Hali rollo!
Tovább is tartott a hsz-em, de tableten írtam, és eltűnt a nagy része
Szóval elképedve olvastam mindkét írásod (meg régebben a többit is). Most véletlenül futottam bele, mert Samos-t nem terveztem...eddig Kedvet csináltál hozzá, nem is tudom, melyikhez inkább, de hogy ne legyek off, a Samosról írtak (is) nagyon meggyőztek. Egyáltalán hogy a jó Istenbe csinálod, hogy ilyen elképesztő adatmennyiséget bebiflázol? Van Veled külön fotós? Diktafonba mondod? Vagy hogy tartasz ennyi mindent fejben?! Irigyellek a mobilitásodért, a szervezőkészségedért, pedig nem az origóhoz viszonyítok, én magam is elég gyakorlatias vagyok, de ennyi helyre nem értem, hogy jutottál el úgy, hogy mindent "dokumentálsz", és ez most rossz szó ide, mert persze nem csak erről van szó, komoly szinten írsz, olvasmányosan, éppen annyi ismeretanyag közléssel, ami még érdekes és nem untatja a magamfajtát És nem elég, amilyen jól írsz, ráadásul az egészet olvasva szinte ott vagyok én is
Na, eleget dicsértelek (bár szerintem nem eleget ), sorry a többiektől a hosszú offért, de talán uborkaszezonban nem volt olyan zavaró, és muszáj is volt ezt leírnom!!
Huhh rollo, jól elcseszted a délelőttöm, nem mondom! Csak rá akartam nézni a hellaszra néhány percre, erre belefutok a samosi beszámolódra, onnan pedig az ikariaira, és itt ragadtam órákra
mai nap aug.22-szept.1 30 ezer retúr a wizznél (de szept.5-15 20 ezer), ehhez 78 euró a szaloniki-samos retúr az astraval.
de lehet úgy is, mivel a kifelé jegy az igazán olcsó most a wizznél (fenti dátumokra: 11 és 6 ezer), hogy odafelé menni így, haza meg végig aegean majd (ez aug.31-i hazaútra perpill: 135 euró, szept. 14-i vagy 15-i hazaútra 100 euró). Kb. du. 1-kor indultok haza, és egyik esetben du. 4-kor, másiknél 6 körül vagytok pesten.
-törölt nick 11881 | #225922 | 2015-01-07 17:34:35 | Válasz a #225920. hsz-ra
Kati, honnan vetted a 140ezer/főt? Aug végén 596 Euro lenne kettőtöknek. Laudaval (Austrian). (persze, ez is sok)
rollo, augusztus végére tervezem. láttam az air berlin bécsből indul, közvetlen, kb 140 ezer most / fő. nekem ez sok, de lehet, hogy olcsóbban átszállás nélkül nem tudom megoldani
egy legolcsóbb mindig van, kérdés, h az mennyi. de korrekt árazásút pont samosra azért nem annyira nehéz találni. lehet, h egyszer át kell szállni, az igaz.
Mikor mennél?
Rollo, köszönöm. Misit már kérdeztem. Még nézelődöm, hogy átszállás nélkül Bécsből hogyan lehet a legolcsóbban eljutni, de azt hiszem, a legolcsóbb az csak álom.
BUÉK minden fórumtársnak!
Segítséget szeretnék kérni. Ki tudja esetleg, hogy Budapestől Samosra hogyan lehet eljutni repülővel? A neten látom, hogy átszállással lehet csak, elég drága és hosszú az út. Bécsből esetleg indul olcsóbb - akár fapados járat is - átszállás nélkül?
Köszi előre is.
Kati
-törölt nick 11881 | #225362 | 2014-11-23 15:52:37 | Válasz a #225354. hsz-ra
Oké, de a 24-hez belföldön 15 jön hozzá csomagárként, az is jó még bőven. De a legfontosabb, hogy szeretnénk egy Athénben élő kedves ismerősünkkel együtt vacsizni valami jó helyen, ha már nem Bécsből megyünk közvetlenül. Mellesleg, tízből tízszer választanám Athént, Thessaloniki nem nagyon jön be nekünk. De a döntő dolog, hogy a kötöttségünk miatt nem nagyon tudunk napokat tologatni előre vagy hátra. Gyakran látom, hogy pont a nekünk megfelelő napon drágább a jegy, de hát ez balszerencse. Aki tud „sakkozni” az idővel, az sokkal jobban járhat.
Mindentől függetlenül, Samos a legszebb sziget.
mivel írtad a 24 eurós jegyet ami nem csomagos, felvetem, h nem volna-e olcsóbb thesszalonikin keresztül? (Oda wizz air, onnan astra).
Ugyan ott is kell egyet éjszakázni valószínűleg (idén így volt és van), de az astra 40 eurós árában benne van a feladott, így azt csak a wizzre kéne megvenni. Plusz, kevés kivételtől eltekintve jóval olcsóbb thesszalonikibe elrepülni, mint athénbe.