A város központjában, a tengerparttól mindössze kb. 20 m-re található apartmanház.
Hát, sikerült saját magamat is elbizonytalanítani. Ha a fotó szerinti helyen bemész a kis utcába, az már nem 20 m a tengertõl, de a neten azt látom, hogy "STELLA'S Apartments Sekeri & Gianneli Bikaki Sts. 210 56 Tolo", akkor ez a fõutca sarka, node van ilyen is: "Stella Hotel * Tolo 40 Bouboulinas Tolo 210 56 Greece" (ez is Aprtman-Hotel), ez is a fõutcán van, vbalamivel közelebb a vízhez, mint a másik. A lényeg, hogy mindkettõ jó helyen van!
caca, ez nem csip. Ez csak lebeg a vizen, mintha hulla lenne (nem ugy, mint az atlatszoak, amik ugy kilövellnek, mint egy tintahal). Szoval ha nem uszol ra, nem zavar. Az oldalän levö kek rojtok a csipösek, ha ahhoz veletlenül hozzaersz, akkor csip, de a meduza nem uszik hozzad, szoval csak ugy csiphet meg, ha uszol, mint a vekeger es egy karcsapassal belecsapsz veletlenül..
Mi sajnos nem láttunk ilyen szépséget, cserébe minden délután kerülgethettünk a strandoló társaink szemetét a vízben.
Délelõtt nagyon jó volt, de mire a hullámok megjöttek a szemét is jött vele. El se hinnétek mi mindent hajlamosak bele dobálni a vízbe.
Saci
Õszinte részvétem a meleg miatt; már nekünk is majdnem sok volt!
Nem tudom, hol kerestétek a Pegazus irodát, ugyanis van (volt) egy a Tolo hotel közelében is, de az (bár a reklámtábla és a berendezés ott van) megszûnt, nem mûködik. A másik a fõutca közepe táján (ld. a korábbi fotómat) még szieszta idõben is nyitva volt.
A Manolos tényleg jó hely (annak az utcai magyar étlapja van a fotómon), de talán az egyik legdrágább hely (a Marihoz hasonlóan).
Hát akkor sziasztok!
Pár friss infó!
Beszámolót nem írtam, pedig terveztem. Mi a legmelegebb héten voltunk, így örültünk hogy túl éltük. Az a meleg már nem is fehér embernek való. Napközben 45-47 fok éjszaka azért lement 35-38-ra. Az Akropolison szerintem legalább 50-55 fok volt.
Persze azért jól éreztük magunkat! )
Ami nekem nagyon fontos volt szinte minden szupermarket es ajándék bolt elfogad bankkártyát.
Mielõtt be vásároltok azért nézzétek meg legyen terminál.
Sétáltunk az Ó faluban is és felmásztunk a kék kupolás kápolnához is.
Nagyon szép hely. Sajnos mi nem jutottunk át Hidrára mert a Pegazusba akár mikor mentünk nem volt senki, a mi irodánk meg nem szervez.
Ha van konkrét kérdésetek arra inkább tudok válaszolni.
Enni minden nap máshova mentünk. Tengergyümölcse tál viszont csak egy helyen volt a Manolosba amikor mi voltunk nagyon baráti áron (11 euró). Egyébként ez az egyetlen hely ahol Magyar étlap is van.
Most ennyi jutott eszembe.
Saci
Kedves Uthazó! Mindezeket már sokszor lerítuk itt a topikban, megtennéd, hogy kicsit visszaolvasol?
Amúgy a tenger nagyon tiszta, az öböl tele van halászcsónakokkal, a part túlnyomórésze nagyon keskeny és kavicsos, de az öböl végében van egy hatalmas homokos strand is. Lehet vizibiciklit is bérelni...
Rengeteg fotót találhatsz a hellasz.hu fotoalbumában, keresd õket albumnév szerint illetve néz meg itt a h.apci által belinkelt oldalt, ahol a saját, friss tolói fotói vannak, még egy videót is gyártott, amit szintén megnézhetsz itt a hellasz albumában.
Ha majd egy kis tanulmáynozás után konkrét kérdéseid lesznek, várjuk.
Sziasztok!
Jövöre szeretnék elutazni tolóra a családdal,szívesen várom az élmény beszámolokat,milyen a tenger stb.
Ha valaki küldene képeket megköszöném.
Üdv: Uthazo
Szerintem ennek így is kell lennie. 20 éve halászfalu, 10 éve kellemes üdülõhely, napjainkban tömegturizmus, 10év múlva mi lesz? Szóval elég gyalázatos dolog, hogy egy ekkora területen, mint az Argolisz-félsziget évtizedeken át majdnem csak Tolo volt az egyetlen hely, ahova (utazási iroda által szervezve) el lehetett jutni. Az is szégyen, hogy a Peloponnészosz délebbi hyelyeit egyáltalán nem kínálják az irodák, így persze hogy Tolo lesz túlterhelve,mert mindenki "õt" használja kiindulónapontnak a Peloponnészoszon (kivéve, akik saját autós körutazást csinálnak)...
Szia!
Sajnos, Tolo és Paralia egyre jobban hasonlít egymáshoz. Tömeg, keskeny part, stb. A Peloponnesos felfedézéséhez jó kiinduló helynek tekinthetõ, de tavaly ráébredtünk ennél sokkal jobb helyek vannak a környéken.
jenike
Ne tartsd magadban! Ha nem itt, hát a megfelelõ topicban ismertesd ezeket a helyeket!
Szia!
Sajnos, Tolo és Paralia egyre jobban hasonlít egymáshoz. Tömeg, keskeny part, stb. A Peloponnesos felfedézéséhez jó kiinduló helynek tekinthetõ, de tavaly ráébredtünk ennél sokkal jobb helyek vannak a környéken.
Hát igen… Paralia egy kifejezetten a turisták kisszolgására létesített üdülõhely annak csaknem minden kellékével, mondhatni „turistagyár”. Tolo viszont - ugyancsak a turisták kiszolgálása (megélhetés) érdekében - hátrányára agyon fejlesztett – korábban csendes, kedves – halászfalu, amelyet sokan azért választanak célpontként, mert kiváló kiindulópont számos nagyszerû látnivaló megismeréséhez, de nyaralóhelynek is nagyszerû, ha nem az éjszakai szórakozás, vásárlás a fõ szempont.
Beszélgettünk egy középkorú magyar házaspárral, akik csaknem velünk szemben laktak egy apartmanban, nagyon jó helyen (a fõutcán, közel a vízhez, talán az Anesis apartmanházban?). Õk két hétre fizettek be, s szép komótosan, hol pihenve, hol kirándulva, fakultatív program keretében, vagy éppen a szomszédjukban nagyon kedvezõ áron bérelt kocsival apránként sorra látogatták szinte az összes fontos látnivalót. Nekik volt igazuk; ha már egyszer ilyen messzire eljöttek, kihasználták a lehetõségeket; egy hét erre kevés.