Elvileg augusztus elején mennénk, de most nagyon elbizonytalanodtam. Ha beüt a ménkű, vagyis a totális államcsőd, akkor nem tudom mi lesz. A szolgáltatások, az ellátás, egy csomó minden, amit egy idegen országban amúgy is kissé idegenkedve vesz igénybe az ember még inkább bonyolultabbá, vagy elérhetetlenné válik. Én pedig egy 3 éves gyerekkel együtt mennék... szóval nem tudom.
Ha pedig elszabadul a pokol úszva nagyon nehéz lesz hazajönni....
Ha pedig elszabadul a pokol úszva nagyon nehéz lesz hazajönni....
Max ott maradsz egy csodaszép szigeten
De a viccet félretéve, nem alaptalan a félelem. Mi is tervezünk idén egy nyaralást szeptemberben a szigetekre, de egyénileg. Ebben az (is) talán a jó, hogy mire mi mennénk, addigra a Görögországi helyzet remélhetőleg ki fog alakulni. Talán azt tudnám javasolni, hogy halasszátok a legkésőbbi időpontra az utazás lefixálását, de úgy, hogy legyen "B" terv is.
Mi tavaly jártunk ugyanebben a cipőben, mai napig élénken él bennem az emlék, amikor élőben néztem a görög parlamenti szavazást, ahol csak néhány szavazaton múlott, hogy a még a nyáron csődbe megy az ország vagy sem... Aztán lesz-e sztrájk azon a napon, amikor Karpathosra utazunk vagy nem, mert az athéni átszállás nem sok jóval kecsegtetett: ha nem száll fel a repülőnk aznap, esélyünk sem volt másik Olympic géppel eljutni a szigetre, mivel már minden repülőjárat telítve volt és a kompok indulása is teljesen bizonytalan volt. Ráadásul a taxisok is sztrájkoltak, így a repterek és a kikötők megközelítése is akadályba ütközött. Szerencsére még idejében észbe kaptak, hogy nem kellene pont nyáron tönkretenni az ország egyik legfontosabb bevételi forrását, a turizmust, de a szakszervezetek csak az utazásunk előtt pár nappal ígérték meg, hogy augusztus végéig már nem lesz sztrájk, így egészen addig idegeskedhettünk, eljutunk-e álmaink szigetére, ami addigra már valóságos létkérdéssé vált!
Valóban érdemes várni a foglalással, főleg repülős út esetén, ráadásul most sokkal rizikósabb egy távoli görög szigetre utazni, ahonnan a kompok vagy a repterek leállása esetén nem lesz könnyű hazajutni. Maradnak a közelebbi célpontok és az autó, ha valaki még mindig ragaszkodik Görögországhoz, s bár a tavalyi idegeskedés után először úgy gondoltam, az idén máshová megyünk, csak nem tudunk szakítani a nyári görög út hagyományával, mert szinte fizikai fájdalmat okozna, ha le kellene mondani az élményről, ami már húsunkká és vérünkké vált az évek során. Így esett a választás Thassosra, ami csak félóra kompútra van a szárazföldtől, van magán komptársaság is, ahol nem szokás a sztrájk, a sziget elég kicsi, hogy egy tank benzinnel is be lehet járni, ha autóval megy az ember, tud üzemanyagot is vinni, s akkor indulunk el haza, amikor akarunk vagy épp szükségesnek látjuk. Szerintem attól nem kell tartani, hogy a szigeteken bármiféle atrocitás érje az embert, de az ellátás nagyon is akadozhat, s erre is fel kell készülni. Kicsit más lesz az idei görög nyaralás, mint eddig, mégis nagyon remélem, hogy sikerül eljutni, s idén is feltankolhatunk elegendő mennyiségű pozitív élménnyel, ami miatt még mindig nem bírunk lemondani kedvenc országunkról. Ezt csak azok értik meg, akik hasonlóan éreznek Görögország iránt, mások szinte marslakónak gondolják az embert, ugyan miért akar annyi év után még mindig ide menni, míg nekik eszükbe sem jutna, főleg nem az idén... De legyen ez a mi titkunk, s reménykedjünk, most is kaphatunk egy kis szeletkét ebből az országból, ami miatt már megéri egy kis kockázatot vállalni, s megtudni, milyen is az igazán megbecsült vendég!
