Búvárkodás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Túrák, programok, sport
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 9 10 11   >
Üzenet
  Tundike88 | #66381 Üzenet | 2008-06-13 12:37:56 |
Sziasztok!
mi nei poriba megyünk nyaralni!A párom nagyon szeretne buvárkodni ! icon_razz.gif Valaki tud valami jó kis helyet arrafelé?Felszerelést lehet ottbérelni???Érdekelne nagyon ez a dolog!várom válaszaitokat!Millio köszönet elöre is!!!! icon_biggrin.gif
  Kvalcsi | #66045 Üzenet | 2008-06-11 11:36:51 |
jimmy07!

Itt egy link Ammoudaráról, de máskor a támának megfelelõ topicba tedd fel a kérdésed, mert ott nagyobb valószínûséggel kapsz rá választ! Ez esetben a "Kréta" topicban nézhetsz utánna a helynek.

http://www.interkriti.org/visits/amoudara/
  Jimmy07 | #66039 Üzenet | 2008-06-11 10:58:48 |
ammoudararol tudtok valami infot koszi jimmy07
  HJudit | #51392 Üzenet | 2008-01-22 11:01:03 |
Tud-e valaki Thassos-on szervezett (felügyelt) búvárkodási lehetõségrõl? Nincs még igazolványunk, kellene hivatásos kisérõ.
  HJudit | #38984 Üzenet | 2007-07-31 13:39:31 | Válasz a #36562. hsz-ra Előzmény #36562
Kedves Yager01!
Paralia, Sarti környéki merülõ helyekrõl érdeklõdtél. Nézdd meg ennek a topiknak az elejét, második oldal, ott írok a tavalyi élményeinkrõl, Sarti közeli remek merülési lehetõségekrõl.
Nekem nagyon nagy élmény volt, gyönyörû látnivalókkal, a gyakorlatlanságunk ellenére tudtuk élvezni a természet gyönyörû kincseit!
Üdv
HJudit
  Tuma | #38564 Üzenet | 2007-07-28 17:48:39 | Válasz a #38493. hsz-ra Előzmény #38493
Szia Molotov!!!

Hûûûha nem semmi élmények!!!
Nekem is nagy vágyam ám Zakhyntos..... icon_sad.gif Annyira szeretnék elmenni oda... fõleg a tekik miatt imádom õket!!!!!!!
Hatalmas élmény lenne nekem, gyönyörû hely lehet!!!!!!!!
El fogok jutni oda egyszer az tuti!!!! icon_wink.gif
  Molotov | #38493 Üzenet | 2007-07-27 17:31:47 | Re:
Tuma írta:
Ja és tényleg, nincs errõl fotód hogy mit fogtatok????
Kíváncsi lennék rá!!!
Mikor voltatok Thassoson??Annyira kíváncsi vagyok már erre a helyre, olvasgattam minden félét róla, képeket keresgéltem.....

Helló!
Mi még 1998-ban voltunk és mi a sziget legnagyobb városában, Limenas-ban. Ha mi ott tudtunk rendesen búvárkodni, akkor ti is biztos fogtok egy kisebb város srtandja közelében.
Képet egyenlõre nem tudok, mert azok még rendes fotók és a szüleimnél vannak, akik ma utaztak el Zakynthos-ra. icon_biggrin.gif Fõként tenyérnyi nagyságú sügérféléket fogtunk, mondjuk ebben fater jeleskedett, meg fogtunk törpeharcsaszerû tüskés fenéklakókat. A legnagyobb, amit az öregem fogot, az úgy nézett ki, mintha az angolnát és a csukát keresztezték volna, ez kb. fél méteres volt, de borzasztó vékony (és rágós icon_cool.gif ).
  Tuma | #38477 Üzenet | 2007-07-27 16:19:04 | Válasz a #38432. hsz-ra Előzmény #38432
Ja és tényleg, nincs errõl fotód hogy mit fogtatok????
Kíváncsi lennék rá!!!
Mikor voltatok Thassoson??Annyira kíváncsi vagyok már erre a helyre, olvasgattam minden félét róla, képeket keresgéltem.....
  Tuma | #38476 Üzenet | 2007-07-27 16:16:10 | Válasz a #38432. hsz-ra Előzmény #38432
Szia!!

