Mi 2004 júliusában töltöttünk egy hetet Santorinin, és az elõzetes híresztelésekkel szemben nem találtuk drágának a szigetet, pedig mi sem szórjuk a pénzt, szóval nem kell aggódni. Minden este beültünk kajálni, borozni, jó, nem a kaldera legszélére, de jó helyekre, kétszemélyes tálat tele helyi finomságokkal, húsokkal, salátákkal 13 euroért kaptunk bárhol, a gyros mindenhol 1,5 euro volt!
A buszközlekedés olcsó, igaz, hogy nincsenek távolságok, a hajókirándulások is jó áron vannak-mi a vörös és fehér parthoz mentünk, meg Nea Kamenihez, egybekötve Thirssziával-Thirassziát ne hagyja ki senki! Ahogy a belsõ falvakat sem-Emporio, Pirgosz, Messzaria -hangulatosak, kevés a turista.
Valcsi, hétfõn (Oxforddal) folytatom! Most értesülök a terveidrõl!!!
Sziasztok! Ki volt már Korfun-Paleokastritsán? Tényleg olyan nagy a drágaság ott, ahogy írják? És ha igen, mi drága? A kaja drága? És a tenger homokos, vagy kavicsos? Gyorsan mélyül vagy vannak sekélyebb részei is? Köszi, ha tudod és írsz....
Szia Sarti!
Én 2001-ben jártam Korfun, így a mai árakról nem tudok érdemben nyilatkozni, de akkor bizony drágább volt az egész sziget mint a szárazföld. Különösen igaz ez Sidarira és Paleokastritsára. Ezeken a helyeken a többi településhez (pl. Benitces, Maoritika) képest is magasabbak voltak az árak. Nem csak a bolti, de a tavernákban lévõ árak is húzósabbak voltak. Nagyon sok az angol, és inkább az õ pénztárcájukhoz vannak szabva.
Egyébként Paleokastritsa egyszerûen fantasztikusan szép hely. Hegyes, dimbes-dombos vidék. Nincs egyenes tengerpartja, hanem 7 kisebb-nagyobb öböl található a településen, ebbõl 2db homokos, a többi kavicsos. Nem tudom hogy melyik milyen gyorsan mélyül, így ebben nem tudok segíteni, mivel csak kirándulni voltam ezen a helyen. Az apartmanok és a szállodák a hegyoldalban vannak általában, sokszor lépcsõkön közelíthetõ meg a tenger tõlük.
Igan "sajnos" az egyik legszebb és legdrágább úgyhogy majd lehet 5 napig gyroson élünk gondolom az ott sem több 2 eurónál
A szállást viszont sikerült relatíve olcsón intézni.
Szép medencés apartman Imeroviliben 40 euro/éj/2õ.
Egyébként aki Görögországon belül szeretne repülni olcsón:
Magdi!
Szerintem inkább Kréta vagy más sziget, de nem feltétlen Korfu.
Én már jópár éve voltam, talán 1997-ben, és nem voltam teljesen elégedett. Sajna a sziget bejárása nem igazán sikerült de amit láttam az nem azt adta amit vártam. Messongi környékén voltunk, aprókavicsos keskeny part tele nyugágyakkal... Sidari amit Valcsi említ, biztos nagyon szép, én bántam hogy anno nem arrafelé volt a szállásunk, de ha hozzáképzelem a rengeteg angolt háááát lehet már nem tetszene annyira.
Egyszer lehet még visszamegyek, de nem a közeljövöben.
Tavaly Zakynthos-mellesleg mesés-varázsából is levett azért a sok angol túrista. Sima kis gyros büfé alig volt, mindnehol a fullinglisbrekfaszt volt a fõ fogás...
Idén egyik célunk Santorini-nem észletezem hogy miért-de félek is kicsit hogy irtó drága lesz minden és sok lesz a nemkívánatos túrista...
Szia Magdi!
A másik úticél Horvátország, de nem nyaralás, hanem egy kisebb körút. Tegnap eldöntöttük, hogy Tavasszal a körút, majd júliusban Toróni az Aeolusszal. Így belefér a költségvetésbe, és jövõre pedig dupla Kréta, 11 éj Dél-Kréta, majd 11 éj Platanias vagy környéke. Így 22 éjszaka alatt remélem sikerül sok mindent megnézni az egész szigeten, és csak egy utazási költség.
Korfun jártam már 2001-ben. Nagyon szép sziget, sok látnivalóval, de engem nem fogott meg igazán. Valahogy nem "görög". Nem éreztem "otthon" magam. Rengeteg az angol, legalább is Sidariban ahol laktam szinte csak azok voltak. Még a kaják is angol ételek voltak. Úgy náztek ránk mint a csodabogárra a picérek, mikor angolul Frappét, vagy tadzikit kértünk. Még az étlapon sem szerepeltek. Nagyot nevetett mikor elmagyaráztuk, hogy magyarok vagyunk, és tényleg görög ételeket szeretnénk enni.
Hát még én is vacillálok Korfu és Kréta között, attól félek, hogy a július Dél Krétán nagyon forró.
A másik kijelölt uticélod szintén Görögország?
Magdi
Köszi az ötletet, meg is néztem az APOLLON honlapját, de szerintem még mindíg az AEOLUS jobb, mert 11 napot 10 éjszakával adnak annyiért mint az APOLLON a 8 napost 7 éjszakást adja.
Santorinin voltunk kétszer, egyszer egy egynapos kiránduláson KRÉTÁról, második alkalommal pedig egy hétig nyaraltunk ott, még a megboldogult Jorgos travellal. Gyönyörû hely, sokat kirándultunk a környékén is.
Nyugat-KRÉTÁN már nyaraltunk 1994-ben két hétig, épp azért gondoltam, hogy ezt az oldalt kéne most megnézni.
Mivel csak júliusban tudunk menni, kicsit tartok a nagy melegtõl. Föleg azt a helyet ahol kinéztem a szállást (Lerapetra) úgy hirdetik, hogy Európa legdélibb városkája, szerintem ott nagyon meleg lesz júliusban.
Korfun is gondolkodtunk, de Kréta olcsóbbra jönne ki.
Hát még nem tudom, majd kialakul.
Üdv.:Magdi
Sziasztok! Ki volt már Korfun-Paleokastritsán? Tényleg olyan nagy a drágaság ott, ahogy írják? És ha igen, mi drága? A kaja drága? És a tenger homokos, vagy kavicsos? Gyorsan mélyül vagy vannak sekélyebb részei is? Köszi, ha tudod és írsz....
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nagyon sok a munkám, és nem volt idõm benézni a hellasz.hu-ra.
Mivel én még nem voltam Krétán, így nem személyes tapasztalat amit tanácsolni tudok, hogy mit érdemes megnézni, hanem csak a képek, és mások elmondása alapján. Larapetrából a sziget keleti fele érhetõ el úgy, hogy láss is valamit. A pálmafás strand Vai-ban van Kelet-Kréta jobb felsõ csücskénél. Kato Zakros (ahol a palota van) pedig valamivel alatta található. Agios Nicolaost feltétlen nézd meg, mert állítólag a legszebb városka Krétán. A Knosszoszi palotát se hagyd ki, és a leprások szigetét Spinalongát, valamint a Lassithi fensíkot. A barátságos Sítia városkát is egy velencei erõd uralja. Larapetrából átruccanhattok megnézni a fõvárost Herakliont is.
Én még várok a foglalással az utazás kiállításig, mert több variációnk is van a nyaralásra, és még nem igazán tudtuk eldönteni, hogy mit csináljunk.
Szia Ferrari! Ha Krétára utazol ne csak egy napot tõlts el Santorínin mert az kevés lesz! Még 1 hét sem elég a "csoda" megismerésére! Szerintem az Apollontravel a legjobb és legolcsóbb iroda amely Gõrõgországba utaztat.Náluk érdemes foglalni. Szia Suzuki
Nézd még meg az Apollontravel ajánlatát is. Nekik is jó ajánlataik vannak.
Tavaly a Neckermannal voltam Koson, ugyanaz a szálloda idén az Apollonnál fejenként 35 ezerrel olcsóbb. Mellesleg az Aeolus is jó árban.
Én ha Krétára megyek nem fogom kihagyni Szantorinit sem.