Sziasztok !
Ez a diákigazolvány téma érdekelne, 12 éves lánykámnak hol tudom
kiváltani a diákigazolványt ?
Átböngésztem a fórumot de nem találtam(vagy csak vak vagyok)....
Segítsetek már ha tudtok !
A rollerrel szerintem nem lehet semmi gond, max. annyi, hogy a járdákon annyi ember mászkál, hogy nem tudsz köztük áttörni. Szerintem sok örömötöket nem lelitek majd benne.
A többihez nem tudok hozzászólni, diákigazolvány terén nincs tapasztalatom, de valóban másik topikokban (azt hiszem, az általános tapasztalatokban is) beszéltek már errõl.
Delfi bazi messze van, abban az értelemben, hogy maga Delfi is megérdemel fél napot minimum. A két "várost" nem lehet sem egy-sem két napba beletömöríteni.
Nagyon szépen köszönöm! Meglesem azt a lapot.
A 'kerekezés' meg azért annyira nem fotos, hogy a nagykövetséget zargassam vele - azért is inkább a rollert választottok, mert ha nem lehet, akkor csak összecsukjuk és a vállunkra kapjuk (ellenben a bringával).
Nyilván tudod, hogy Athén egy 3,5 milliós hatalmas város óriási forgalommal, a fontosabb látnivalóknál rengeteg turistával. Csak ha itt visszalapozol végig, sok információt és képet találsz! Gondolom, nem tiltják a „kerekezést”, amíg ezzel másokat nem zavartok (de ez nehezen elképzelhetõ). Ha ez ennyire fontos, udvariasan érdeklõdj a nagykövetségen. A diákigazolványról már valahol itt a fórumon is szó volt. Úgy emlékszem sok helyre ingyenes, vagy nagyon kedvezményes a belépés vele.
Ha ilyen jól eligazodsz a weblapokon, akkor itt a görög vasúté. Ezen megtalálod a menetrendet Nei Poriból Athénba és vissza, s az árat is: http://www.ose.gr/echome.asp?lang=2
Köszönöm, amit írtál, igen, Delfire gondoltam (csak elõtte csupa görög lapokon jártam, s így maradt meg bennem).
Láttam, hogy nincs közel, a 'kitérõt' csak abban az esetben gondoltam, ha visz oda vonat (arra még nem jutott idõm, hogy ennek utánanézzek), most már tudom, hogy túl messze van. Köszönöm!
Ami szerettem volna kérdezni:
- Athénban lehet rolerrel közlekedni? Mindenképpen azzal szeretnénk - metrozni csak a kíváncsiság miatt.
- Van valakinek arról tapasztalata, hogy mennyire lehet kihasználni a nemzetközi diákigazolványt?
Értem, olvastam, hogy Athénba az Akropoliszra vasárnaponként ingyenes a belépés -nemzetközi diákkal. Nem tusjátok, hogy mennyire lehet kihasználni ezt a diákot még máshol?
Arra gondoltam, hogy szombat reggel vonattal (ha jól olvastam Nei Pori-ból megy) lemennénk Athénba, s vasárnap jönnénk vissza Platamonasba, egy kis Dalphoi kitérõvel.
Már nagyjából megvan, hogy mit szeretnénk megnézni (belváros, kikötõ, ilyenek)
Kérdés:
Athénban lehet rollerrel közlekedni? (a járdán, mint gyalogos)
Õrségváltás minden nap van többször is. Azaz minden órában. Legalábbis, amikor mi voltunk, így volt.
Szerintem azért egy nap alatt is sok mindent meg lehet nézni, attól függõen, mi érdekel leginkább.
Neem, nem, nem szeretnénk szerezetten menni. Épp a szervezett utas Athénban tölthetõ kevés idõ miatt gondoltuk úgy, hogy ketten lemegyünk egyik nap reggel és másnap este jönnénk "haza", Platamonaszba. Mondjuk hétvégre gondoltunk, mert ugye aa nagy õrségváltás az ismeretlen katona sírjánál vasárnap van.
Elõször is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármiféle információval szolgált -bár nem nekem, mégis tanultam belõlük.
Dehát, milyen az ember: folyton kérdések gyötrik
Mi szept 5-16-ig leszünk Görögországban, Anett Tours-sal megyünk, s Platamonas-ban raknak ki minket a buszból. A Kedvesemmel úgy döntöttünk, hogy nem süttetjük a hasunkat 1,5 hétig Platamonas partján, inkább bejárunk mindent, amit érdemes -és pénztárcánk engedi- látni.
Beszereztem egy nagyon jó kis útikönyvet (Cartographia Go) és a mi utazási irodánkban fellelhetõ összes görögös katalógust - sose tudni, hogy hol akad az ember értékes infokra
Szóval a tervek között elsõsorban Athén, Delfoi, Meteorák, Tembi völgye, Olympos ... szerepelnek.
Elõször is ATHÉN-ról szeretnélek kérdezni benneteket:
- Platamonaszból megy busz, azt láttam, de mennyi idõ alatt ér le Athénba és mennyibe kerül? (ár és idõ kalkulásánál a vonat is szóbajöhet)
- Nemetközi diákigazolvánnyal lehet kedvezményket igénybe venni? (vonaton, buszon, belépõknél -olvastam, hogy ha kiváltja az ember, megmutatja, s van ahova ingyen mehet be -tanulmányi kirándulás címén)
- Athénban rollerrel lehet-e közlekedni. Nincs kedvünk mindenért metrora szállni. Olcsóbb így, s nem is maradunk le semmirõl
- Van.e valami extra tippetek, hogy mit érdemes megnézni, kipróbálni még? Mert ugyebár az útikönyv jó, jó, csak nincs benne minden.
Mikor utoljára voltam görögbe, 14 éves voltam, s csak homályos emlékeim vannak. Olyannyira efoglalt a tenger
Egy nap semmiképp! Athénból jó másfél, majdnem két órát utazol Delfibe (ha közben kicsit bámészkodsz is). Delfi maga meg megér 1-2 órát. Szóval egy napos kirándulásba semmiképp nem fér bele. (úgy emlékszem 6-ig tart Delfi nyitva)