Az az igazság, hogy már szinte mindent rendeztünk, még az autóbérlést is, hiszen egy 3 éves kölyökkel nem lehet csak úgy belevágni a közepébe. De nagyon komolyan gondolkodom azon, hogy lefújjuk Göröghont az idén. Pedig nagyon készültünk rá, már mindent elterveztünk.... Vérzik a szívem.
Nem tudom, én egyelőre kitartok. Mivel egyéni szervezésben megyek, rodosszal kombóban, úgy gondolom, oda talán elrepül és vissza is hoz a wizz air. Ha nem lesz komp, vagy úgy érzem, hogy veszélyes az onnan való időben történő visszajutás, nem megyek át oda hanem maradok rodoszon. nem fogok neki örülni, ugyanis a fő cél és a központi kérdés Karpathos körbejárása lenne. majd meglátjuk. mindenesetre én szervezem a dolgokat, szállás, kocsibérlés. előleg nem kérdés ugye, h egyéni utazásnál nem nagyon van (kivétel repcsijegy persze, az bukva lenne), szóval én még erősen bizakodok. vagy legalábbis próbálok.
Az utazási iroda szólt, hogy nem indul Karpathosra a charter Prágából, mert a főbérlő lemondta a járatot. Eléggé lelombozódtunk, mert nagyon rákészültünk már a szigetre, és most hirtelen nem is tudjuk, mitévőek legyünk.
Vmi hasonló, egyedi kis gyöngyszem kellene, de utazási irodák csak a tömegturizmustól fuldokló helyekre utaztatnak, szal beindult újra a keresgélés
Miért nem intézed önmagad? legalább nem kell az utazási irodához alkalmazkodni és még olcsóbb is... nem beszélve arról, h miközben szervezed a dolgokat, szinte ott vagy gondolatban a helyszínen, és már-már átéled a dolgokat..
(praktikusan: net tele van karpathosi szállásokkal, repülés megoldható akár athénon át, akár rhodosról, ahová pestről is lehet repülni. Plusz hetente 3x van komp a két sziget között)
Vizoo, mi Bécsből indultunk Karpathosra tavalyelőtt. Úgy volt, hogy most is oda megyünk vissza ( mert számunkra a legszebb út volt) és szintén Bécsből. ( csak sajnos nem fért bele az idei keretbe)
Az osztrák Gulettel mentünk volna, de egy magyar iroda segít a lebonyolításban...
Nászútra megyünk, és emiatt most az egyszerűség és a kényelem picit előtérben van - ezért bíznánk irodára a lebonyolítást, hogy ne kelljen átszállni másik reptéren, legyen transzfer, stb..
Csak Bécsig elmenni nekünk majdnem 500 km autókázás, emiatt ez sajnos kiesik.
Én pedig egy 3 éves gyerekkel mentem volna, úgyhogy mindent meg kellett szervezni jó előre, mert nála mégsem lehet csak úgy rögtönözni. Egyébként egy kicsit - legalábbis tudat alatt bevallva- megkönnyebbültem, mert nem nekem kellett meghozni ezt a kényszerű döntést.
Megítélésem szerint az idei nagyon forró nyár lesz, mármint a görögöknél. Egy kicsit a lovak közé dobták a gyeplőt és nem nagyon hatja meg őket az idegenforgalom. Szigetre, legalábbis ilyen távolira ezek után már biztosan nem mernék elindulni. Szerintem ez nagyon kockázatos.
Félre értés ne essék, nem károgni akarok, de nemhiába mondják le tömegével a németek és az osztrákok a görög utakat, a főbérlő (charterjárat) is az volt (német). Márpedig a görögök belőlük élnek.
Vérzik a szívem. Sokmindent a Karpathosi útnak rendeltünk alá, közle 3 éve szervezzük, gyűjtögetjük az információt a szigetről. Elképzelhetitek mennyire el vagyok kenődve.
Félre értés ne essék, nem károgni akarok, de nemhiába mondják le tömegével a németek és az osztrákok a görög utakat, a főbérlő (charterjárat) is az volt (német). Márpedig a görögök belőlük élnek.
Szia Ajax! Más is kérdezte, engem is érdekelne, elárulod, melyik irodával utaztatok volna?