Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 51 52 53 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Vojandi | #14557 Üzenet | 2006-08-23 20:55:11 |
Kedves Andra!

Leírom, hogy készítem én a musszakát. Bár úgy rémlik, mintha már kb. egy éve leírtam volna ide, de nincs türelmem visszakeresni.
Én cukkinivel csinálom legszívesebben. A recept egy görög szakácskönyvbõl származik.
A szakácskönyv szerint olajban kell sütni a cukkini, de én sós vízben fõzöm..és bizony két óra hosszát tart, míg kész lesz.

Szóval:
Hosszúkás, kb. 7-8 mm vastag csíkokra vágom a cukkinit, pár percig fõzöm a sós vízben. Nem használok krumplit. A kiolajozott jénaiba alulra egy réteg cukkinit teszek, majd rájön a külön elõkészített húsos réteg. Ez nálunk sertéshúsból van: megpírítom kevés olajon, hagymával, fokhagymával a darált húst, adok hozzá borsot, oregánót (néha még mást is, amihez éppen kedvem van). A szakácskönyv szerint hozzáadok egy konzerv tört paradicsomot, két tojást és két ek. zsemlemorzsát. Ez utóbbiak arra szolgálnak, hogy ne legyen folyós, hanem besûrítik. Rá jön még egy réteg elõfõzött cukkuni és rá a bechamell. Én a bechamellt azzal tetõzöm (mert imádom a fetát), hogy egy jókora darab fetasajtot villával széttördelek és ezt is ráteszem a tetejére, majd addig sütöm a sütõben, míg a fetának a tetején szép barnás, sült színe nem lesz.

Andi
  Csutek | #14564 Üzenet | 2006-08-23 21:29:37 |
Szia Andi!

Nekem ez a tojás és zsemlemorzsa hozzáadás nagyon új. Ha elpárolom a hús levét, nem lesz folyós. Én élbõl nem használok tojást, ha nem muszály. Gyakran van olyan, hogy két napra készítem az ételt (ha nagyon sok a munkám), olyankor félnék a tojástól. Nekem a rakott dolgok tojás nélkül is egyben maradnak. Igaz 22 éves gyakorlatom van ezekben a dolgokban. Ha nem konzerv paradicsomot használsz, hanem frisset, nincs alatta sok lé, mert csak a husát teszem bele. A héja és a magja nem kell, ezért sok vizet veszít mielõtt ráteszed a húsra.
Remélem nem haragszol a kotnyelességem miatt. icon_redface.gif
  Vojandi | #14565 Üzenet | 2006-08-23 21:41:34 |
Dehogy haragszom icon_smile.gif
Amúgy már rég akartam írni, hogy mi mindig valahogy olyan "bénán" válaszolunk egymásnak, és fejezzük néha ki magunkat, hogy néha azt hiszem, biztos azt hiszed direkt izélgetlek, de ez nem így van, csak olyan hülyén jön ki icon_smile.gif
Szóval, én csináltam már kb. ötféleképpen musszakát. Ezt a tojásos zsemlemorzsás dolgot a szakácskönyv írta. Elõször én is néztem, hogy mia csuda lesz majd ebbõl, de bejött és valahogy olyan masszív az egész, szép egységes kockákban tudod kivágni és kivenni, máskor meg szétesik darabokra. Viszont piszkosul laktató (és nem is éppen kalóriszegény így) icon_smile.gif icon_smile.gif

Andi
  Csutek | #14567 Üzenet | 2006-08-23 22:54:42 |
Ha sejtenétek, hogy szójával keverem a darált hús. Csak akkor néznétek nagyot. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Andra | #14581 Üzenet | 2006-08-24 10:22:27 |
Szia vojandi!

Nagyon köszönöm a te muszakás receptedet is, ezt is leírta, majd ezt is megcsinálom. Fõ a változatosság. icon_lol.gif

Lehet, hogy muszaka mérgezésben fogunk kinyúlni. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Andra | #14582 Üzenet | 2006-08-24 10:26:28 |
Szia Csutek!

Köszi, most már felfogtam a krumplis témát. icon_lol.gif
Amúgy én szoktam szójából fasírtot is csinálni, sõt, ettem már olyan töltöttkáposztát is, ami csak szójából készült, egy deka hús nem volt benne. Ha nem mondták volna meg, észre sem veszem.

Kérdezhetek még mindig? icon_lol.gif
A paradicsomot a kezeddel digicseled szét? Vagyis meghámozod és kikapircsolod a magját? Ez elég babra munka lehet, fõleg, ha nagyobb mennyiségnél.
Erre van valami okos tanácsod, hogy hogy lehet vele gyorsan haladni?

Amúgy én is felfedeztem a rekuc féle mûsort a Spektrumon, a Görög népek, görög ízek-et. A héten Kréta és Rhodosz van talán. A jövõhéten Santorini meg még valami lesz. Jó kis mûsor. icon_smile.gif
  Andra | #14583 Üzenet | 2006-08-24 10:28:20 |
A sokszor értelmetlen mondataimért bocsika. icon_lol.gif
Van értettségim, csak ilyenkor nagyon sietek és kapkodok. icon_redface.gif icon_lol.gif
  Csutek | #14585 Üzenet | 2006-08-24 10:37:12 |
Szia Andra!

Simán félbe vágom a parit és kikaparom egy kiskanállal. Semmi extra, pillanatok alatt megvan.
  Andra | #14604 Üzenet | 2006-08-24 14:17:27 |
Köszi CSutek! Jövõ hétvégén meg is csinálom.
Lehet, hogy már kérdeztem, de télen lehet padlizsánt kapni vagy ez csak nyári zöldség?
  Csutek | #14607 Üzenet | 2006-08-24 16:51:35 |
Kicsit húzós az ára, majdnem annyi mint a hús, de azért van.
  HJudit | #14708 Üzenet | 2006-08-27 20:15:24 |
Ma sikerült készítenem egy jó nagy adag muszakát!!!!
Köszi Nektek Csutek, Vojandi és Zenu. Azt hiszem, valami mixet csináltam a receptjeitek alapján, meg a Zenu által belinkelt görög receptes oldalon talált leírásból.
Finom lett, a család is azt mondja. Csak kicsit sok sikeredett, kár, hogy nincs csõposta, küldenék annak, aki szereti icon_lol.gif icon_lol.gif
  Rekuc | #14710 Üzenet | 2006-08-27 21:19:17 |



tudja vki mi ez??


az tuti h görög kaja!! icon_smile.gif

Evett már vki hasonlót?
  Vojandi | #14714 Üzenet | 2006-08-27 22:07:28 |
Rekuc, ez egy szmölcsös kinézetû krumpli icon_smile.gif
Vagy pedig esetleg lehet fügekaktusz is megsütve...

Andi
  Vojandi | #14839 Üzenet | 2006-08-29 15:37:53 |
A Doráda nevû halnakl bár gonosz a tekintete, de isteni finom...pár oldallal visszább írtam róla, hogyan lehet jól elkészíteni..

  Vojandi | #14840 Üzenet | 2006-08-29 15:39:38 |
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 51 52 53 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu