Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 60 61 62   >
Üzenet
  Ferrari | #3359 Üzenet | 2005-12-11 20:14:59 |
Athén jelentette az i.e. IV. században az európai gondolkodás fõvárosát , s noha a makedónok, majd a rómaiak igázták le, még hosszú ideig az európai kultúra központja maradt, ahova a gazdag földközi-tengeri polgárok szívesen küldték tanulni gyermekeiket. A bizánci uralom alatt a város csaknem elvesztette jelentõségét és egészen 1834-ig -mikor a szabad Görögország fõvárosa lett- az ottomán birodalom egyik õrhelye volt csupán.
  Monalisa | #3323 Üzenet | 2005-11-28 12:38:10 |
Szia!
icon_smile.gif
Azt tudom hogy van több reptérbusz meg metró is.
www.oasa.gr oldalon a reptérbuszok menetrendej is fent van

Viszont a metróról semmi, légyszi írjatok tapasztalatot, biztos van itt olyan aki már megjárta ezt az utat icon_smile.gif

Éjjel 3ra ér oda a gépünk és regel 5kor jön vissza.
Köszi
  Mia_ | #3321 Üzenet | 2005-11-28 11:15:46 |
sziasztok! tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a reptérrõl éjjel hgoyan lehet a legegyszerûbben a belvárosba jutni? vagy mikor megy az elsõ metro?

elõre is köszi icon_smile.gif
  Rizsa | #3197 Üzenet | 2005-11-08 17:06:43 |
hat nem tudom. en most hasznaltam eloszor a piros metronkat es teljesen athenban ereztem magam. meg a dizanj is hasonlo:)
  Kvalcsi | #3194 Üzenet | 2005-11-08 15:08:22 |
Szia dortimcsi!
Köszi a friss infót. A metróval én nem utaztam Athénban, mert akkor újították fel az Olympiára készülõdve. Újkorában a Pesti is tiszta volt, sajnos ez ma már nem mondható el róla.
  Dortimcsi | #3189 Üzenet | 2005-11-08 14:36:41 | Re: Piszkos vagy nem
Idézet:
Majd azért valamikor szeretném megnézni, hogy mennyit változott a helyzet azóta.

Szerintem nem sokat valtozott, en kb. 2 hete voltam ott. Es zsufolt, koszos es szmogos volt...annyira hogy amikor fent voltunk az Akropolisznal, az utikonyv igerete ellenere nem lattuk a tengert...csak a szmogfelhot.
Es sikerult veletlen betevednunk a kinai negyedbe is...nos kosz, piszok, buz, lerobbant hazak.
Ami tiszta, az a metro, az tenyleg kulturaltabb mint Pesten...
  Kvalcsi | #3183 Üzenet | 2005-11-08 09:28:45 | Piszkos vagy nem
kallisti írta:
szia,nem tudom,mikor jártál legutóbb Athénban...nekem az elmúlt 2 évben elég sokszor sikerül,és elfogult is vagyok...Athén tiszta,sokkal tisztább,mint Budapest,jól közlekedhetõ,élhetõ város lett...hatalmas a változás,amin keresztül ment... icon_smile.gif

Szia kallisti!
Legutóbb 2000-ben jártam Athénban, és bizony akkor piszkos, smogos, és túlzsúfolt volt. Rajtad kívül mindenki szerint az még napjainkban is. Lehet, hogy Te nem jártál a kisebb utcákban, mert akkor láttad volna valószínûleg. Én Budapesten születtem (nagyon régen), és itt is élek azóta is, de semmivel sem rosszabb itt a helyzet szerintem, mint Athénban. Majd azért valamikor szeretném megnézni, hogy mennyit változott a helyzet azóta.
Üdv.:
  Rizsa | #3173 Üzenet | 2005-11-06 20:31:03 |
ami meg nagyon erthetetlen volt, hogy a Kedvesem ciprusi es Ot sem akartak megerteni. persze a ciprusi nyelv, ami gorog nem tokeletesen ugyan az. a ciprusiak tajszolasban beszelik a gorogot. mondjuk azert egy pesti is megerti a pecsieket, nem:)
  Ferrari | #3172 Üzenet | 2005-11-06 20:21:20 |
Szia Rizsa !

