Na, akkor majdnem együtt nyaraltunk Agica )
Gudli : milyen a nem éppen a legjobb szoba? És mitől függ, hogy ki melyik szobát kapja?
Az tényleg nagy előny, amit az utolsó napról írtál !!! Nagyon nem mindegy, hogy az utolsó órákat hogy tölti az ember.Sajnos én voltam már olyan buszos úton, hogy kiraktak minket csomagostól az utcára és ott vártunk délutánig a buszra! Ez szörnyű volt, fölváltva mentünk el egy kicsit sétálni, enni,...stb ) fürödni már nem mertünk, mert nem tudtuk pontosan, hogy mikor indulunk!!!
És az érkezésnél is le lehet pakolni valahová amíg takarítják az apartmanokat ?
Kedves Szeroz!
Néhány éve mi is az Alexandros Palace apartmanban laktunk. Mondjuk, nem éppen a legjobb szobát kaptuk, de a célnak megfelelt. Vannak sokkal jobb szobáik is! Abból a szempontból viszont nagyon előnyös volt, hogy a haza utazás napján reggel bepakolták a csomagjainkat a buszba és mi ott maradhatunk a medence szélén. Lehetett pancsolni, napozni, pihenni a napágyakon. A közös helyiségeket is lehetett használni.
Igen, pont váltjuk egymást, és mire én emberi beszámítható állapotba kerülök, addigra Ti már a buszon, vagy inkább OTT lesztek
Az Alexandrosz szép, én is azt néztem ki, de másképp alakult.
Mi tranzitszállásként voltunk ott, a Soförök pihentek, fürödtek ott, mi meg használhattunk addig mindent. A lányom fürdött végig, mi meg körbejártuk a házat, meglestün k mindent:-)
Agica2 - Pestről megyünk az Apollonnal az Alexandrosba. Már télen elkezdtem nézegetni a fórumot, nagyon be vagyok már indulva! Itt olyan sok jó leírást olvastam, hogy szinte ott érzem magam. Réges rég, amikor ott nyaraltunk, akkor a körforgalomnál kellett felmenni a régi falu felé, és pont a Diaz tulajdonosa (Jorgosz úr) melletti házban volt az apartmanunk.Most úgy látom, hogy pont a falu túlsó felén fogunk lakni.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy felismerem-e a régi helyeket és megvan-e a kedvenc cukrászdánk?
Sajnos mi pont elkerüljük egymást, de remélem beszámolsz majd mindenről !
Most a Dias Zeuszal. Pestről.
Hol fogtok lakni? Ti hogy mentek?
Remélem oda nem ment el a kosz, és a tűz maradványa, és szép lesz a tenger.. mennék már..
Tök jó, hogy érted, miről írtam, mit érzek
Én is pont így vagyok ! Csak én még régebben nyaraltam Stavrosban és nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lett azóta. Számolom a napokat , nekem még 11 van hátra ))) Ti melyik irodával mentek?
Hahó!! Senki nem jött haza most Stavrosról? Mi a helyzet arrafelé? Ezer éve nem voltam ott, kíváncsian várom a pénteket. Érdekes, most mást érzek ezzel az úttal kapcsolatban... nem azt a nagy várakozást, inkább kíváncsiságot.. változott -e sokat azóta , mióta nem jártam ott?? Annak pedig már jó 5-6 éve... meg még több is..
Szia Ágica!
A legegyszerűbb, ha a körforgalom előtti tábla szerint (ha jól emlékszem Old Stavros vagy old village 1 ) befordultok a jobbra felfelé a hegyre vezető úton, és mentek addig felfelé, amíg kosarakat, szatyrokat cipelő emberekkel nem találkoztok. Ha látjátok a hegytetőn a nagy, szépen rendbehozott templomot, onnan már nehéz eltévedni, mivel ott a környező utcákban vannak az árusok.
Mi keresztül-kasul mentünk fel az Alexandrostól, ki a főútra, ahol Jiannis van, illetve a buszok járnak, ott az egyik jobba vezető keresztutcán fel, majd balra, és a végén megint fel. Eltévedni nem igazán lehet, max. az út fogy el az ember lába alatt, akkor kicsit vissza és a következő utcán felfelé. Így leírni is bonyolultabb, de lehet, hogy hosszabb így sem volt. Ha a ti apartmanotok az, amelyikre gondolok, akkor ti még közelebb is lesztek a piachoz, akkor viszont kövessétek az orrotokat hasonló szisztéma szerint (a központ irányába majd egy széles úton felfelé), mert felesleges lemenni a központig, majd vissza a hegyre. A le (és fel)vezető úton van egy nagyon szép kis templom (mert az Alexandros melletti még mindig csak készül), éppen nyitva volt, érdemes bemenni körbenézni. Nem vagyunk vallásosak, de ha találunk nyitva templomot, mindig bemegyünk gyönyörködni.
Bocsáss meg a tudatlanságom, és lustaságom miatt, amiért nem olvasok vissza, de írd le nekem kérlek, hol is van a piac Stavroson. Azt tudom, hogy csütörtök, és azt tudom , hol a kikötő, meg a körforgalom, meg , hogy a hegyen...de hol, merre, azt nem...segítesz? Minden helyen elmentünk piacozni, most is szeretnék. Köszi előre is.
Talán nem kell egy óra, hogy felérjen az ember, de azért kicsit meredek az út felfelé. Mi nem is a központból mentünk fel, hanem a kertek alatt, lehet, hogy ha egyenesen megyünk, hamarabb ott vagyunk. Marmarasron mindként csütörtökön "piacoztunk", itt elég volt 1x, nem voltunk elájulva a stavrositól.
Köszi Vicos.
Nem tudtam miért kell bevenni aspirint, de most már felvilágositottál. Nagyon hasznos, és más hosszabb uton is érdemes bevenni, ha az ember sokat ül.
Örülök, hogy megtudtam, a piac a hegyen van. Azt hittem lent a kikötőnél. Ezt is jó tudni. Gondolod, hogy egy órába telik mig felér az ember. Egyszer voltam már fent fiatalabb koromban, akkor nem vettem észre az idő mulását. Egyébként szept.-ben megyek, azért is mert akkor nincs sehol tömeg, és nem rekkenő meleg a nap, no meg csendesebb is.
Foxi "Az acetilszalicilsav másik, azonban sokaknak hasznos mellékhatása az, hogy meggátolja a vérben úszó vérlemezkék vagyis trombociták összecsapzódását, ezzel késlelteti a véralvadást és csökkenti a vérrögök kialakulását" == hígítja a vért.
AGICA2 sajnálom,hogy így jártatok a gyerekekkel,mi ezért tavasszal és ősszel nyaralunk mert nem bírom a meleget. A főúton csak a katonaságot kell kikerülni és a tengerparton pedig felfrissülünk. Különben a piac is 1óra Foxitól. Erről jut eszembe,Foxi: ha korán reggel indultok fel a hegyre még nincs tömeg.