Ide és a szívem csücskére (Fourkára) egy osztrák iroda szervez utakat, mely leszerzõdik kisebb magyar irodákkal. Az áraik kedvezõek, de csak egyéni utakat szerveznek. Idén már másodszorra utazom velük.
Valószínûleg nem sokan jártak még itt, gondolom azért, mert a magyar irodák nem utaztatnak ide, legalábbis én nem tudok egy olyan irodáról sem, aki szervez Vourvourou-ra utat. Ha Chalkidiki, akkor Sarti, Toroni, Neos Marmaras, illetve feljebb Stavros, Vrasna, Asprovalta úticélok vannak minden irodánál, mondjuk sosem értettem, miért csak ezek. De talán majd idõvel változik ez.
Én Vourvourou-ban átutazóban jártam csak, annyit láttam belõle, amennyit a buszból lehetett, de nagyon-nagyon szép hely! De sajnos semmi konkrétumot nem tudok én sem.
Hát úgy látszik senki nem járt Vourvourouban. Pedig olyan jó lett volna megtudni róla valamit. Mondjuk, hogy vannak-e vízisport lehetõségek a parton, vizibicikli, csónakbérlés stb. Van-e sok taverna, étterem, játszótér. Vannak-e boltok, vagy ez a település inkápp szészórt apartmanházakból áll, és ha valamit akarunk akkor át kell menni valami szomszédos faluba. Azért még reménykedek a válaszban, ha nem akkor majd 12 nap múlva kiderítem magam.
Bocs, hogy DjBobo helyett válaszolok, de augusztus 24,-én együtt indulunk útnak. (Remélem nem jön közbe semmi.) Igaz, Chalkidiki-nél elválnak útjaink, mert Õk Sithonia felé indulnak, mi pedig Kassandrára.
Örülök, hogy felkerültek ezek a szép képek és elõkerült a Vourvourou téma. Mi ide jövünk nyaralni Július 14-tõl két hétre 2 kisgyerekkel. Még sosem voltunk ebben a faluban és nem is tudok róla semmit csak annyit amennyit a görög szállásadónk pár sorban leírt és néhány kép amit az interneten találtam. Mondjuk már az is elég meggyõzõ volt, hogy lefoglajam a szállást. De aki volt ott az leírhatná, hogy milyen éttermek vannak, az áraik hasonlítanak-e a sarti topikban leírt árakhoz, van-e valamiféle sétálóutca boltokkal, gyerekeknek valami esti elfoglaltság, szórakozás mint pl. játszótér stb.
djbobo ti mikor mentek ide?
Nem is vettem észre, hogy van ilyen topic. Köszi Jox. Nagyon jók a képek, mi az idén ide megyünk nyaralni két kisgyerekkel remélem jó lesz. Idáig még csak jókat olvastam a helyrõl. Ha megjöttem mindenképp beszámolok milyen volt.
Andra | #23388 | 2007-03-22 08:56:59 | Válasz a #23386. hsz-ra
Andra | #23387 | 2007-03-22 08:54:03 | Válasz a #23386. hsz-ra
A Chalkidiki félszigeten is azon belül a Sithonia félsziget keleti oldalának középtáján található, Sartitól északra kb. 30 kilométerre. A környék Érdekessége, hogy rendkívül változatos, szép, szabdalt partja van, sziklás, homokos, gömbölyû homoksziklás szakaszokkal váltva egymást. Sokan járnak ide Satriból strandolni, lassan mélyülõ vize a gyerekes családoknak kiválló (Karidi Beach).
A település csendes, nagyon nyugodt inkább üdülõfalu mint halászfalu. Egy este alat könnyen bejárható. Állítólag sok a visszatérõ vendég, pl. a motorcsónakokat akár télire ott lehet hagyni, csak a gondnokkal kell egyeztetni.
Több taverna és étterem várja a vendégeket megfizethetõ áron. A közelben több kemping is található. Az apartmanok felszereltsége a szokásos felszereltségû, nagy udvarral, nem olyan vásosiasak.