Igen így van ahogy írod, elég nagy a kosz, szörnyû a közlekedés fõleg a nagy városokban.
Vannak helyek ahol tényleg nem hajlandók más nyelven megszólalni, csak görögül.
  Rizsa | #3171 Üzenet | 2005-11-06 19:34:30 |
sziasztok,
en 3 hete jottem vissza, 1o napot voltam. nekem valahogy nem lett a kedvencem:( nagyon sokat setaltam, metroztam, buszoztam. nem eppen segitokeszek a gorogok, a varos koszos, nagyon zsufolt. persze viszonyitas kerdese ez is. a taxisok elegge bunkok. mi kb 1oszer taxiztunk, de egy segitokesszel nem talalkoztunk. es visszaadni sem akart egyik sem. viszont ha sikerul visszaszerezned a visszajarot, akkor eleg olcso a taxi.
viszont lebuszoztam a tengerhez, ami a varos kozpontjatol kb 25 percre van. ott azert voltak szep reszek. bar en tenger manias vagyok:)
ja es ami nagyon meglepett, hogy kevesen beszelnek angolul, illetve, lehet hogy csak nem akartak.
  Kallisti | #3168 Üzenet | 2005-11-06 16:38:54 |
szia,nem tudom,mikor jártál legutóbb Athénban...nekem az elmúlt 2 évben elég sokszor sikerül,és elfogult is vagyok...Athén tiszta,sokkal tisztább,mint Budapest,jól közlekedhetõ,élhetõ város lett...hatalmas a változás,amin keresztül ment... icon_smile.gif
  Kvalcsi | #2745 Üzenet | 2005-10-10 15:52:26 | Athén
Szia Albatrosz!
Mielött csalódás érne Athént illetõen jó tudnod, hogy egy rossz levegõjû, nagyon zsúfolt, és nem éppen tiszta nagyváros. A mûemlékei miatt viszont érdemes felkeresni, ezek nagyon klasszak.
Üdv.:
  Albatrosz | #2735 Üzenet | 2005-10-10 13:55:41 |
Nagyon koszi. Azt hiszem, meg jopar het, mig lemereszkedem odaig, mert egyelore az egyetemhez is hozza kell szokni. De mindenkepp megprobalom ezek kozul vmlyiket.
  Kvalcsi | #2581 Üzenet | 2005-10-06 15:17:01 | Athéni szállások
Albatrosz írta:
Sziasztok!

Thesszalonikibol szeretnek lemenni valamikor Athenbe. Tudnatok szallast ajanlani? Diak vagyok, tehat minel olcsobb, annal jobb. Koszi.

Szia Albatrosz!
Böngésztem egy kicsit, és ezeket találtam Neked, ami valószínû elfogadható áron van.

Pella Inn*
Ermou-1 Karaiszkaki, Athens 10554.
Tel: 321 2229
Családi vállalkozásban üzemeltetett szálloda a Platia Monasztiraki és a Thisszeion troliállomás között. Nem túl elegáns, de tiszta és barátságos.

Tempi*
19. Aiolou, Athens 10551.
Tel: 321 3175
Kispénzû túristáknak való hotel, a Platia Monasztirakitól 3 háztömbnyire északra. A szobák tiszták, és a személyzet barátságos.

Marble House*
35. Odosz A. Zinni, Athens 11741.
Tel: 923 4058
Olcsó, tiszta, barátságos hangulatú szálloda. Két háztömbnyire van a Leofórosz Szingroutól, és az Olympic Airlines hivatalától.

Hosztel Aphrodité*
12. Odosz Einardou, Athens 10440.
Tel: 881 0589
E-mail: hostel-aphrodite@ath.forthnet.gr
Tiszta, barátságos kis hotel. Valamicskét kiesik a forgalomból, de közel van a Viktória tér trolimegállójához.

Student Inn*
16. Kidathenaion, Athens 10558.
Tel: 324 4808
Olcsó szálláslehetõség a Plákán.

Remélem valamelyik bejön, ha nem találsz valami mást.
Üdv.:
  Albatrosz | #2553 Üzenet | 2005-10-05 15:02:32 |
Sziasztok!

Thesszalonikibol szeretnek lemenni valamikor Athenbe. Tudnatok szallast ajanlani? Diak vagyok, tehat minel olcsobb, annal jobb. Koszi.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu