi íze van. Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat, főleg anyu akire mindenki azt hitte, hogy a barátnőm, vagy a feleségem... Nem győztem magyarázkodni icon_smile.gif Tehát továbbra is bátran ajánlom sartit mindenkinek. Még mindig az a kedves és barátságos kis görög halászfalu...
  Sancho.dl | #186173 Üzenet | 2012-06-03 19:44:15 | Válasz a #186117. hsz-ra Előzmény #186117
Szia Kiss László!

Ti is hiányoztatok. Főleg, hogy mint meséltem is ilyen halvérű, magának való társasággal még sosem nyaraltam együtt...
Az idő most már csodálatos. Mi még kihasználtuk előletek a hideget és az esőt, úgyhogy most már elfogyott, marad a meleg és a napsütés icon_smile.gif A határokon most nem tudom mi van, de többet kellett várni, mint főszezonban, amikor még a vendégmunkások is ellepik az átlépőket. Mi csekély 23 óra alatt voltunk Sartiban, ami az eddig rekordom utazási szempontból. Már ezt hittem egeret szülök. De akik utánunk jöttek, ők 6!!!! órát vártak a Macedón határon. Szóval valami van arrafelé icon_smile.gif A személyivel kapcsolatos félelmekre annyit írok, hogy a személyit van ahol el sem veszik icon_smile.gif Megnézték, legyintettek és elmentek icon_smile.gif Inkább az útlevelet szeretik, mert az gyorsabb. Az útlevelet csak bescannelik és kész, a személyiről minden adatot kézzel kell bepötyögniük, ez is lassítja az átjutást. De amúgy is van hogy csak sétálgatnak a határon és nem foglalkoznak a buszokkal. Mythos természetesen ittunk nem is keveset, a görög esten pedig a vörös édes volt a sláger, ami nekem annyira jólesett, hogy kb 4-5 óra teljesen kiesett abból az estéből... állítólag nagyon jól éreztem magam és ennek hangot is adtam, de sajna erre nem emlékszem. Hoztam is haza pár dobozzal Mythost is és FIXet is icon_smile.gif Anyu is hozott vagy 16 doboz sört, a szupermarketben csak lestek hogy hova indulunk: icon_smile.gif Persze volt egy ember, nem nem nagybajúszú és nem is a kútra ment, hanem vett egy karton sört... vagy 30 dobozzal... Na igen, ez oké... De Löwenbrau sört, ami nagyon finom, de ha már ott vagyok, akkor ne Amstelt és Heineckent igyak már könyörgöm. Szinte fájt, amikor láttam hogy a tavernában is mindenféle söröket rendelnek. Na én azért is Mythost ittam icon_smile.gif Ezt ajánlom mindenkinek icon_smile.gif Nagyon sok szerb és német van, valamint fellendült a román és cseh túristák áradata is. Nekem már az egyik helyen szerbül köszöntek, mire megsértődtem és akkor tisztázódott a dolog :DDDD
Nah szóval mindenkinek aki mostanában vagy később megy, már jó ideje lesz icon_smile.gif
  Gudli | #186176 Üzenet | 2012-06-03 19:47:45 |
Köszönjük a beszámolót! Jó volt olvasni. Melyik irodával voltatok és melyik apartmanban laktatok?
  Sancho.dl | #186179 Üzenet | 2012-06-03 19:48:39 | Válasz a #186119. hsz-ra Előzmény #186119
Szia Kicsi Ági!

Üdv Neked is icon_smile.gif
Több helyen is lehet bicajt bérelni, talán még Sassosnál is, de ezt pontosan nem tudom, de az utazási Irodában szívesen segítenek. Ha a Sithon Travel a partner cég, akkor Dórit keresd, ha a Taoussanis Tours, akkor Krisztit, vagy Zolit. Nagyon aranyosak és mindenben segítenek icon_smile.gif Ne haragudj, hogy nem tudok a kérdésedre válaszolni, de én sosem béreltem bicajt, csak robogót vagy autót, ezért ezt annyira nem is tudom, de biztos lesz vagy itt a fórumon, vagy kinn aki pontosan meg tudja mondani. A lényeg, hogy igen van kölcsönző icon_smile.gif Bár szerintem a robogó jobban megéri icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 742 743 744 ... 1105 1106 1107   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu