Tolo
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 49 50 51 ... 536 537 538   >
Üzenet
  Jenike | #38572 Üzenet | 2007-07-28 19:27:12 | Válasz a #38561. hsz-ra
Tavaly, a Szeged-Tolo távolságot -egyedüli vezetéssel- 18 óra (Ind: 22 óra, Érk: 16 óra) alatt tudtam le. A határokon legfeljebb 15 perces megállások voltak. Soha többet! Senkinek nem ajánlom!

jenike
  Andi és ati | #38848 Üzenet | 2007-07-30 16:24:57 |
Sziasztok!

4 megyünk Toloba és a két fiú fog felváltva vezetni.
Valószínû,hogy maradunk a tervezett indulásnál, remélhetõleg a határoknál sem kell majd sokat várnunk. Mondjuk augusztus az még fõszezon ezért gondolom elég nagy forgalom lesz.
Már alig várjuk,hogy 10-e legyen és induljunk.

Andi és Ati
  Popeye77 | #38937 Üzenet | 2007-07-31 09:27:54 | Válasz a #38572. hsz-ra Előzmény #38572
Szia Jenike!

Koszi az infot, hasznos szamomra, ugyanis en is Szegedrol indulok. 18 ora az realisnak mondhato es mi ketten valtjuk majd egymast, szerintem vhol Katerini korul. Ekkora tavot mar tobbszor gond nelkul levezettem...
  Anyta71 | #39274 Üzenet | 2007-08-01 20:20:00 |
Sziasztok!

Udv Tolobol. Az ido nagyon jo 34/35 fok korul van altalaban, egyszer volt 41 fok. A part es a taj gyonyoru. Hydran es Spetsesen hetfon voltunk, holnap megyunk Athenbe. Nagyon jol erezzuk magunkat. A tobbit majd otthon reszletesen.

Anyta
  Süni | #39307 Üzenet | 2007-08-02 08:13:30 |
Sziasztok !

Szeptember 2.-án indulunk Tolóba az Ammos apartmanba. Aki ismeri, volt már ebben az apartmanban légyszi írjon már, mert nem sokat hallottam, illetve olvastam róla, de eddig sajnos csak rosszat. / elviselhetetlenül koszos / Persze tudom, mindenkinek más az igénye, eddig sok helyen voltam már, de megközelítõleg egyformák a szállások. Remélem azért Toló kárpótol ha így van, mert a helyrõl viszont csak jót olvastam. Elõre is köszi. üdv. süni
  Czsaci | #39328 Üzenet | 2007-08-02 09:59:38 | Válasz a #39274. hsz-ra Előzmény #39274
Sziasztok!
Nagyon irigy vagyok ám!
Á nem is! icon_wink.gif Érezzétek nagyon jól magatokat!
Saca
  Andi és ati | #39690 Üzenet | 2007-08-04 10:52:59 |
10-én indulunk Toloba. Ha valakinek van Tolo térképe akkor legyenszives küldje el nekem az andreavass@freemail.hu címre

Elõre is köszönöm: Andi és Ati
  Anyta71 | #40289 Üzenet | 2007-08-08 14:15:38 |
Szaiasztok Andi és Ati!

Hétfõn jöttünk meg Tolobol és van térképem, de sajna nem tudom beszkennelni. Nem tudom konkrétan mi érdekelne benneteket a térképen, de ha tudok segítek, kérdezzetek. Egyébként Toloban nem lehet eltévedni, igazából két utcája van. Mindkettõ egyirányú (csak ezt a görög sofõrök nem mindig veszik komolyan) az egyiken a fõutcán jössz be Toloba és a fõutca végén a kikötõnél van egy kanyar felfelé a hegyoldal felé ott lehet kimenni Toloból. Ha bármi kérdésetek van írjatok, tíz napig voltam ott keresztül-kasul bejártuk a helyet.

Jó nyaralást, érezzétek nagyon jól magatokat!

Sziasztok!
  Killerlaca | #40363 Üzenet | 2007-08-08 22:32:13 |
anyta71 írta:
Szaiasztok Andi és Ati!

Hétfõn jöttünk meg Tolobol és van térképem, de sajna nem tudom beszkennelni. Nem tudom konkrétan mi érdekelne benneteket a térképen, de ha tudok segítek, kérdezzetek. Egyébként Toloban nem lehet eltévedni, igazából két utcája van. Mindkettõ egyirányú (csak ezt a görög sofõrök nem mindig veszik komolyan) az egyiken a fõutcán jössz be Toloba és a fõutca végén a kikötõnél van egy kanyar felfelé a hegyoldal felé ott lehet kimenni Toloból. Ha bármi kérdésetek van írjatok, tíz napig voltam ott keresztül-kasul bejártuk a helyet.

Jó nyaralást, érezzétek nagyon jól magatokat!

Sziasztok!

Szia,

Azt szeretném kérdezni, hogy robogó bérlés mennyibe kerül?
Az idõ milyen volt?
Mi hétfõn indulunk. Már nagyon várjuk.
Esetleg egy kis élménybeszámoló?

Köszi
  Anyta71 | #40381 Üzenet | 2007-08-09 07:41:52 |
Szia Laca!

A robogós kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nem béreltünk, pedig megfordult a fejünkben, mert jó lett volna a környéken szétnézni, de nem vittünk jogsit magunkkal. Azt tudom, hogy két helyen lehet bérelni, az egyik a homokos nagy strand fele van, a gyroszos mellett, a másik pedig a kikötõ felé vezetõ úton. Megfogod találni mindkettõt. Szerintem olyan drága nem lehet, mivel az autóbérlés 50-60 Eur és 5 Eur biztosítás, akkor a motornak jóval olcsóbbnak kell lennie, gondolom olyan 15 EUR körül. Szerintem csak a környéken érdemes szétnézni robogóval, esetleg más strandokat kis öblöket keresni. Azért nem lenne érdemes robogót bérelned, ha Nafplioba szeretnétek menni, oda óránként jár busz és 1,20 EUR-ba kerül a jegy. Mi Nafplioba háromszor mentünk be busszal, egyszer pedig az esti hajóval, oda mindenképp menjetek el,nagyon szép. Az idõ nagyon jó volt, egyszer volt 41 fok, utána 34-36 fok körüli hõmérsékletek voltak. A táj, Tolo fekvése nagyon szép, az ember nem tud betelni vele, viszont maga Tolo, a házak, az utca, az elrendezés nem annyira tetszett, de mégis volt benne valami báj, ami megfogott. A közlekedés katasztrofális, úgyhogy, ha motort bérelsz, figyelj és vigyázz nagyon. Mikor ott voltunk egy magyar pár bérelt autóval szenvedett balesetet Nafplionban, persze nem õk voltak a hibásak, hanem a görög sofõr. Tolóban az nagyon zavart, hogy nem lehetett nyugodtan sétálni az utcán, mert állandóan jöttek az autók, motorok, buszok. Mindig jobbra-balra kellett ugrálgatni a jármûvek elõl. Járda meg csak néhány helyen van szabadon, mivel az árusok oda pakolnak ki. Az árak kicsit magasabbak, mint tavaly Paralián voltak. Nem is az éttermi árakra gondolok itt, inkább az ajándékboltokra, boltokra. Pl. amit tavaly hoztunk ouzokat, ott is láttunk olyat, tavaly 2,50 EUr volt, itt ugyanaz 3,70 EUR. Az ajándékboltok szerintem elég drágák. De mondom én a tavalyi Paralia, Katerini árakhoz tudok csak viszonyítani. A gyros pitában általában 1,70, az szerintem jó áron van. A fakultatív kirándulások nagyon jók voltak, Athénban és Hydrán, Spetsesen voltunk. A nagy homokos strand szerintem nagyon jó. A barátnõmék kipróbálták a keskeny részt is, de egy fél óra múlva jöttek utánunk a nagy strandra, azt mondták nekik az nem tetszett. A baj az volt, hogy nekünk, kb. negyed órás séta volt a nagystrandig, mert elég messze volt tõle a szállásunk, mi bent voltunk a központban. Délelõtt nyugis szokott lenni a tenger, és délután jöttek a hullámok. Eszméletlen jó volt a hullámokban fürödni. A víz kristálytiszta volt és jó meleg. Összességében nagyon jól éreztük magukat, de én azt hiszem Toloban elég volt a 10 nap. Ha kocsival lettünk volna, jobb lett volna, mert szerettem volna még jó pár helyet megnézni a Peloponneszoszon. Írok majd beszámolót is, de hétfõn jöttünk haza, és kedden már dolgoznom kellett menni, úgyhogy még nem nagyon volt idõm rá.

Ha bármi kérdés felmerül, nyugodtan írj.

Nagyon jó nyaralást kívánok, elnézve az itteni idõjárásjelentést most inkább én is ott lennék.

Szia
  Vojandi | #40439 Üzenet | 2007-08-09 11:15:08 |
Szia Anyta, én is készéném, hogy írtál, és várom a beszámolóda. Azért látom, jó választás lett Tolo icon_smile.gif Ennek örülök
  Andi és ati | #40455 Üzenet | 2007-08-09 12:30:46 |
Szia Anyta!

Igazából azért kellene a Tolo térkép,hogy a Thetis apartmant ahová megyünk könnyen megtaláljuk,meg elõszõr egy utazási irodába kell mennünk a telepített magyar idegenvezõhõz. Navigációval megyünk,de Toloba az utcákat nem ismeri ( azt a kettõt icon_smile.gif ).
Ti melyik apartmanba vegy szállodába voltatok?
A Szerbeknél nem volt semmi gond? Mert lehetet olvasni hogy Szerbia egy részén álarcos rablók fosztogatják a turistákat.
Ezért a tervezett indulásnál 4 órával elõbb elindulunk,hogy lehetõleg még éjszaka elõõtt átérjünk a szerbeken.

Andi és Ati
  Vojandi | #40485 Üzenet | 2007-08-09 16:25:44 |
Sziasztok andi és ati!

Szerintem nincs szükségetek térképre, mert Toló fõutcáján végig autózva csak figyelni kell. A legtöbb apartman neve valamilyen táblán ki van írva és nyíl mutat a megfelelõ utca felé. Mi sokszor mentünk már Tolónál sokkal eldugottabb helyekre is autóval elsõ alkalommal, ahol szállásunk volt elõre foglalva. Sosem izgattam rajta magam, hogyan találjuk meg, mert valahogy mindig sikerült pár perc alatt minden probléma nélkül rátalálni. Szerintem ne aggódjatok ezen. Az utazási irodák mind a fõutcán vannak, így azt egész biztosan megtaláljátok.
  Caca | #40502 Üzenet | 2007-08-09 18:20:32 |
Sziasztok!!!!Tegnap jöttünk haza Tolóból.Mi is nagyon jól éreztük magunkat.Mi az Apollon szervezésében voltunk,akit érdekel valami kérdezzen nyugodtan.Mi nagyon jól éreztük magunkat.Mazohista révén 3 nap egyfolytában kirándultunk.Korintosz-Athén,Hydra-Spetes-majd éjszaka Nafplio(reggel 8.30-kor ültünk hajóra és éjjel 12.15-kor szálltunk ki icon_lol.gif ),Mükéne-Nafplio-Epidurosz.Aztán két nap pihi a parton.Aki Toloba megy két dolgot ki ne hagyjon.1:Christina szálló alatti gyrosos(Pitsakissal szemben)2:Angelo szalmatetõs napernyõi.Na nem a napernyõ különleges,hanem a fazon.Mi szénné röhögtük magunkat rajta.5 percenként más sapka-paróka van rajta,és bratyizik mindenkivel.A lányom lerajzolta õt,ezért ajándékként kapta az ágyat és a napernyõt.Még emlékkönyve is van,amibe beleírhattunk.Szóval csodás minden.ha van konkrét kérdés válaszolok bárkinek.Ezúton is köszönöm a sok segítséget,amit Tõletek kaptam!!!!
  Simenc | #40503 Üzenet | 2007-08-09 18:32:26 |
andi és ati

Vélhetõen az Ibusz kinti irodájába kell bemennetek, ami kb. 25-30 méterre van a Thetistõl, szóval elég könnyen meg fogjátok találni!
Mi ott voltunk júliusban (mennénk is vissza de nagyon)!

Simenc

Ui: Szerintem jó az ap.!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 49 50 51 ... 536 537 538   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu