Köszönjük szépen a részletes beszámolót!
(Gondolom a többiek nevében is mondhatom ezt.)
Mindig örömmel olvasom az írásaidat. Bár honfitársainkról leírt híreid, egy kissé kedvemet szegték. Nem értem, miért kell lerombolni a rólunk kialakított pozitív véleményt. Nekem nem hiányzik az, ami a horvátoknál van néhány helyen. (Hánynak a magyaroktól.) Előző írásaidból okulva, tehát egy vagon naptej, cigi, autó ponyva. Ha valamit kihagytam szólj!! A gumit azért kell letakarni, mert a napsugárzás öregíti. Tehát elkezd repedezni, keményedik a felülete. (Legalábbis a hozzáértők szerint.)
Még egyszer kösz a beszámolót!
Üdv: macyca
Ui: Valaki tudja, hogy Paralia, Olympic Beach környékén hol találok wi-fi kapcsolatot ócsóé, vagy ingyé?
Mikor 2 éve leírtam, hogy sarti olyan mint siófok és némely honfitársunk nem tud viselkedni szinte megköveztek a sarti fan-ok.
Én ott pont ezt tapasztaltam mind te paralián.
nagyimre64, sajnos ez most nagyon levágta nálam a biztosítékot. Akinek nem inge, ne vegye magára, de én az elmúlt héten azt láttam, ha valaki nem tudott viselkedni, az magyar volt. (egyszer valamelyik éjjel jött hazafele néhány lengyel, akik valami fociindulót énekeltek, de azok csak végigmentek az utcán, és annyi volt.)
macyca, köszi az elismerő szavakat örülök ha segíthettem.
Wifi koneksön minden második apartmanban van, én is a szomszédos apartman hálózatán voltam
De ha legálisan akarod bűvölni, akkor beülsz valamelyik bár teraszára, és a fogyasztás fejében tied a 600 megabit Szinte minden kávézóban van net.
Csak arra kell, hogy este haza üzenjünk, vagy néhány képet teleportáljak az itthon maradottaknak. Mégis olcsóbb, mint a roaming (166,6 Ft/ perc). Alapegység fél perc!
Szerintem az általad választott módszert fogom alkalmazni én is.
Igen, a roamingos percdíjak vacakok, mi is inkább "hívattuk" magunkat, akkor csak valami 53 HUF percenként.
Én nagyon berágtam Vasziliszre a nethiány miatt, nekem másra is kellett volna. Ráadásul kábított, hogy Parálián valami új rendszer kerül bevezetésre, ezért most 1-2 napig nem lesz... de a routert akkor is látnom kellett volna (szerintem), ha nincs net. És a szomszédban akkor ugyan miért volt mindig?
De azon gondolkoztam hazafele jövet az autóban (azért írom nagybetűvel, hogy legalább egy szó kapcsolódjon a topichoz ), hogy legközelebb ha megyek, megkérdezem Petrost vagy valamelyik kint élő magyart, hogy mit ajánl feltöltőkártyás kinti netcsomagok közül? Valami görög vitamaxos, 1-2 gigás adatforgalomra való csomagot vennék kint (csak SIM kártyát, hálóeszközöm van), rátöltöm az az X eurót... egy pár ezrest megérne.
Mi több éve járunk Görögbe...egy fantasztikus hely. 1998 voltunk először, akkor olyan hatással volt ránk, hogy a "megbékélés" után amikor csak tudunk megyünk. Most 19-én indulunk.
Nem olyan régen találtam a honlapra... nagyon jó. Sok hasznos infóhoz lehet általatok jutni. Igaz a mondás. "több szem többet lát"
ui. nagyon egyet értek azzal, hogy Sarti csukott szemmel tiszta Balaton, megjelenti a magyar mentalitás legrosszabb ismérveit, amúgy egy csodálatos környék!!
Mi július 27-én este indulunk Debrecenből, eszembe jutott, hogy szerencsére nem kell már Szegedre se bemennünk, illetve be kell...
Ugyanis változás tavalyhoz képest, hogy átadták az M43 autópályát, tehát akik észak-keletről - Debrecen - Miskolc - Nyíregyháza - Békéscsaba és a többiek - érkezünk a határra a 47-esen, már Szegeden nem kellene keresztül mennünk, ami egyébként nem túl nagy gond nyáron, este, de mondjuk, ha valaki szeptemberben hétköznap megy reggel fél nyolc, vagy délután 4 körül esetleg útfelújítás is van, akkor minimum fél óra plusszal és nyűggel számolhat. Szóval nem kell keresztül menni, de ehhez vennünk kell autópálya ,,matricát"! Szakmabeliként gratuláció annak a vadbaromnak akik kitalálta, hogy a D1 kategória is fizessen az M43 Szegedi északi elkerülő szakaszán. Az M43 csak az M5 és az 5. sz. főút között ingyenes, az 5. főút és a 47. főút között már fizetős, én nem fogok ezért a 7-8 km-ért kétszer ,,matricát" venni, tehát marad a Szegedi átkelés, van pálya de tovább terheljük a városotokat, elnézést szegediek.
Ui.: Debrecen, Nyíregyháza, Fehérvár, Győr, Kecskemét, Budapest elkerülő autópálya szakaszai ingyenesek D1 kategóriának, szinte csak Szeged M43 nem.
Bár a kérdés nem nekem szólt, de tudok rá válaszolni. Mi is tegnap érkeztünk haza. Mi csak Macedóniában tankoltunk, odafelé még 66,5 dénár volt a gázolaj, visszafelé pedig 63 Dénár. Ez megközelítőleg 1 Euro. Görögországban 1,38 és 1,48 között (Tessaloniki és Sarti), valamint Szerbiában 138 Dínár körül. Semmi gond a Makedon tankolással, minden simán ment. Mi a mások által már ajánlott Makpetrol kutaknál tankoltunk. Odafelé a határnál a speditőröknél beváltottunk 70 Eurot, amiért kaptunk 4200 Dénárt. 2100 dénárért tankoltunk 31 litert, majd visszafelé 2100 dénárért 33 litert. Még egy másik kútnál rátöltöttünk 10 Euroért, de csak 9,17 l fért a tankba, de szerintem a kutas még adott volna gázolajat.
Szerintem felesleges előítéletek miatt drágábban tankolni pl Szerbiában, mint Makedóniában, hiszen jelentős az különbség.
Más: Akkor én részletesen nem írom le az utat, hiszen előttem már megtették. Mi még este fél 6 körül léptük át a határt Tiszaszigetnél, akkor állítólag kb. 1,5 óra volt a várakozás Röszkénél. Előttünk kb. 2 autó volt.
A Belgrádi terelés elég érdekes. Nagyon úgy néz ki, hogy azzal próbálják csökkenteni a híd felé menő forgalmat, hogy a város előtti fizetőkapunál van akinek adnak terelő térképet, van akinek nem. Ez úgy jött elő, hogy akikkel együtt utaztunk, azok nem kaptak mi pedig igen. Végül a terelő úton mentünk, ami elég hosszadalmas. Visszafelé mi is a városon jöttünk át (kb. este 7 után), de szembe nagyon nagy volt a dugó. Egyébként Tessalonikinél is nagy volt a dugó szembe, mert valószínű a nagy meleg elől rengetegen tartottak a tenger felé. (11 óra körül) Elnézést, hogy csak kb. időket írok, minden fel van jegyezve, de még rendezni kell a soraimat.
Ahogy már sokan írták, a Szerb táblázás nagyon érdekes. Már azon nevettünk, hogy biztos van egy brigád, aki minden nap végigjárja a táblákat és jól megkeverik. Egyszerűen értelmetlen az egész. Még ott is vannak korlátozó táblák, ahol már nincs is útépítés. a 120 után kitesznek egy 40-es, majd pár méteren belül egy 80-as. majd egy 60-as táblát, amit elfelejtenek feloldani. A GPS pedig aztán teljesen mást mutat. Szóval csak meg kell próbálni betartani a táblákat, tökéletesen úgysem megy. A rendőrök egyébként elég feltűnően helyezkednek el, nappal általában hidak hűvös árnyékában.
Visszafelé úton valamiért Röszkénél nagyon tollászkodtak. A magyar vámosok nekifogtak csomagokat nézegetni, valami akciójuk lehetett. Így itt volt a leghosszabb átkelésünk 50 perc. Szemben valószínű kb. 2 óra lehetett.
Összefoglalva csak annyit, hogy nekünk ez volt az első külföldi autós utazásunk, de sokkal egyszerűbb volt, mint ahogyan némelyik leírás alapján vártuk. Úgyhogy első utazóknak is bátran ajánlom.
Szia Bitang ! Üdv itthon Minden esetre , ez jó hamar letelt !!! Nem emlékszel véletlen a dízel üzemanyag árakra ? Köszi a választ , előre is !
Szia! Köszi az üdvözlést tényleg hamar lezavartuk... muszáj volt, mert csak ennyi szabi jutott
Dízelben nem vagyok érdekelt (ha rajtam múlik, nem is leszek), de nézd meg a holtankoljak.hu-n a külföldi árakat, ott aszem van dízel ár is.
Valamelyik fórumon olvastam, hogy van egy telefonszám amit felhívva lehet közvetlenül érdeklődni arra vonatkozólag, hogy Röszkénél mennyit kell várakozni. Sajnos nem találom ezt a hozzászólást. Ha valaki tudja a számot akkor írja már meg.