Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 139 140 141   >
Üzenet
  Kyra | #13942 Üzenet | 2006-08-15 19:41:33 |
Kivitelezés alatt van! Fiatal, helyes, szõke szerelõfiúk építik és igen lassan haladnak vele! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Kyra | #13943 Üzenet | 2006-08-15 19:44:01 |
Mekkora adagot tudsz készíteni belõle? Mert nagy mennyiségre van szükség! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
  Csutek | #13944 Üzenet | 2006-08-15 20:00:32 |
Négy tesóm van(ebbõl 2 fiú), viszonylag nagy baráti körrel rendelkezünk,úgyhogy megtanultam nagyban ételt készíteni. Ha ritkán is, de van, hogy akár 30-an is összejövünk. Sajnos ez csak 2-3 évenként jön össze. Viszont a fiamnak és a férjemnek olyan étvágya van, hogy kitesznek egy kisebb sereget. 4 fõs a szûkebb családunk, de általában kb 10 fõre fõzök. icon_wink.gif
  Zeus | #13951 Üzenet | 2006-08-15 21:42:27 |
Csutek írta:
Most csináltam egy jó nagy adag melitzano-t. Kér valaki icon_question.gif icon_twisted.gif
Jövõ héten már nem nekem kell csinálni, a görögök megcsinálják helyettem. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif


Üdv Csutek!


Kérek belõle egy nagy adagot,szívesen megkóstolnám a távolság nem akadály .
Jó utat nektek !

Üdv Zeus !
  Csutek | #13962 Üzenet | 2006-08-16 04:50:50 |
Szia Zeus!

Valószínü. hogy az ismerõsök megérezték az illatot, vagy olvassák ezt a fórumot, mert rászabadultak a meletza-nómra. A következõ alkalommal tied egy nagy adag. icon_wink.gif
Köszi. Sajnos még mindig van 9 nap az indulásig.
  Kyra | #14021 Üzenet | 2006-08-16 21:33:13 |
Helló Csutek.

Eltelik az gyorsan! Majd meglátod. icon_wink.gif
  Csutek | #14023 Üzenet | 2006-08-16 21:49:30 |
Bárcsak ott tartanék már.
Ma néztem azt a bizonyos mûsort, amirõl már említést tettünk. Húúúúúúúúúúúú!? Teljesen kikészültem. Az a mandulás fánk, vagy mi a csuda. Ma csak néztem a mûsort, de a héten vagy háromszor ismétlik, lesz idõm jegyzetelni. Amíg nem leszek itthon, felvetetem videóra.
  Rekuc | #14050 Üzenet | 2006-08-17 14:18:03 |
Én is néztem azt a bizonyos mûsort amirõl irsz csutek, tényleg nagyon gyönyörû helyeken forgattak!
Mykonos tényleg gyönyörû lehet! Meg az az interjú is érdekes volt azzal az emberrel aki egy szélmalom belsejében lakik. Nem lehet rossz ott élni! icon_smile.gif
  Csutek | #14059 Üzenet | 2006-08-17 17:40:25 |
Ott én is szívesen nyaralnék minden nyáron. Szeretem az ilyen épületeket. Ráadasul az étel is nagyon jó. A vörös sügér is belött nagyon.
  Kyra | #14060 Üzenet | 2006-08-17 18:04:11 |
Helló Csutek!

Te mint görögkaja specialista hogyan készíted a muszakát? Ki akarom próbálni. Imádom, de még soha nem csináltam.
  Csutek | #14061 Üzenet | 2006-08-17 19:08:55 |
Kyra írta:
Helló Csutek!

Te mint görögkaja specialista hogyan készíted a muszakát? Ki akarom próbálni. Imádom, de még soha nem csináltam.

Kössz a megtisztelõ címet, de ez nem feltétlenül igaz. Szeretek jókat enni és kipróbálom a nemzetközi konyha receptjeit.
A muszaka receptjét holnap leírom. Most itt van a hugom a gyerekeivel, szilveszter óta nem láttam õket.
  Kyra | #14077 Üzenet | 2006-08-18 07:23:23 |
Köszi Csutek! icon_smile.gif
  Csutek | #14082 Üzenet | 2006-08-18 08:34:00 |
Szia Kyra!

Itt a recept:

Musszaka

Kb. 50 dkg oadlizsánt és 30-40 dkg burgonyát vékonyan felszeletelek. Kicsit megsózom és egy szûrõbe rakom. Ha kicsit megfonnyadt, leöblítem, leitatom róla a vizet és forró olajban megsütöm.
Két szép fej hagymát apróra vágok, olajon megpirítom 3-4 gerezd zúzott fokhagymával. Megszórom kevés liszttel és hozzákeverek fél kiló darált bárányhúst, sót, borsot, kevés majorannát. Ha kicsit megpirult, hozzá adok fél kiló hámozott, kimagozott, kockára vágott paradicsomot és egy pohárka bort. Addig fõzöm, míg elfõvi a levét.
Közben elkészítem a basemal mártást.(Vajon lisztet pirítok, felöntöm tejjel, reszelek rá szerecsendiót, sûrüre fõzöm) Ha kihült bele rakom a 3 tojássárgáját és 15-20 dkg reszelt sajtot.
Ezután tûzálló edénybe teszek egy sor padlizsánt, rá egy sor burgonyát és egy réteg húst. Általában zöldséggel fejezem be. Rásimítom a mártást és megsütöm.
Jó étvágyat icon_exclaim.gif

Nem tudom, hogy fog ízleni, nekem ez jött be a legjobban.
  Kyra | #14090 Üzenet | 2006-08-18 10:51:27 |
Köszönöm a receptet! Ki fogom próbálni! icon_smile.gif
  Zenu | #14095 Üzenet | 2006-08-18 12:14:44 |
Szaisztok!
Erre az oldalra véletlenül akadtam rá.
https://grill.grocceni.com/goroggrill.html
Gondoltam hátha érdekel valakit!
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 47 48 49 ... 139 140 141   >


Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu