Ildikó, sajnos már olyan szelsoseges az idojaras, hogy nem lehet kiszamítani elore, van esely jó idore, de sajnos a junius eleje még lehet esos. Mi mindig augusztus vegen vagy szeptember elejen nyaraltunk G.orszagban, tomboló kanikulaban, 27-28 fokos tenger mellett.
A Thetis jó, tavaly ott laktunk, mindenhez közel van, a víz kb 3 perc.
fekikecske! köszönöm a gyors választ! mi is most másodjára megyünk júniusban nyaralni Görögországba, voltunk már párszor augusztus végén-szeptember elején, akkor a legjobb, de most szeptemberbe iskola időszak kezdődik a "nagy" lánynak ezért választottuk a júniust! majd meglátjuk, legalább a kirándulásokra nem lesz nagy hőség! családi apartmanba laktatok? ha készültek fotók átküldenéd nekem privibe? Köszönöm!
Szia Ildiko!
Mi tavaly június 15 és 22 között voltunk az Eleana apartmanban. Két fiú (11 és 14 évesek) valamint a feleségem és én. Az idő végig csodaszép volt. Eső és felhősödés gyakorlatilag semmi. De nem volt kánikula sem, habár a nap már nagyon tudott égetni. De! Nem melegedett fel annyira a szállás, hogy ne tudjunk aludni tőle, igaz minden reggel behúztuk az erkély tolóajtaját és így nem tudott betűzni a nap. Mi rengeteget kirándultunk - autóval voltunk - de nem "sültünk" szét az autóban. Igaz van klímánk. Toloban lehet kártyával vásárolni és az előszezoni árak szerintem még olcsóbbak is mint a Balatonon. De téged a tenger hőmérséklete érdekel. Nos, a fiúk nem nagyon akartak kijönni a vízből. Abban az időpontban olyan 22-23 fokos volt a víz - ez olyan balatoni hőmérséklet - így ebben már nagyon jól lehet fürödni. Ha az ember fázna, akkor kijön a partra egy kicsit és néhány perc alatt átmelegszik. Ha pedig az ember játszik a vízben vagy "búvárkodik" vagy éppen "matrac elfoglalósdit" játszik akkor tuti nem fázik. Gyakorlatilag este és reggel is már lehet fürödni a tengerben. Ami azt illeti nekem nincs tapasztalatom a 27-28 fokos vízzel de az idén egy hónappal később megyünk - így jött ki - és most talán ki tudjuk próbálni, hogy milyen a melegebb víz.
Tavaly mi is először azt terveztük, hogy saját autóval "ugrunk át" Athénba, mivel olcsóbb és a saját tempónkban nézhetjük meg amit szeretnénk. Aztán a helyszínen másként döntöttünk és nagyon jól tettük! A busz kényelmes volt, légkondis, árnyékolt. Az idegenvezető nagyon aranyos, rengeteget beszélt, mesélt. Sok-sok érdekes dolgot, történetet hallottunk tőle. Athénba beérkezve, kifejezetten örültem, hogy nem kellett abban az óriási tumultusban vezetnem. Minden le volt szervezve előre. Az Acropoliszra gyorsan fel és bejutottunk, ami a tömeget tekintve nem volt kis teljesítmény. Ott szintén magyar nyelvű idegenvezetést kaptunk és bőven volt időnk körbe nézni. Utána Dionüszosz templom - mivel oda is érvényes a belépő - majd természetesen a Plaka. Aztán buszos városnézés rengeteg érdekes infoval - én tuti nem mentem volna saját autóval arra!! - aztán hazafele megálltunk a korinthoszi csatornánál is és bőven volt idő szemlélődni, fényképezni. Nekünk nagyon tetszett és továbbra is jó döntésnek tartom a szervezett buszos athéni kirándulást.
Ildikó szerintem a csaladi szobaban voltunk, illetve egy 4 szemelyes apartmanban, 2 kulon szoba, egy konyha es a mellekhelyiseg, hatalmas terasz, a 2. emelet 2-es szobaja volt. Mi csak ketten voltunk egy visszamondott utat csiptemmeg es ezert kaptuk ezt a klassz apartmant.A melletunk levo csak egy szobas volt, szerintem az a 2 szemelyes.
A teraszról a tengert is lattuk.
Sajnos képem csak a kilatasrol van, a belso reszeket nem igazan fotoztam, de nagyon szép kis lakas volt, mindket szobaban nagy francia agy, a törölkozoket csereltek, agyat is huztak egyszer. Az eggesz le van kovezve, elég tágas is. A konyha alklamas fozocskere is, de mi nem foztunk kenyelmi szepontok miatt. A furdoszoba kicsi, de megfelel a célnak. A terasz nagy, kint reggeliztunk mindig, nappal nem nagyon lehetett kiulni, mert erosen oda túz a nap, de nappal ugysincs ott az ember. Mi nagy kanikulat fogtunk ki, 41 fok is volt, pont az atheni kirandulason, az elég brutal volt.
Tolo annyira délen van, hogy szerintem junius kozepen ott már tombolni fog a nyár.
Nagyon jó nyaralást kivanok nektek. Mi még nem tudjuk hol nyaralunk, én altalaban nyar kozepen kezdem ezt intezni, kicsit kockazatos, de remelem idén is osszejon valami jó.
Köszönöm a választ, és a megnyugtatást az időjárással kapcsolatban! Már nagyon várjuk az indulást, főleg, hogy most itthon milyen vacak idő van! Kisfiam pont kint lesz 1 éves, inkább miatta kérdeztem a tenger hőfokát, hogy mire számítsunk! De viszünk neki egy baba medencét, és ott talán gyorsan felmelegíti a napocska, ha a tenger vize kicsit hüvösebb lenne! Miattunk nem aggódom, örülünk, hogy a tengerben úszhatunk, főleg a lányom!
Mi is autóval utazunk, egyénileg megyünk szinte minden fakúltatívra amire indulnak buszos utak! Hydrát szeretnénk megnézni, és Nafplion várost este a hajóról! És persze még pár helyre ellátogatunk!
Jól döntöttetek mikor nem vágtatok bele a saját autós útnak Athénba. Egy az hogy egy idegen városban még gps segítségével is sztresszes, nyűgös a közlekedés, először járni ismeretlen városban. Nem beszélve a helyi parkolási szokásokat, árakat, hogy működnek, mit kell bedobni és mennyi lehet várakozni, nyilván ezeket ki lehet tudakolni de fél nap guglizni kéne mire képben lennél az ottani dolgokkal + ott is érhetnek meglepetések (elvégre balkánon vagyunk). Aztán Barcelonában pld. mikor busszal voltam, leszálltunk a buszról,megnéztük a nevezetességeket és egy óra múlva jött értünk a busz addig KÖRÖZÖTT a busz mert nem lehet megállni azon a környéken. Hát ezt saját személykocsival hogy tehetnéd meg. Kitaposott utat a járatlanért fel ne add!
Akkor nektek jó tágas volt az apartman! Örülök amiket leírtál, mert bőven elfogunk így férni 4-en! Kisfiam miatt utazóágyat is kell vinnünk! Mi sem sokat szeretnénk használni a konyhát, szeretjük a görög ételeket! Persze a kicsinek még marad a baba hami! Melletünk lévő szobában meg párom szülei lesznek, így foglaltuk le! Ha jól tudom több szoba nincs is azon az emeleten!
Remélem jó időt fogunk ki, az sem baj ha nem lesz kánikula, csak eső ne essen, és ne fázzunk!
Ildikó, érdemes rákérdezni az utazóágyra, mert az apartmanok jelentős részében tartanak a tulajdonosok, és szívesen fel is ajánlják. Tényleg csak a legegyszerűbb helyeken nincs. És nagyon klassz, tiszta, nem széthasznált utazóágyakat kaptunk mindig (nem úgy néznek ki, mint Mo.-on az etetőszékek az éttermekben). Mondjuk mi is mindig vittük annak idején utazóágyat, mert mi nem szoktunk előre foglalni, de tényleg egyre több helyen van (hálisten azóta már nem érint minket az ügy... ) Mindenesetre ha előre le tudjátok fixálni a kiságyat az apartmannal, sok súlytól szabadultok meg.
Szia Ildikó, a 2. emeleten 2 lakás volt összesen, az egyes apartman 2 személyes lakás, a kettes pedig a nagy, amiben mi is voltunk. Ezen az emeleten nem volt több, az elso emeleten nem udom mi volt a helyzet, ott nem jartunk. A 2 szemelyesben voltunk mert osszebaratkaztunk az ott lakókkal, ezért tudom ezt ilyen pontosan. Ja, a Thetisben volt minden a konyhaban, evoeszkozok, tanyerok, egy-két edény, konyharuhák, poharak es bogrek. Jól fel volt szerelve. Mikro is van, és persze a huto is ami azert alap.
Minden fekelyhez van 2 törölközö amit cserelnek is, ezek szobai hasznalatra vannak, a partra nem vihetok. Ja es toalet papírt is mindig kaptunk.
Nem gondoltam, hogy ilyen pici a gyermek. Szerintem nem kell aggódnotok, mivel a falu végén a homokos strandon legalább 20 métert lehet úgy bemenni a tengerbe, hogy felnőttnek maximum "féllábszárig" ér a víz. Ott homokos a part és homokos a víz is. Tengeri sünökkel nem találkoztunk, habár van néhány igazán izgalmas szikla is a vízben és azoknak a tövében lehet néhány "tengeri herkentyűt" is látni. Ahhoz viszont érdemes búvárszemüveget vinni, de elég, ha csak az üveg merül a vízbe. Biztos nagyon kellemes lesz a nyaralás és nagyon fogjátok élvezni. Írtad, hogy részt vesztek a fakultatív programokon. A BBQ hajóval óriási élmény a hajózás, de nagyon kell vigyázni a picivel mert elég nyitott hajó, valamint olyan helyeken áll meg, ahol kavicsos a part és gyorsan mélyül.
Pontosan ezeket a szempontokat mérlegeltük mi is. Általában önállóan szeretünk menni, de az előzetes guglizások után úgy döntöttünk, hogy inkább a buszos út, mivel a sok macera agyonvághatta volna az élményt.
Köszi a tippet! Megpróbáljuk elintézni, hátha sikerrel járunk, és nem kell cipelnünk az utazóágyat, lesz így is rengeteg pakkunk! Jó túlzásba sem esünk, de azért 2 gyerkőcre fel kell készülni!
Akkor jól tudtuk! Hiába rengeteg mindent itt tudtunk meg Tolo-ról!
Köszi az infót, szerencsére akkor jól felszerelt apartmant tudtunk lefoglalni, így törölközőt sem kell vinnünk, csak amit a parton használunk, legalább ezzel is spórólunk helyet a bőröndökbe!