Azért szerintem elég bátor, aki egy bankkártyás balesetbiztivel elindul, nem túl sok a térítésük általában...érdemes átnézni mindenképp, a bankban tudnak adni tájékoztatót, hogy mit tartalmaz.
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy ha munkavállalás céljából megyek Görögországba, és nem tudom mikor lesz a visszaút akkor ilyen esetben milyen biztosítás szükséges?Európai Egészségbiztosítási Kártyám az van, de ezt is elfogadják a Macedón határon, vagy kell még hozzá pluszba valami?
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy ha munkavállalás céljából megyek Görögországba, és nem tudom mikor lesz a visszaút akkor ilyen esetben milyen biztosítás szükséges?Európai Egészségbiztosítási Kártyám az van, de ezt is elfogadják a Macedón határon, vagy kell még hozzá pluszba valami?
szirom ;
" Külügyminisztérium:
"Tájékoztatjuk a Görögországba Macedónián keresztül utazó magyar állampolgárokat, hogy a mecedóniai határokon megkövetelik az utasbaleset biztosítás meglétét. A szkopjei magyar nagykövetség javasolja, hogy a Macedóniába be, illetve azon átuzók még elindulás előtt kössék meg biztosításukat! (2008.10.07.) "
Ez nem jelenthet ekkora gondot az ég szerelmére Ha már egyszer úgyis kötsz biztosítást akkor attól a biztosítótól megkérded mi a teendő a Te esetedben.Arról nem is beszélve,hogy kint is van net,én is neten keresztül kötöttem meg,tehát mielőtt visszajönnél betérsz valahová ahol van háló és megkötöd !Ennyi.
Killerlacának:
Én úgy csináltam, hogy felhívtam az EUB-t (06-1-452-3580) és megkérdeztem, melyik utazási iroda értékesíti a biztosításukat itt nálunk (mert eub-nak pesten van irodája), a hölgyike megmondta. Pénteken be is mentem hozzájuk, gondoltam, hátha belekötnek a macik a határon a netes-kinyomtatottba, így meg csak egy irodában kötöm meg, hivatalosabb lesz a külalakja a kötvénynek... Hát képzeld, az utazási irodás csaj is a neten kötötte meg! Annyi a különbség, hogy fizethettem kápéban és beletették a kötvényt egy szép, színes, eub-os kis dossziéba meg adtak hozzá egy kis füzetet az utasbiztosítási feltételekről
Úgyhogy szerintem tökmindegy hogy te kötöd meg a neten, vagy az irodás, mert a kinyomtatott kötvényt alá kell írni 2 helyen, és a papír alján is ott van hogy http://www.eub.hu/online........ (bár azt nem tudom hogy hogy tudod kifizetni a neten, valószínű átutalással)
Ja, és ráérsz vele csütörtökig, ha a pénteki napot már biztosítottan akarod tölteni, de akár most is megkötheted onlájn
Sziasztok, képzeljétek milyen kellemes meglepetés ért:) Citibankos hitelkártyámhoz tartozik utasbiztositás.Felhivtam ma őket, hogy lenne egy egzotikus kérésem, mivel busszal megyek Görögországba, és ,mire mondta a hölgy, igen, tudja, igazolás kell a macedonoknak:) És már csinálta is, és közölte ,hogy faxon 1-2 napon belül postán pedig egy héten belül megkapom.
Úgyhogy a bankok is tudnak már erről úgy látszik, legalábbis a Citibank:)
Pedig felkészültem a nagy harcra:))))
Köszönöm a tájékoztatást. Akkor jó kört futottál te is.
Igen nálunk sincs EUB mert nem pesti vagyok. Azt már néztem, hogy átutalással lehet fizetni. És akkor a te infódnak köszönhetően meg is kötöm holnap bizti ami bizti.
Még egy kérdés. Megtaláltad azt a számot amit híni kell ha beüt a krach( ne legyen....). Be akarom táplálni a mobájlfóón-ba.
-törölt nick 12762 | #114400 | 2009-08-16 19:46:41 | Válasz a #114398. hsz-ra
ne rendeld hozzá gyorstárcsázó billentyűhöz, laca, de tessék a námbör:
+36 1 465 3666
Most már tényleg csak az a "kis" vezetés van hátra...
Szzsuzsanna, akkor neked volt egy jó napod, hála a cicibanknak