Rengeteg féle musszaka-recept létezik. Ahogy Csutek írta, én is csináltam egyszer már hasonlót, de nekünk nem jött be, mert az olajban kisütött zöldségbõl a jénaiban való sütés közben "kifõtt" az összes magába szívott olaj és az egész musszaka úszott az olajtól. Utána legközelebb úgy csináltam, hogy nem sütöttem meg elõre olajban a zöldséget, hanem csak megfõztem sós vízben. Ekkor sokkal jobb lett az eredmény.
Köszi Zeus, nagyon jó képek, hmmmmm...de most a procedúrától eltekintenék és csaka négyes számú képet szeretném ma este az asztalunkra, mert úgyis éppen vacsizni készülünk:-) Isteni lehetett!!!!
Én most kihagyom a vacsit, esetleg egy kis kefirt eszem.
Szerda óta a fõzés és grillezés tart, jó kis magyaros ennivalókkal.
Kagylót is készítettem majd következõben küldöm.
Hagyd abba Zeus, mert ez kínzás. A párom éppen a befagyott hûtõt olvassza le, de még mindig öklömnyi jegeket lehet belõle kitörni. Az egész konyha olyan, mint egy csatatér, minden kaja a földön áll lavórokban, én meg már úgy ennék, de oda se lehet férni, te meg itt csurgattatod a nyalám....
Sziasztok!
Kyra örülök. hogy ízlett.
Vojandi!
Nem szabad bõ olajban sütni a padlizsánt, ha megsült mindig papír törölközõre teszem. Nekem nem tocsog az olajban. Egyébként lehet grillezni is.
A kagylós dolgot én is tanúsíthatom, hogy Zeus nagyon jól megcsinálta!!!
Kaptunk egy egész tányérral belõle, és bizony mind elfogyott, utána pedig kagylósalátát, amit még én soha nem ettem, azt is õk készítették. Bátran merem ajánlani mindenkinek!
Elõtte ettünk sült kagylót, utána Zeus kagylót, és úgy elteltünk vele, hogy a héten már kagylót kihagytuk a vacsikból.
Persze már én is nyeldesek és nagyon hiányzik. Ép ma csinálok majd sült kagyló rák, polip, tintahal keverékbõl vacsit, rántott hagymakarikákkal.
Zeus, ez is nagyon gusztusos. Hogy nyitjátok széta kagylót? Úgy tudom, hogy amíg nyers (élõ) nagyon erõs vákum tartja össze a héjakat. Elõbb fõzitik és szétnyílik magától? Vagy hogy van ez? Hátha egyszer mi is találunk és kedvünk lesz elkészíteni, érdekelne egy pár trükk.
Andi
Andi!
Nos, bár nem én vagyok a megszólított, az én fõistenem mellett már megtanultam a kagylókészítés módjait. A kagylóval az a helyzet, hogy amikor fõzöd csak az edény aljára kell tenni vizet, így csak szinte párolni kell. Fõvéskor a kagyló magától kinyílik, amelyik nem azt inkább ki szoktuk dobni, valószínüleg nem jó. Az igazi a 9 hónapos kagyló, de már 6 hónaposan ki szokták szedni sajna. Ettünk már kisebbeket is, de azok nem az igaziak. Ennyi idõsen lesznek igazán nagyok, élvezhetõk.
Csak egy érdekesség, bár talán már valamikor leírtam: megfõve megállapítható a kagyló neme: a fehér a fiú a rózsaszín a lány.