En asszem 92-ben voltam eloszor Gorogben a szarazfoldon (Kamena Vourla-Euboa-Meteora-Athen), busszal. Pont akkor kezdodott a jugo haboru es persze ott kellett keresztulmennunk. Eleg felelmetes volt, de ez a tortenet nem ebbe a topicba valo. Azota meg haromszor voltam, de mindharomszor szigeten (Kreta, Rodosz-Symi, Korfu). Gyonyoru volt a kontinens is szo se rola, de en valhogy a szigeteket jobban kedvelem. Baratsagosabbak a helyek is meg az emberek is.
Én csak elmesélésekbõl ismerem a szigeteket, mert csak partszakaszon voltam..
"A szigetek valahogy "zártságuknál" fogva, még érintetlenebbek és görögebbek"
Célom, hogy jövõre szigetre menjek (menjünk), de árban kb. 50%-kal többre jön ki.
Sebaj. Már szeptemberben elkezdjük a sporolást, és kihagyjuk a karácsonyt
Sziget lesz még pedig Korfu bár 2 éve okosan összetörtem magam kint de azért nagyon jó volt a nyaralás idén majd vigyázok magamra
Süni | #41373 | 2007-08-15 12:28:17 | Válasz a #36796. hsz-ra
Szia Zsófi 73 !
Mi eddig mindíg szárazföldi részre utaztunk, kivéve az utolsó két évben, Lefkada szigeten voltunk. Véleményem szerint összehasonlíthatatlanul szebb ez a sziget, mint ahol eddig bárhol is jártam, de persze ez csak saját véleményem. / Sarti, Stavros, a Halkidiki félsziget valemennyi üdülõhelye / Nem mindíg a szárazföld az olcsóbb, eddig én is így gondoltam. Persze vannak drágább szigetek is. Lefkadát tudom Neked javasolni, mert valami fantasztikusan szép hely. Az Apollon Travel árait nézd meg, szerintem nagyon korrektek. Szeptemberben, illetve júliusban voltunk, az árakon meglepõdtem, van Lidl áruház ahol teljesen itthoni árakon minden kapható. Pl. a gyrost 1,50 euróért vettünk és nagyon finomat, a gyümölcs, ill. a többi élelmiszer is az itthoni árak alatt voltak.
De ha nem az irodán keresztül foglalsz szállást, ebben az idõszakban egy 4 fõs apartmant kb. 50 euróért, ill. szeptemberben akár 35-40 euróért is van. A fakultatív programok pl. 5 sziget túra / egész napos / 18 euróért volt. Pl. Nei-poriból Skiathos sziget 35 euró volt, és semmivel nem jobb kirándulás, sõt ! Ezek után jó döntést Neked, természetesen mi jövõre Lefkadára utazunk, ill. még most szeptemberben 1 hét Toló, ott még nem voltunk. üdv. süni
Én Krétán (és egy napot Santorinin) voltam kb 11 éve, és most szeptemberben megyünk Rodoszra! nekem nagyon tetszetenek a szigetek, viszont a szárazföldre is elszeretnék majd menni egyszer mindeképpen (Athénba, Meteorákhoz).
Korfun voltam repcsivel a fõnökömmel konferencián évekkel ezelõtt. Nagyon kellemetlen volt a repülõút, viharba keveredett a gép, a fõnök meg lepisálta magát a repülõtéren, mert a lecsukott slezire dobta le magát, a csomaghoz, meg nem fért már hozzá, úgyhogy volt büdös rendesen...Képzelhetitek-hol röhögtünk, hol recegtünk -a gép meg azt hittük összeszakad. Azóta csak szárazföldre megyek és busszal. Egyedül nem bírnám végig vezetni az utat.
Szia Erici!
Ezt a történetet leírtad már valamikor ide valamelyik topikba?? Mert én ezt már hallottam, szószerint így. Most nem tudom, hogy "dezsavûm" van, vagy ismerlek valahonnan máshonnan és mesélted ezt már.???
A családdal évek óta Görögországban nyaralunk, nekem már majdnem a második hazám. NAGYON SZERETEM! Az idén THASSOS szigetét célozzuk meg (VALÓSZINÛ) , de számomra ez a sziget kissé ismeretlen, szeretnék segítséget kérni ill. némi infót. Mit érdemes megnézni, mire kell vigyázni stb. . Köszi elõre az infót!!
Az Aeolus 2008-as katalógusában érdekes kombinált utazást találtam, idénykezdés elött 12 éjszakásat Rodoszra. Szálloda és apartmant lehet választani. Kiváncsi vagyok kinek mi a véleménye errõl?Volt már valaki ilyen utazáson?Athénig busszal, majd komppal Rodoszra, visszafele repülõ.