Mi tavaly este 10-kor indultunk Bp.-ről, éjfél körül léptük át a magyar-szerb határt, reggel 9 körül a szerb-macedón határt (sokszor megálltunk Szerbiában és nagyjából betartottuk a táblákat) és 11 körül a macedón-görög határt.
Makrygialosra pedig helyi idő szerint 1 körül értünk.
Mi elindulunk annyi benzinnel, hogy Szegedig kitartson, ott rátankolunk, majd Macedóniában az első vagy második kútnál megint tankolunk. Mi Szerbiában nem szoktunk tankolni, de megállni is csak ha muszáj... Én inkább akkor már Macedóniában állok meg.
Tudtok ajánlani olyan helyeket ahol érdemes és biztonságos megállni Szerbiában pihenni? Leginkább Belgrád utáni pihenőkre gondolok, de nem szállásra, hanem inkább kútra, vagy parkolóra, ahol lehet aludni 1 órácskát biztonságban? Idén kipróbálnánk milyen így utazni.
Mi tavaly is éjjel mentünk és annak ellenére hogy volt egy holtpont, idén is este indulunk, és éjjel utazunk. Viszont most be szeretnénk iktatni egy rövidebb max. 1 órás pihenőt valahol.
Poroltó nekünk azóta van a kocsiban, mióta apám kocsija az elektronika meghibásodása miatt elkezdett füstölni, majd lángolni Ha nincs nála a poroltó akkor a kocsinak annyi lett volna.
Mi METRO-ban vettük speciel, de már lehet kapni bárhol több fajtát is.
Sziasztok! Eddig sehol nem olvastam róla, hogy mióta kell a szerbeknél nappal is világítani. Két éve még nem kellett. A második fizető kapu előtt egy rendőr megállított minket, és 5000 dínárra akart megbűntetni és vissza kellett volna menni Belgrádba, ott rendezni. Sikerült 20 Eu-val megvesztegetni, de először 30-at akart.
Jó lenne ha ilyen infók is lennének a fórumon, nem csak arról olvasnánk oldalakon keresztül, hogy hol lehet kártyával fizetni a tankolásért.
Belgrádban egyébként simán lehet jönni, megszűnt a terelés, csak a Gazela hídon van sávlezárás és emiatt terelés.
Kártya téma beszüntetve! Sajnos ezt a tanulópénzt Te fizetted be. Speciel Én, ha kötelező, ha nem akkor is bekapcsolom/tam mert sok-sok 100E km után volt pár necces dolog a kivilágítatlan autókkal, akár tiszta időben is. Nem is gondolná az ember, hogy mennyit jelent. 1ébként köszönjük az infókat.
Tegnap érkeztünk haza a 2hetes nyaralásból!A szerb benzin 129,40 dínár,de ennél drágábban is láttam.Rendőr kevés volt,inkább baleseteknél láttuk őket.Kevesebb a korlátozó táblájuk is !Belgrádnál éjjel mentünk simán lehetett haladni!Görögben a benzin 1.61 eu-tól van.Én 18000 dínárt vittem és hoztam haza 240 dínárt.Fárasztó volt visszafelé például megálltunk pihenni (Szerbia) és jöttek volna ablakot tisztítani , hát nem igazán kedvesen hajtottam el őket!
[quote="Csuti84"]Mi tavaly este 10-kor indultunk Bp.-ről, éjfél körül léptük ...
Mi is éjszaka utaztunk és meg álltunk szerbiában egy kútnál 2 órás pihenőre.
Én semmi különöset nem tapasztaltam, sokan aludtak a kocsiban. Szerintem egy éjjel-nappali kútnál ahol van forgalom és ki van világítva nyugodtan meg lehet állni.
Szerbiában és Macedóniában vigyázni kell,mert úgy tudom a bm jelzésü 95-ös ólmozott,a bmb95 az ólommentes. Aki még nem járt autóval erre figyeljen,mert a katalizátor nem hálálja meg,ha rosszat tankoltok.
A szabályok változásánál talán a legfontosabb, hogy napközben is kötelező lesz a tompított fény használata. (A nappali fényszóró helységen belüli használata sincs definiálva, úgyhogy mindenki felcsapott fényszorokkal hajt mindenhol.)