Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Anyta71 | #40514 Üzenet | 2007-08-09 20:02:25 |
Sziasztok Andi és Ati!

Nekem rémlik, hogy hol van a Thetis apartman. Remélem nem írok hülyeséget, de felfigyeltem rá, mert itt már többször elhangzott a neve. Ahogy bejöttök Tolóba, mentek végig egyenesen az úton, (mondjuk másfele nem is lehetne) a nagy S kanyart megismeritek, ott van a kanyarban egy étterem, Panoráma étteremnek hívják, sok asztal, gyönyörû kilátás a tengerre, meg fogjátok ismerni. Az S kanyart elhagyva jön Tolo úgymond központi része, itt nem messze van az a kis utca, ahol van az apartmanotok. Itt már lassabban menjetek és jobb oldalt nyílnak a fõutcáról a kis mellékutcák, és az utcák sarkán kis táblák jelzik,hogy az adott utcában milyen nevû szálloda illetve apartman van. Az Ibusz iroda is ott van jobb oldalt, biztos nem fogjátok eltéveszteni, egy kis iroda nagy üvegablakokkal, teljesen be lehet látni, az ablakokon magyar nyelvû kiírások. A szerbekrõl sajna nem tudok mit mondani, mert Tolóba mi repülõvel mentünk, de tavaly Paralián kocsival voltunk. Mindenki óvott minket, hogy nehogy éjszaka menjünk, de nem volt semmi gondunk. A sebességhatárt mindenképp tartsátok be. Van valami útleírás már nem emlékszem a nevére ki írta, a címe azt hiszem, Görögo.-ba Szerbián és Macedónián keresztül. Mi azután mentünk, nagyon jó a leírás, még az is benne volt, hogy hol szoktak állni illetve mérni a rendõrök, és bejött, mert tényleg ott mértek. Szóval nekünk rossz élményünk nem volt a szerbekkel kapcsolatban. Mikor indultok és meddig lesztek? Ha esetleg érdekel Toloban két netcafe van, az egyik az S kanyarban a másik pedig a kanyar utáni a fõutcából nyiló kis utcában. Mi ebben voltunk, mert az idegenvezetõ csaj azt mondta, hogy ez olcsóbb. Fél óra 1 EUR volt. Mi innét szoktunk az itthoniaknak e-mailt küldeni. Ha netán ti is gépközelben lesztek, akkor tudassátok velünk,hogy rendben leértetek.

Különben sok magyar kocsit láttunk, tehát sokan nekivágnak ennek a hosszú útnak.

Vigyázzatok nagyon magatokra és érezzétek jól magatokat. Én is szívesen visszaindulnék, akár még kocsival is.

Sziasztok icon_lol.gif
  Anyta71 | #40517 Üzenet | 2007-08-09 20:13:29 |
Szia Caca!

Üdv itthon. Látom ti is szerencsésen hazaérkeztetek és azt is hogy nagyon tetszett. Most épp arra gondolok, hogy bárcsak két héttel ezelõtt lenne, mert akkor indultunk. Nehéz visszaszokni az itthoni "szürkeségbe", fõleg most, hogy nálunk épp most készülõdik egy nagy vihar., és olyan jó lenne egy kicsi abból a jó idõbõl, ami ott volt. Kicsit irigylem a többieket, akik most készülõdnek, dehát nekünk jó volt, nekik is legyen.

Hát akkor további jó nyarat, már ami maradt még belõle icon_lol.gif
  Süni | #40573 Üzenet | 2007-08-10 10:52:20 | Válasz a #40502. hsz-ra Előzmény #40502
Szia Caca !

Örülök, hogy jól sikerült a tolói nyaralásotok. Mi most készülünk szintén az Apollon szervezésében. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ti melyik apartmanban voltatok, ill. az Ammos-ról nem hallottál-e valami véleményt, mert nekünk ott lesz a szállásunk. Eddig sajna keveset olvastam róla, azt is inkább negatív véleményt. Persze kinek mi a jó és kinek milyen az igénye, hisz mi tényleg csak az éjszakát töltjük a szálláson. Mi is egy hétre megyünk, szerinted melyik fakultatív az amit ne hagyjunk ki, ha nem minden nap akarunk hosszabb útramenni ?
köszi. üdv. süni
  Caca | #40603 Üzenet | 2007-08-10 13:35:58 | Válasz a #40573. hsz-ra Előzmény #40573
Mi csak kívülrõl láttuk az apartmant,onnan indultunk haza.Görögországban ennyi pénzért csodát ne várjunk.A mienk a Stavros volt.Tiszta,minimális felszereléssel.Törölközõt adtak,de takarítani hét közben nekünk kellett,törölközõt nem cserélték.Az Apollon apartmanjai (kivéve a Vasalost),a nagy strand közelében van,pár lépésre.Az index fórumon xtina néven futok,ott részletesen is írtam Tolóról.Kirándulni mi 3szor voltunk.Korinthosz-Athén,Hydra-Spetes hajóval,ugyanaznap Nafplio éjjel hajóval,Mükéné-Nafplio-Epidurosz.Hogy mit érdemes a Te szemszögödbõl nem tudom.Mi nem bántuk meg egyik kirándulásunkat sem,bár a 3.napra már fáradtak voltunk,de utána csak pihiztünk.Buszos kirándulás25 eur/fõ,2db esetén 45 eur/fõ,hajó 30 eur,éjszakai 10 eur.Diákoknak a belépõ mindenhova ingyenes,egyébként Athén 12eur,a 3-as kir.6+4+8eur.Ha van még kérdésed csak szólj!!!
  Vojandi | #40659 Üzenet | 2007-08-10 22:12:25 |
Szia caca! Olvastam ma a hosszab hozzászólásod az indexen, megismertelek icon_smile.gif Kár, hogy ide nem írtál olyan részletesen.
  Popeye77 | #40674 Üzenet | 2007-08-11 01:32:24 | Válasz a #40659. hsz-ra Előzmény #40659
Sziasztok! A Tolo apartmanhaz/akra emlekszik vki? Hamar ilyen nagy a visszakoszones?icon_smile.gif Koszi elore is az infokat...
  Caca | #40681 Üzenet | 2007-08-11 08:57:04 | Válasz a #40659. hsz-ra Előzmény #40659
Nem akartam hülyén érezni magamat,hogy kétszer leírom ugyan azt a dolgot.Mindkét helyen bejelentkeztem,felajánlottam a segítségemet,és ott kérték hamarabb icon_sad.gif Szóval bocsi mindenkitõl,de ha van még kérdés szívesen válaszolok.
  Caca | #40682 Üzenet | 2007-08-11 09:11:15 | Válasz a #40681. hsz-ra Előzmény #40681
Nem tudom mire vagy kiváncsi.Tolo egy pici "város",két utcával a parttal párhuzamosan.Egyik végébõl a másikba 20-30 perc alatt lehet átsétálni.Mi a sokat emlegetett homokos nagy strand közelében laktunk a Stavros apartmanba.Átlagos görög apartman,egy-két szépséghibával,de tiszta volt és csendes.Két külön szoba,elõszoba,fürdõszoba,konyhácska,hûtõvel egylapos rezsóval.De hát nem fõzõcskézni mentünk:-)))Kétszer ettünk hazait,azt is csak melegíteni kellett.Minden amire szükségünk volt 5 percre volt max.A part,a Christina szálló alatt lévõ gyroszos(isteni volt,ettünk Nafplioban is,de az nagyon nem izlett,pedig olyan helyre mentünk,ahol sok volt a helyi),Pitsakis étterem(az Apollonos Márti 6.50-ért adott vacsorajegyegyet,amin menüt lehettett enni),supermarket,pékség(még jó hogy csak 1 hétre mentünk:-))) ).A víz délelõtt kristály tiszta,délután bulis hullámok(némi túrista szeméttel:-((( ).Mi Angelonál béreltünk napernyõt és ágyat.8 Eur/nap.A pasi egy fazon,sokak szerint valószínüleg fejre ejtették gyerek korában:-))).Nekünk inkább olaszosnak tünt Angelo.5 percenként más sapka-paróka volt rajta.Mindenkivel hülyült,mindig csinált valamit.Elvitte a nyaralóktól a szemetet,gereblyézte a partot,mindenkinek ajánlotta,hogy aludjon az árnyékban,lefújta a nõket naptejjel,ha sokáig a napon volta.szóval igen szórakoztató volt.Még az emlékkönyvébe is beleírhattunk.utolsó nap 1 óránk volt a parton még,és ingyen hozta a széket nekünk.Szóval a part 5 csillagos volt.Esténként sétáltunk,már amennyit a vízhólyagjaim engedtek,ugyanis 3 napig kirándultunk.1 nap Korintosz-Athén,2.nap hajóval Hydra-Spetes,majd este hajóval Nafplio:-),3.nap Mükéne-Nafplio-Epidurosz.Hát jól túlvállaltuk magunkat,de megérte.Aztán 2 nap pihi a parton.Látogatás az Assini öbölbe,snorkelezés.Utolsó este vacsi a Santa Mariában8ez egy parti étterem szép kilátással).kardhalat ettünk,meg tzazikit.Elfogyott az egy hét alatt 2 üveg Mavrodafne,1 üveg Imiglikos,és a férjem által pár doboz Mythos.A kabócák elõszõr megrettentettek minket,de éjszaka õk is alszanak:-).Árak:gyros 1,70,zsugorvíz 1,50,Mavrodafne 4,10-4,50,Mythos 6-os 0,5-ös 5,70,darabra 1,05,Metaxa 5* 11,lapátos fagyi 1,50,pékségben töltött dolgok/olyan croassan félék,csak más az alakjuk) 1-1,50,0,50 kg kenyér 1,40,nagy "kifli"féle 0,40,fánk 0,90,a fent említett tzaziki 2,90 étteremben,kardhal 7,80,pizza 6,50-8,00,büfében 0,5-ös víz 0,50,üdítõ 1,50,sör 2,00.Ha valakit még érdekel valami,akkor kérdezzen csak bátran.
  Breki1 | #40913 Üzenet | 2007-08-12 22:53:12 |
Sziasztok

