Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 60 61 62 ... 259 260 261   >
Üzenet
  Miranda | #187841 Üzenet | 2012-06-17 21:40:08 | Válasz a #187818. hsz-ra
chelly jó volt olvasni az élmény beszámolódat. Többször voltam Stavroson, de mégis már nagyon vártam a friss híreket.
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat ebben az 1 hétben. Nyaraláskor repül az idő, főleg Görögben.
  Chelly | #187818 Üzenet | 2012-06-17 20:39:44 |
Sajnos véget ért első görögországi nyaralásom.Az Apollonnal mentünk a lányommal ha valaki még nem járt itt,mint ahogy eddig én sem talán hasznát veszi a kis beszámolómnak icon_smile.gif
Kezdjük máris az utazással 2012.06.08-án indult a busz pontban 12órakkor a Hősök teréről.
délután két órára értünk Kecskemétre itt vettük fel az első utasainkat majd 15.30 Szeged és közvetlen utánna Röszke jött.A határoknál max egy egy órás várakozás volt,hajnali öt órakkor léptük át a Görög határt és reggel 8 órakkor értünk Stavrosba.Az út zökkenőmentes volt a sofőrök iszonyatosan jó fejek voltak.3,5 óránként álltunk megy egy kis pihire.a buszon a mosdót lehet használni természetesen kis dologra,de már az is sokat jelentett bár nem igazán használta senki.Ahogy oda értünk az appartmanhoz már várt minket az idegenvezetőnk Vasilis,hihetetlenül jó fej és mindenben segít amiben csak tud akár az utcán találkozik vele az ember akár az appartmanba,ahova napi kétszer jön reggel és este.
Az appartmanról pár szó: roppant egyszerű berendezéssel vannak ellátva,de amire az ember használja arra tökéletes.a legfontosabb,hogy tiszta minden.
az idő egész héten 39-42fok között volt csak vízben vagy víz mellett árnyékos helyen lehet kibirni.árnyék a tengerparton nincs ill.csak úgy van ha valamelyik bárnál vesz az ember innivalót magának és akkor egész nap ott lehet,de ha napközben elmész és aztán vissza újra kell venni valamit,hogy ott lehess.
én kértem egy colát és egy fantat és 6e fizettem.igazából jobban jár az ember ha visz itthonról napernyőt a busz elbírja.a malibu beachen ha esztek a korali étteremben akkor ott a blokkra ráírják hányan ettek és annyi piát kap az ember és lehet használni is a napágyakat.
maga a part egyébként homokos a víznél van némi aprókavics aztán teljesen homokos.nagyon meleg már most is,de a homok sztm eléggé gázos volt sok helyen egyáltalán nincs takarítva.maga a tenger szép tiszta a kikötő utáni részen sztm koszosabb a part is meg a víz is.az alexandros medencéje tiszta a víz kellemes elvileg minden este fertőtlenitik én egy hét alatt egyszer éreztem a fertőtlenítő szagát este.....a környékben kicsit csalódtam elégg gazos a terület főleg a senki földje de azt mondják ez görögbe így van ami senki földje az szó szerint az és nem foglalkozik vele senki.csak ez egy kis túrista városkában sztm nem a legjobb gondolkodás sok telek üresen áll és azok sajna gazosak...de nem engedtem hogy ez elrontsa a nyaralásunkat.
vizisportokban csak a vizibicikli van 10-13e egy óra hossza attól függ csúzdás vagy nem.van még egy merülő is az 5e fél óra ez egy olyan szerkezet aminek középen propellere van és tudsz vele közlekedni a víz alatt.(húz téged pikk pakk lent vagy a tengerfenéken)
vásárlás szempontjából több kis supermarket van az alexandros utcájában és egy utcával feljebb van egy nagyobb is.
sajnos az árak majdnem a duplája mint nállunk.pl. a joghutok 1,5 - 2,5 euro. a fetasajtok 4-5 e körül mozognak.
vannak aminek nem néztem az árát mert úgyis kell pl tej kenyér de kb a tej 1,8 e körül van.a vizek 0,13-0,45 e között vannak bubis nincs csak az amire rá van irva soda.amúgy csak bubi mentes vizük van tök mindegy milyen színű a kupak (zöld kék lila)
enni van jó pár étterem ahol lehet pl korali itt Jorgos a tulaj beszél magyarul. Jazz lent a parton a panoráma fent a hegyen a kilátónál vagy a jannis az alexandrostól egy utcával feljebb ill bent a központban egymást érik az éttermek hot dogosok hamburgeresek gyrososok.
hamburger hot dog 1e menüben 2 - 3,20 e ig mennek ehez jár sültkrumpli meg üdittő is.
napközben Stavroson csak a parton van élet este viszont mindenki a központban van nagy kivetítőkön mennek a mecsek minden étterem teraszán.
mi a központban szinte a legutolsó étteremben a qualityben ettünk itt nagyon finom a gyros is a hamburger is vannak saláták is minden egy gyors étterem ami egészséges és tiszta lehet venni óriás palacsintát is ez 2e és a sós tölteléktől kezdve a nutelláig bármit kérhet bele az ember.a hamburger 2e ehez jár sültkrumpli is és tzazikit is kérhetsz bele a lányomnak nagyon ízlet még a busz indulás elött egy órával is menni kellett venni egyet.
a jégkrémekből nagy a választék 1,3-2,5 e ig mennek az árak
a fakultativ programokból mi a csúzdaparkba mentünk felnőtt jegy 26e gyerek 12éves korig 20e ill lakataln szigetere mentünk.a csúzdapark nagyon klassz volt a lakatlan szigetet főleg azok fogják élvezni akik imádnak búvárkodni a mi csapatunkból szerintem reggel 10től délután kettőig nem jöttek ki a vízből amúgy semmi nincs egy óra hajókázás kikötés és fürdés 13órakkor szardinia az ebéd mi virslit vittünk mert nem eszük meg a halat icon_smile.gif
egyszóval 13 nyaralás mentes év után nagyon klassz volt Stavros,de azt gondolom vannak csodásabb helyek Görögországban és nem itt lesz szerelmes az ember az országba.
oh igen és a görög emberek kedvessége viszont lenyűgöző,főleg ahoz képest,hogy napi szinten hány őrült túristával találkoznak...
egyenlőre ennyi
mindekinek jó nyaralást kívánok és azért természetesen IRIGY VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!! azokra akik még csak ezután fognak menni icon_smile.gif
  Miranda | #187809 Üzenet | 2012-06-17 20:08:41 |
Szia chelly!

Hogy éreztétek magatokat Stavrosban? Jó időtök volt? Voltatok kirándulni?
Az élménybeszámolódat én is várom.
  Chelly | #187804 Üzenet | 2012-06-17 19:30:34 | Válasz a #186155. hsz-ra Előzmény #186155
szia
megnéztem icon_biggrin.gif
szinte minden árusnál kapható békatalp és kb úgy számolj hogyha nem akarod magaddal vinni akkor 12-14 euro körül vannak.
konkrétan egy 32-es békatalp 14e volt
sztem ezt másra is eltudjátok kint költeni inkább vidd icon_biggrin.gif
  Chelly | #187802 Üzenet | 2012-06-17 19:28:00 | Válasz a #186885. hsz-ra Előzmény #186885
icon_biggrin.gif
ma megérkeztünk és bizony bizony volt gyros hamburge hot dog minden icon_smile.gif
  Chelly | #187800 Üzenet | 2012-06-17 19:23:53 | Válasz a #186480. hsz-ra Előzmény #186480
szia Andi!
megérkeztünkma sajnos ilyen nagy motorokat nem láttam sehol ill.egy helyen láttam ahogy megy az ember Vrasna felé kint a városból is van egy kölcsönző ott a buszról láttam nagyobb motorokat is ,de bent a városban csak robogók vannak.
írom majd az élménybeszámolómat!
  Miranda | #187728 Üzenet | 2012-06-16 20:44:55 | Válasz a #187531. hsz-ra Előzmény #187531
Luxor!

Köszönöm az infót. Thessaloniki-be akarunk menni. Ez melyik utazási iroda ajánlata? Mert mi anno csütörtöki napon voltunk Thessaloniki-ben.
  Luxor | #187531 Üzenet | 2012-06-15 10:33:54 | Válasz a #186920. hsz-ra Előzmény #186920
.................................................Felnőtt ............... Gyermek(12 éven aluli) .......... Indulási nap

Thessaloniki....................... 18 €- 12 € (vásárlás)..... 12 €- 10 € (vásárlás).......... Hétfő

Meteorák .................................. 26 €............................. 18 €............................... Kedd

Kavala/Thassos................... 20 € +6 €(komp)............12 € +4 € ( komp).............. Csütörtök

Csúzdapark.............................. 30 €............................... 20 €.............................. Hétfő

Kishajó, lakatlan szigetre......... 16 €............................... 10 €......................... Hétfő/Péntek...

Athos kolostor-köztársaság...... 28 €............................... 20 €............................. Szerda

Halkidiki Túra (Sithonia)............. 22 €............................... 16 €............................ Szerda

Görög est................................... 17 €............................... 13 €............................ Csütörtök
  Luxor | #187526 Üzenet | 2012-06-15 09:58:41 | Válasz a #186174. hsz-ra Előzmény #186174
Szia.
Mivel nem láttam senkit, hogy írt volna neked, ezért próbáld meg ezt:
http://www.diaszeustravel.hu/hu/ponuda/tula-apartmanhaz/1252
Mi 27-én indulunk autóval, (júni. 28-juli 08.ig)
  Miranda | #186920 Üzenet | 2012-06-10 12:29:59 |
Sziasztok!

Új vagyok itt, de az oldalt rendszeresen olvasom. Július 13-án indulunk Stavrosba.
Érdekelne, hogy a fakultatív programok most mennyibe kerülnek.
  Szeroz | #186885 Üzenet | 2012-06-09 20:40:04 |
Igen Andi, mostanság mi már az utószezont választjuk...a tenger meleg még, nincs az a nagy hőség és tömeg, és nem utolsó sorban olcsóbb is minden.Nektek nagyon közeleg már az idő, Chellyék meg már lubickoltak is, most talán gyrosoznak icon_smile.gif)))
  Chelly | #186721 Üzenet | 2012-06-08 07:12:58 | Válasz a #186620. hsz-ra Előzmény #186620
köszi szeroz ez jó volt bármi is kell megnézem nektek és továbbítom bizony bizony.....
eljött a mai nap is az indulás napja icon_smile.gif
kb akkora az izgalom,mint 13 éve az esküvőnkön volt,csak most apa itthon marad icon_sad.gif vagy icon_smile.gif)
  Andi64 | #186685 Üzenet | 2012-06-07 18:27:45 | Válasz a #186620. hsz-ra Előzmény #186620
Szia Szeroz!

Bizony,bizony számoljuk a napokat! Vágjuk a centit...icon_biggrin.gif Viszont a tenger még nem lesz olyan meleg, mint majd Neked augusztus végén.
Tavaly kipróbáltunk egy igazi utószezoni nyaralást, szeptember 23-október 1,
Zakynthos szigeten. A tenger 25-27 fokos volt partközelben!!! Isteni!
És az Égei tenger általában melegebb mint a Jón. Biztos remek lesz.

Üdv: Andi
  Szeroz | #186620 Üzenet | 2012-06-07 10:21:12 |
Chelly gondolom már lázasan csomagoltok, néztem az időjárást, már megint működik a link (köszi!),igazi nyaralós időtök lesz ezek szerint.Érezzétek nagyon jól magatokat, várjuk a beszámolódat ha megjöttél - mindenről!! Legyen az békatalp,élelmiszer ár, motor és autóbérlés díja icon_smile.gif , szóval bármi, mert itt minden mindenkit érdekel! Jó utat icon_smile.gif
Andi64 - neked se sok van már hátra, biztos ti is számoljátok már a napokat icon_smile.gif
Üdv mindenkinek
  Andi64 | #186571 Üzenet | 2012-06-06 19:58:20 | Válasz a #186536. hsz-ra Előzmény #186536
Szia Chelly!

Nagyon köszönöm! Mi is nagyon várjuk már a nyaralást, kicsit "irigy " vagyok, hogy Te már 2 nap múlva indulsz.
Még egyszer jó utat!

Üdv: Andi
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 60 61 62 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu