Így van. Sok az autópálya. Én inkább menjen az ember üres autópályán gyorsan, pihenten, világosban, mint éjszaka, sötétben, kialvatlanul, egész éjjel vezetve, alig látva kicsit lassabban. Utóbbi a veszélyesebb.
Szerintem a reggeli indulás a legjobb . Mi 4-5 körül szoktunk indulni hajnalban, és még simán világosban érünk Igoumenitsába a kikötőbe.... Sajnos most húsvétkor este meló után kell indulnom hogy időben odaérjünk Korfura fő attrakcióra a cserép dobálásra... És a körmenetre...
csakis nappal megyek a határon tul, ismerösök elmesélték hogyan uszták meg amikor a szerb kamion soför elaludt szemben jövet éjjel,ezt inkább kihagyom én is
Úgy látom nagyon sokmindent mérlegelni kell. Először mi kb. éjjel 2-kor akartunk indulni, aztán az gondolkodtatott el, hogy vajon indulás előtt az izgalomtól tudnánk-e aludni? Ha nem, akkor jobb előbb indulni, mert ha már a vezetést fáradtan kezdjük meg, akkor mi lesz az út végére. A gyerekek nem gondolnám, hogy egy nagyjából átaludt éjszaka után még a nappalt is végigaludnák.
Másik dolog, hogy nem tudom, a szombati turnusváltások esetén, hogyan is mehetnénk hétfőn, kedden, vagy szerdán? Igazán ezt nem is értem, hogy miért kell minden szállásnak szombaton váltania.
Tehát nálunk marad a pénteki indulás, csak az órákon tudunk variálni.
Tény, hogy mi nem előre foglalt szállásra megyünk. Tehát nem is vagyunk naphoz kötve. Én sem értem egyébként, miért kell szombaton váltani, de végül is ehhez kell akkor alkalmazkodnotok. Esetleg mehettek egy nappal korábban és bérelhettek valahol egy éjszakát (ha nem főszezonban mentek).
(De miért kell a gyerekeknek feltétlenül aludniuk az autóban?)
Mi hajnal 1-2 között szoktunk indulni.És mi is Pest mellől (Dunavarsány ) Három megállással délután 4-re voltunk Nikitiben.(Közlekedési szabályok betartásával ) Innen Sarti kb 70 km még. Már kétszer megjártuk az utat. Mi azért szeretünk így indulni mert Belgrádot még elhagyjuk a reggeli csúcsforgalom előtt.
Az az igazság, hogy a kisebbik még csak most lesz 2 éves, úgyhogy nem tudom, hogy a hosszú úton ébren mit csinálna a gyerekülésbe kötözve órákig, a nagyobbik ugyan már 11 éves, de tipikusan a Shrek szamara, aki állandóan azt kérdezi, hogy "Ott vagyunk már?" Tehát csak ezért lenne jó, ha egy jó pár órát átaludnának, persze nem az egészet, hiszen azért jókat lehet nézelődni is útközben.
Ez az útközben megszállás nekem tetszik, de nem csak rajtam múlnak a dolgok.
Nekem az első úton 2 és 9 voltak és utána 1 évre rá. Vettünk nekik dvd-t. Azt nézték. De azért így is volt nálunk is párszor, hogy apa mikor leszünk ott ?
A mieink is kicsik, a kisebbik most 3,5 éves, a nagy 7,5. Harmadik éve nyaralunk kocsival Görögországban velük és eddig nem volt gond. A hajnali indulásnál általában rögtön visszaalszanak, Belgrád előtt még nem ébredtek föl. A recept nálunk, hogy igény szerint megállunk, azonkívül sokat beszélgetünk, érdemes felkészülni azokból a tájakból, amerre járunk. Történelem, mesék, mondák, persze kicsikre hangolva. Azonkívül kapnak ropogtatni valót, mesélek nekik, zenét hallgatunk és az utolsó adu ász a meselemez, az mindig bejön. De egyébként ilyen hosszú úton általában többet alszanak, mint az ember gondolná, kicsit én is meglepődtem.
Nálunk a dvd nem játszik, úgy behányt tőle a nagyobbik tavalyelőtt, hogy elég volt kipucolni Egyébként pedig szerintem alapvetően jobb a hang, mint a kép, gondolkodik tőle a gyerek, sőt, lehet, hogy a nagy gondolkodásban be is alszik