Ma reggel érkeztünk Asprovaltáról. Odafelé minden simán gördülékenyen ment. A szerbeknél tankoltunk 1x (Eco), euróval fizettünk, átszámolva 1.75 a diesel.(Szívás volt). Macedónoknál 2-1-1 oda és vissza is. Stavrosnál 1.54 volt a diesel. Viszonylag kevés várakozás mindenhol.max 1 óra a befelé menő szerbeknél.
Visszafelé a szerb utolsó fizetőkapuknál torlódás, lassan haladva 1-1 óra. Röszke 5 óra várakozás, a többi türhető (0,5-1 óra).Belgrádnál a hídon mentünk folyamatos araszolással 1-1 óra kb.
Egyébként megvan a térkép ami Belgrád elkerülését mutatja,ez az amit osztogatnak,csak nem tudom feltölteni ide,de a honlapunkra feltöltöm,ott meglehet nézni.
Sziasztok!
Mostanában egyre többször olvasok a Belgrád környéki torlódás(ok)ról. Mivel lassan mi is útrakelünk, egyre jobban izgat a téma. Terv szerint kedden (aug. 9.) hajnal 3 körül fogunk kifelé menet átmenni Belgrádon, illetve következő héten csütörtök (aug. 19.) este 9 körül visszafelé.
Kérdéseim:
1. Hol lehet beszerezni az elkerülő út térképét? Ha le lehet tölteni valahonnan megnézném, ne ott kelljen rögtönözni, GPS-t átállítani stb.
2. Az elkerülőút megoldás az Aki által múlt héten említett Belgrád környéki völgyhíd felújítás miatti torlódásra is?
3. Kifelé is javasoljátok az elkerülőt a hajnali időpont ellenére?
4. Jól értem, hogy visszafelé már Tompánál is órákat kellett várni? Akkor esetleg el kellene gondolkodni a Horvátországon keresztüli hazatérésen?
5. Tavaly is kb. a fenti időpontban utaztunk, de akkor max. 1-1.5 órát vártunk hazafelé Röszkénél, és a kapuknál sem volt komoly torlódás. Ez most egy szokásos július végi tumultus, vagy készüljünk mi is hasonlóra 3 hét múlva?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a határokon mennyi alkoholt lehet átvinni fejenként Magyarországról Görögbe, és visszafelé is érdekelne. Gondolom házipáleszt (zárjegy nélkülit) nem lehet kivinni.
Köszi!
Kifelé "megkockáztatnék" amennyi csak kell,mert semmi ellenőrzés.
Visszafelé a magyar vámos szokott érdeklődni,de ,ha nem ipari mennyiségben gondolkozol simán átlehet hozni!
Mi 18.-án hétfőn indultunk a határokon max. 1/2 órás várakozás, Belgrád délután 3 körül sima átjutás.
Vissza 28.-án csütörtökön este 9 körül értünk Belgrádba egy nagy felhőszakadás kíséretében, kb. 10 perc araszolgatás után simán tudtunk jönni. A röszkei határon nagy sor, kis érdeklődés után megtudtuk, hogy min. 4 óra várakozási idő van, ekkor lementem a leállósávba és addig mentem, amíg megtudtam fordulni és irány Tompa, ott 2 kocsi volt előttünk 5 perc alatt átmentünk.
Az elkerülő térkép csak arra az esetre vonatkoz(ott)ik ,ha Belgrádban a Nis felé felhajtó (közvetlen a felüljáró alatti) csomópont le lenne zárva. Mivel talán csak nyár elején volt lezárva, szerintem aktualitását vesztette.
Így van,amikor feltetted tökéletes volt,de az a kerülő csak kis kerülőt jelentetett és a hidat nem is kerülte el,amíg útfelújítás volt akkor kellett csak!
Ez amit feltöltöttel egész Belgrádot elkerüli. Ezt osztogatják a fizetőkapuknál.
Szerintem amikor jó eséllyel bejöhet a kerülő az péntek és hétvége,tehát egy csütörtök hajnali vagy késő esti érkezéskor Én személy szerint nem kerülnék.
Most nagyon sok újítás,javítás volt. Belgrád környéke és maga Belgrád, rossz időpontban katasztrófa,de pl. odafelé csütörtök 16óra körülkb. 30-40 perc alatt sikerült Belgrádon átmenni,de visszafelé Péntek 16óra körül,veszélyes volt.