Miis visszajöttünk (sajnos)

Az indexre már írtam pár dolgot a fontosabbakat bemásolnám
  Breki1 | #40914 Üzenet | 2007-08-12 22:53:45 |
Sziasztok

Miis pár órája értünkvissza Toló-ból

Látom van aki hamarosan indul ezért pár fontos infót

megosztanék amit fórumokon máshogy olvastam

- Nem kell szûnyogírtót vinni, egyrészt a mi a partmanunkban volt alapból, másrészt

talán egy két szúnyogot halottam kb másfél hét alatt, de azok se csíptek szerencsére.

Helybéliek tájékoztatása alapján az erdõtüzek miatt nincs nagy se szúnyog se légy.

Szval mi feleslegesen vittünk ilyeneket sosem használtuk.

- Nekünk nem volt szükségünk légkondira, az apartmanban volt külön (álló)ventillátor illetve mennyezeti nagy ventillátor, de többnyire azt sem kellett használni.

Ezekrõl teljesen mást olvastam, de nekem ezek a tapasztalataim.
  Breki1 | #40915 Üzenet | 2007-08-12 22:54:12 |
Ja és ha valaki még most keres helyet Tolóban feltétlenül ajánlom a Stella apartmant.

Mi másikakat néztünk ki aztán szerettük is volna kicsit olcsóbbakat lefoglalni köztük

pl a Blue Sky-t ami a képek alapján nagyon jónak tûnt, a mienkérõl pedig semmi infó nem volt.

Hát körbejártuk esténként az apartmanokat köztük a méregdága fõleg a hegyen lévõ medencéseket (King Minos, Panorama) stb. Többen személyesen is voltunk

magyaroknál, de nem cseréltük volna el az Apartmanunk egyik 200 ezresre sem.

Blue Sky-t is megnéztük hát sztem jobb, hogy nem oda mentünk.

Mienk közvetlen vízparton volt saját udvarral pálmákkal, egyik oldalán pont a fõutcára nézõ erkélyekkel (dupla fagyizó alatt !!)

Másik oldalán közvetlenül tengerre nézõ (nem a homokos hanem a szerintem sokkal hangulatosabb part egyik legjobb része.)

Saját ingyenes napágyak jártak mindenkinek az Apartmanban, míg máshol láttuk mennyibe kerültek.

Motorcsónak bérlés az utazási iroda miatt olcsóbb volt (10), ugyanígy a Hydra-s utazás is.

Az Apartman jól felszerelt, tiszta, nagy, tágas, rendesen takarítják, talán csak annyi hibát tudok mondani, hogy egyik konnektor kicsit kimozgott, illetve talán valakiket zavarná a fõutca nyüzsije.

De minket abszolút nem zavart és ezerszer inkább ez mint a hegyoldalról kutyagolni minden nap.

Mi fogtuk a nyugágyat kivittük aztán rá a cucc és öt perc múlva már bent voltunk a vízben, délutánra meg magától is lett árnyék napernyõ sem kellett, viszont napos rész is maradt.

A magunkal hozott napernyõt egyszer használtuk aztis még a narancsparton.

Szval ha most mennék én biztos ugyanoda mennék.
  Breki1 | #40916 Üzenet | 2007-08-12 22:56:09 | Válasz a #40603. hsz-ra Előzmény #40603
Ez elég gázos nálunk a Stellaban egy hét alatt legalább kétszer takarítottak, még rendet is raktak utánnam egyszer.
  Breki1 | #40918 Üzenet | 2007-08-12 23:02:09 | Válasz a #40381. hsz-ra Előzmény #40381
Sztem pedig pont a kistrand a jobb nyugisabb nincs embertömeg
romantikusak a kis hajók, szemben a sziget ahová könyebb úgy átúszni, hogy közben vannak a kis csónakok.

A homokos strandra egyszer kétszer átmentünk, de nemsok értelme van esetleg annyi, hogy ott délután tovább süt a nap illetve van édesvizi zuhany. A délutáni hullámzás talán nagyobb.

De mivel nekünk közel volt az apartman saját nyugágyakkal ez sokkal jobban bejött , és az árnyék is jó volt többször bevállt, nem kellett a napernyõkkel szórakozni. A víz is tisztább sztem itt.[/quote]
  Breki1 | #40919 Üzenet | 2007-08-12 23:12:09 |
Itt szeretném megköszönni a Culture Travel Center-ek köztük is fõleg Melinda Bikakis segítségét.

Szerintem nagyon profik segítõkészek és kedvesek.
Tudom, hogy olvassák a fórumot és néha mosolyognak a hozzászólásokon icon_smile.gif

A Tolói halast segítségükkel miis felkerestük Melinda kinyomtatta fényképét amit odaadtunk neki illetve görögül leírta neki, hogy hallottunk róla és szeretnénk egy finomat enni nála.

Ami sikerült is a másnapi Hydrás hajón is az elrakott kaját illetve a hozzá készített salátám ettük.

Aztis köszönöm mindenkinek aki Hydrára rábeszélt az a hely egyszerûen gyönyörû, aki tudja, hogy lehet közvetlenül ott szállást bérelni írja meg szeretnék visszamenni oda a három óra kevés volt.
  H.apci | #40978 Üzenet | 2007-08-13 11:41:22 |
Szia Breki1!

Üdv. újra itthon! Gondolom, holnap akár indulnál vissza. icon_wink.gif Örülök, hogy végül bevált a szállásotok; most már talán jobban érzed, miért ajánlgattam a vízparti szállást. Láthatod, a keskeny rész nem mindenkinek jött be, de ha ott lakik valaki, szerintem szuper.
Rossz vagy!!! icon_twisted.gif Elviszed a fényképem a halasnak, s nem mesélsz bõvebben róla! icon_rolleyes.gif Tudtál vele valamicskét beszélni, hogy honnan a kép? Emlékezett valamire? Mit ettetek, hogy kifogott rajtatok? icon_eek.gif Meg egyébként is; nagyon szûkszavú vagy! Légy szíves, mesélj egy kicsit! icon_razz.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 50 51 52 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu