Mi tavasszal voltunk Szilvásváradon 4 napot, és persze elmentünk Egerbe+Lillafüredre is. Nagyon szuper helyek, mi is jól éreztük magunkat. Szép az a környék nagyon.
folyt.köv:
Lillafüredre a szép,kanyargós erdei úton mentünk,és mivel akkor is esett
zárt kocsit kaptunk a kisvasútazáshoz,lécekbõl készített padfélén ültünk,(Cerezin biztos érthetõbben le tudná írni)és középen 1 kályha volt,amit fával fûtöttek,úgyhogy jó meleg volt a Garadna völgyi túránkon,nagyon kellemes élmény volt,nosztalgikus. Mire kiszálltunk elállt az esõ,és hát a Palota szálló,és a Hámori tó látványa esõ után(amikor "gõzölög"a víz)fantasztikus. A Diósgyõri vár is tetszett,jó a panoptikuma.A Miskolctapolcai barlangfürdõrõl nem nagyon kell beszélnem,úgy szuper az egész ahogy van,sok külföldi vendég volt.Mezõkövesdre is lementünk megnézni a tájházakat,útközben bementünk Noszvajra megnézni a De La Motte kastélyt.
Eger....pedig 1 gyöngyszem,most jobban tetszett mint gyerekkoromban.
A Dobó tér,a vár,azok a szép kis utcácskák,az érsekkertrõl nem is beszélve.A Gárdonyi emlékház,a Minaret,és hát a Kopcsik marcipánia....
minden egyes darab csoda,komolyan mondom.Természetesen a Szépasszonyvölgybe nagyon fini borokat kostóltunk,és azok az esti gyertyafényes vacsorák a gyönyõrûen kivilágított Dobó téren,szép õszi esték,amikor még nincs hideg....... Szóval jobban nem is sikerülhetett volna Csak gyorsan eltellt
Szia Kristin1,
Egyetértek,nagyon szép környék.Talán jobb tavasszal és õsszel menni mert akkor nincs akkora tömeg,és nincs probléma a parkolással sem.
Sajnos én nem sûrûn jutok el oda,mert baranyai vagyok,és elég hosszú az út(5 óra)
Mono!
Köszi, hogy megosztottad velünk egri élményeidet, nagyon szép helyeken jártatok és tartalmas kirándulást tudhattok magatokénak. Mi tavaly elõtt 4 napot töltöttünk ott és mi is nagyon élveztük. A Szépasszony völgyébõl fincsi bort hoztunk az 5-ös pincébõl, ahol egy nagyon kedves néni volt. Tavaly direkt csak ide ebbe a pincébe mentünk el borért 1 szombati napon. Kaptunk tõle egy ajándék üveg bort, mert nagyon meghatódott, hogy az õ boráért képesek voltunk 4 órahosszát utazni. Igazi görög mentalitást tanúsított.
Mono, igen, nagyon barátságosak, és a jó bor megérte a hosszú utat.
3 éve voltunk a Zemplénbe, keresztül kasul bejártuk, és ott is ugyanezt tapasztaltuk. A táj gyönyörû és az emberek nagyon kedvesek. Oda is szeretnék visszamenni (és még nagyon sok helyre ). Több a vágy, mint a tehetség . Azért reménykedem.
Zemplén még messzebb van mint Eger,szívesen elmennék,de nekem az az5 óra is elég hosszú volt. Hát igen,reménykedni én is mindig szoktam,nemhiába, a remény hal meg utoljára
A kedvesemmel szilveszterkor 3 napot töltöttünk Miskolc-Alsóhámoron és környékén.
Útközben megálltunk Egerben is - tényleg nagyon szép és hangulatos város.
Elég ködös és hideg idõ volt, és ugyan felmentünk a minaretbe, de sajnos nem láttunk el túl messzire.
De nagyon különleges és felejthetetlen élmény volt a hóval borított várost látni.
Fent kisebb halálfélelem uralkodott el rajtam, illetve erõsen kapaszkodtam a korlátba, mert a körerkély vastagon jeges volt és nagyon csúszott. Még fényképezni sem mertem. Pedig emlékszem, kiskoromban apukámmal vígan felrohantam, igaz akkor nyár volt… és valahogy a gyerekek is bátrabbak...
Ettõl függetlenül nagyon élveztem, izgalmas és érdekes volt. És persze szép is!
Arról nem beszélve, hogy végre láttunk havat is! (Tavaly mintha elkerülte volna Budapestet a hóesés.)
A Bükkben:
A miskolctapolcai barlangfürdõt, és a kisvasutat sajnos kihagytuk, de majd legközelebb ezeket is kipróbáljuk! (Utóbbi azért maradt ki, mert rengetegen álltak a pénztárnál.) Pedig mindenképpen érdemes lenne, annyira gyönyörû az a környék!
Nagyon mutatósak voltak a feldíszített fák, a kis fafigurák és a mézeskalács-házikók.
A lillafüredi végállomásnál:
A Hámori-tó:
A Palotaszálló:
Sokat sétáltunk, megnéztük a diósgyõri várat is, illetve isteni finomakat ettünk egy miskolci étteremben. A neve most nem fog eszembe jutni, de azóta is emlegetjük az ott megkóstolt ételeket.
Visszavágyunk oda is, jó lenne tavasszal vagy õsszel is bebarangolni ezeket a helyeket.
Juhi | #45056 | 2007-09-17 11:54:23 | Válasz a #45033. hsz-ra
Szia geot!
Én tavaly októberben 3 napot töltöttem Egerben, s mind 3 nap, reggeltõl estig szakadt az esõ. Nem maradt száraz ruhánk. De olyan hangulatos a város, hogy ez is szép emlékként maradt meg bennem.
Még a Szépasszony völgy is, gyönyörû felhõszakadásban is.
Látom akkor mindannyian egyetértünk abban hogy Eger 1 csodálatos gyöngyszem.Geot én is féltem amikor a Minaretbe felmentünk,pedig nem vagyok tériszonyos,de igencsak szorítottam a korlátot Viszont nagyon szép volt a kilátás.Mindenképp menjetek el 1x tavasszal vagy õsszel.
Sziasztok!
A Tesómék holnap mennek Tenerifére. Nem tudjátok, hogy a két repülõtér (É-D) között hány km van? Nem tudják, hogy melyikre érkeznek, de nekik a déli kéne.
Nagyon köszönöm ezt a dicséretet amit Egerrõl írtatok.
Lényegében ott is,meg Pesten is lakunk, a nejem meg ott is született.
Szépségét pedig csak megerõsíteni tudom, annak ellenére ,hogy sûrûn ott tartozkodunk. Nyáron is érdemes eljönni,nagyon jó strandja van.Közelben pedig Bogács szintén fürdési,pihenési lehetõség.Kirándulni meg az egész gyönyörû Bükk-hegység.
Szia Atosz,
nagyon szívesen,bár nem azért írtam ezeket a dolgokat hogy dícsérjem a várost és a környéket,hanem azért mert õszintén így gondolom.1987-ben jártam azon a környéken utoljára akkor még gyermekként,20 éve még leírni is borzasztó ,nagyon kellemes emlékeim vannak abból az idõbõl.Most felelevenítettem az emlékeimet,és bejártam azokat a helyeket ahol akkoriban jártam,mit mondhatnék,sokszor könnyek szöktek a szemembe a boldogságtól hogy újra ott lehettem(a jó kis gondtalan gyermekkori emlékek miatt"nem mintha most felnõttként rossz életem lenne" és mert túl érzékeny vagyok)
Több új helyen is jártunk,amik szintén nagyon tetszettek,és még sok helyen nem,mert nem volt rá idõ.Remélem a következõ egri látogatásomra nem kell ismét 20 évet várnom