Szia Szunyi!
Erre már mi is gondoltunk a párommal, ötletnek kiváló, de a megvalósítás...szerintem bonyolult.
Én ezeket találtam, remélem újat mutatok:
Tájékoztató jellegû árak (polgári esküvô):
- Görög hivatalos okirat (PARAVOLO) “házasságlevél” - kb. 15 EUR / fô
(ezt a helyszínen kell fizetni), maga a ceremónia ingyenes
- Esküvôi csokor: 25 000 Ft-tól 55 000 Ft-ig
- Vôlegénynek virágdísz: 2 000 Ft-tól 6 000 Ft-ig
- Pezsgô: 4 000 Ft/üveg
- Gyertyafényes vacsora 2 fôre tortával: 20 000 Ft
- Különleges virágdekoráció: 50 000 Ft-tól
- Manikûr, smink, fodrász: 100 000 Ft
- Videó: 68 000 Ft
- 50 fotó (15x21 cm) 135 000 Ft
A korfui házasságkötéshez szükséges papírok:
1. Hágai pecséttel ellátott születési anyakönyvi kivonat eredeti példány és görögül
lefordított másolat.
2. Igazolás a követségtôl, hogy nincs kizáró oka a házasságkötésnek - görögül.
3. Válási igazolás, amennyiben van ilyen eredeti példány és görögül lefordított
másolat.
Ezeket a papírokat legkésôbb 10 nappal az esküvô elôtt el kell juttatni a korfui
Anyakönyvi Hivatalba.
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lehetne bonyolult megszervezni bő 2 hónap alatt egy Összeházasodást Skopelos kis hegyi templomában! Ugyanis mi most idén Sartira megyünk egy baráti társasággal és arra gondoltunk, hogy meglepjük Őket, na meg persze magunkat is. Áthajóznánk és durr bele!
Ötletnek nem rossz, de lehet hogy nem gyenge szervezést igényelne! Esetleg tud valaki valami ehez kapcsolódó infót! Nagyon megköszönném!
Én a NeosMarmarasi (igen megbízható), idegenvezetővel történt email váltásom során kaptam az az infót, hogy "nagyon elszabadultak az árak Skopelos-on". Én úgy gondolom, (...), hogy a klasszikus árakhoz, hozzászámolhatsz 15-20 %-ot. Az elszabadult árak köszönhetők a Mamma Mia-nak. Egyébként is "tudvalevő", hogy Skopelos már régebbről is a tehetős milliómosok kedvelt üdülőhelye volt, saját házzal, stb., stb. Mi is tervezzük Skopelost. Hát nem tudom. Bár a nézelődés ingyen van, és szendvicseket lehet csomagolni.....
zsófi73
Szia
Szerintem majdem mindannyian használjuk a google-t itt a Hellaszon.
A helyi busszal csak az a gondom,h.18h körül megy az utolsó.Így nehéz
naplementét nézni vhol Így marad a bérlés,ami nyílván Skopelosban
a legegyszerűbb.
Olyan hajót tudsz,ami Alonissosra megy és nem 3 óra a lehetőség a szigeten -mert az ugye kevés
Agnontasban 2006-ban nem volt járműkölcsönző.
Alonissos és Skiathos legegyszerűbben (és leggyakrabban) Skopelos városból érhető el hajóval.
Volosból Skopelosra komp és flying dolphin is megy. A különbség a menetidő és a fíling.
Agnontasból a sziget fővárosa irtó könnyen és kényelmesen megközelíthető helyi busszal.
A neten sok az info, legyen mindenkinek jóbarátja a gugli.
És legyen mindenki tisztában az igényeivel, és döntsön belátása szerint, milyen történeteket hisz el. Ha én magamba szívnám azt a sok álhírt és -infot, amit olvasni lehet, hát semmit nem láttam volna még a világból.