Igazából a párom aki imád búvárkodni, igaz õ is csak pipával de órákig elvan a vízben.
Régi álma egy igazi merülés, és szívesen megcsinálná a rendes vizsgát is.
Én is nagyon szeretek búvárkodni de a szolídabb változatban. a kisebb, nagyobb halrajokat imádom együtt úszni velük, remélem lesz élményem ebben idén is.
Mi skala potamiasba megyünk, nem tudom hogy arrafelé hol érdemes, de majd kitapsztaljuk.
Körbejárjuk az egész kis szigetet az tuti!! icon_wink.gif
  Molotov | #38432 Üzenet | 2007-07-27 13:08:33 |
Tuma írta:
Sziasztok!!!

Engem is érdekel ez a búvárkodás dolog, járt már valaki Thassoson? Ott hol lehet jó kis búvárkodós helyet találni??
Hamarosan indulunk Thassosra.

Thassos-on gyönyörû sziklás partok vannak, elég csak elindulnod kifelé a városból, nagyszerûen lehet búvárkodni már a közelben is. Mi csak pipával csináltuk, de rengeteg szép dolgot láttunk és találtunk a partmenti vizekben.
Ja, és Thassos-on voltunk eddig a legszerencsésebbek horgászatban is. Mondjuk nem méretre, hanem mennyiségre! icon_cool.gif
  Tuma | #38425 Üzenet | 2007-07-27 12:38:35 |
Sziasztok!!!

Engem is érdekel ez a búvárkodás dolog, járt már valaki Thassoson? Ott hol lehet jó kis búvárkodós helyet találni??
Hamarosan indulunk Thassosra.
  Gingin | #37105 Üzenet | 2007-07-18 19:52:32 | Búvárkodás
Sziasztok, én majd most szeptemberbe fogok Paraliára utazni, és ki mit tud, lehet búrkodni ? Soha életembe még nem búvárkodtam, de nagyon szívesen kipróbálnám, mert vonz a tenger alatti világ.
  ElChe | #36790 Üzenet | 2007-07-16 21:36:41 | Válasz a #36725. hsz-ra Előzmény #36725
Mesélek nagyon szívesen, ha van még kérdés, és tudok rá válaszolni.icon_smile.gif
  Vojandi | #36725 Üzenet | 2007-07-16 13:43:46 |
ElChe, köszönöm szépen az infókat, minden érdekel a témában. Még ha soha az életben nem fogok búvárkodni, akkor is otthon érzem magam a vízben, sosem féltem a mély víztõl, mindig vonzott a vízalatti világ és ezért egyszerûen érdekel a téma így laikusként is.
  ElChe | #36645 Üzenet | 2007-07-15 23:14:02 | Válasz a #36642. hsz-ra Előzmény #36642
Sajnos a magas hegyek és a búvárkodás élettani okokból sem igazán egyeztethetõek össze.icon_smile.gif
Egyébként nekem már aránylag sok merülésem van, de így is túlnyomó többségében vezetõvel, hivatalos bázissal merülök. Ennek az oka nagyon egyszerû: a helyet õk ismerik. Tudják, hol vannak az érdekesebb élõhelyek, megtalálják a rejtõzködõ élõlényeket, és nekem nem kell a víz alatt idõnként nehézkes navigálással veszõdnöm, ami azért sok energiát le tud kötni. A világnak elég sok helyén nagyon-nagyon ritka, hogy könnyed és egyszerû módon tudna saját szakállára merülni készülékkel egy búvár. Az teljesen mindegy, milyen a tapasztalata.

Ahol létezik egyéni merülés minden fakszni nélkül, az például Magyarország, Ausztria, Norvégia, Svédország, Nagy-Britannia, de jellemzõen nem a trópusi, koralltengeres országok... Ahol van, de feltételekhez kötött, például Málta (tapasztalat függvénye), vagy Horvátország (nagyon drága az egyéni merülési engedély, kijön belõle 20 a búvárbázissal, és szigorúak az ellenõrök), inkább elméleti lehetõségként tartják fenn. A búvárbázis egyébként egyszerûen nem akarja annak a kockázatát vállalni, hogy te az õ felszerelésükkel merülsz, alig fizetsz nekik, de ha baj van, õket is elõvegyék, szóval az esetek többségében egyszerûen nem kölcsönöznek ki önállóan palackot, így vagy vezetve merülsz, vagy sehogy.

És ez így is van rendjén az átlagbúvár (én is ide tartozok) képzettségét figyelembe véve.icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Túrák, programok, sport
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 9 10 11   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu