Dumcsi
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 106 107 108   >
Üzenet
  Messinia | #222442 Üzenet | 2014-08-03 09:34:24 | Válasz a #222432. hsz-ra
Márta, lenne még tartalom bőven. icon_smile.gif Már az itteni fórumos tapasztalatokból több kötetes könyvet lehetne írni. De hát ilyenek vagyunk, én is nagyon sokszor megjegyzem nyaralásoknál, ha egy-egy ember viselkedése nem tetszik, de ennyi, mert valójában sokra nem megyek vele, csak morgolódok. icon_smile.gif És ez ugyanúgy igaz más nemzetiségűekre is.
Szintén Thassoson tavaly egy apuka egyfolytában alkudozni próbált valami sörön meg italokon a pincérrel a strandon, miközben a pár éves gyereke fejét veszve szaladgált, ment neki a napágyaknak, vizipisztolyozott stb. Mikor már ezerrel a viz felé igyekezett, akkor nekem kellett szólni az apukának, hogy ugyan nézzen már rá a gyerekre, mert épp a vizbe tart, nehogy eltűnjön a szeme elől.
  Suvimarta | #222432 Üzenet | 2014-08-03 06:49:54 |
Messi!
Teljesen igazad van! Nem kor függő, hogy kötekedő e az ember vagy józanul tud gondolkodni. Sajnos ma én azt tapasztalom-naponta rengeteg emberrel találkozom-, hogy végtelenül önzőek és arrogánsak lettek az emberek.Válogatás nélkül akár nők, akár férfiak. Rengetegen úgy gondolják nekik minden alanyi jogon jár...nem tudnak viselkedni kortól és nemtől függetlenül...A köszönöm, a kérem, a jó napot és a viszont látásra, ajtót becsukni magunk mögött?-ugyan már, majd jön a cselédség aztán intézi???? konkrétan, mintha szuahéliül szólnál hozzá...ha ezt ironikusan megjegyzed : bepukkad, mert rávilágítasz saját bunkósáságra....és ez csak tisztelet adás a másik ember felé...
Idén Thassoson volt egy szimpatikus kis szösszenet....párom egy sporttelepre jár egy férfival...Thassoson összefutottunk, köszöntünk-mondjuk amúgy is, mert hát magyarok, idegenben, ugyanazon apartmanban, meg amúgy is na, rászoktunk a köszönésre és nem tudunk leszokni róla- szerinted visszaköszönt? áhhhhh....ne hidd.....feje volt, hogy egyáltalán rá mertünk köszönni...na mondjuk pont 2 másodpercig nem érdekelt...
icon_wink.gif
és ez tényleg még csak a bevezetés....a tartalomnál még nem is járunk....vagy már nincs is tartalom? icon_question.gif
  AGICA2 | #222415 Üzenet | 2014-08-02 19:38:33 |
Hihi icon_smile.gif Én is jót nevettem, de teljesen igazad van Márta!
  Messinia | #222354 Üzenet | 2014-08-01 22:40:07 | Válasz a #222351. hsz-ra Előzmény #222351
icon_biggrin.gif Feldobtál a hozzászólásoddal Márta, komolyan jó mosolyogtam rajta! icon_smile.gif

Más nemzeteknél is fordul elő hasonló viselkedés - de a szőrszálhasogatás, a borúlátás és a 'nehogy már ne úgy legyen minden, ahogy én akarom' hozzáállás annyira jellemző ránk, magyarokra, hogy hihetetlen. icon_smile.gif
  Suvimarta | #222351 Üzenet | 2014-08-01 21:52:11 |
Na elolvastam Glita sirámát a facebookon.....mondjuk mi pont az ilyen kötekedő- én termeltem ki a spanyol viaszt -emberek miatt nem utazunk busszal....szerintem az ilyen ember nemhogy a Blaháig, de a járda széléig ne utazzon üljön az erkélyen, aztán ossza az észt az asszonyának sörrel a kezében....
Nekünk a buszos útjainkon konkrétan se buszsofőrrel, se busszal, se elhelyezéssel...nem volt gondunk....wifi meg lift...komolyan nevetséges....és szobacica se volt, aki lenyalta a reggeli tejcsi maradékát a bajszáról....
  Messinia | #222331 Üzenet | 2014-08-01 17:36:20 |
Én összesen 5-ször utaztam busszal (ebből kettő volt Görögország), de én emlékszem, hogy már először is tudtam, hogy mit várhatok az úttól, hogyan tehetném kényelmessé - már amennyire ezt lehet. A legtöbbször Grandos busszal mentünk, akkor abban semmi kivetnivalót nem találtam, kivéve egynéhány utas viselkedését (piálás, okoskodás stb). Manapság már azt hiszem, bármennyire is olcsóbb, nem vállalnám be a buszos utat, egyszerűen nem birnám, öregszem vagy mi...inkább marad az autós út, jó hogy van saját autónk, meg egy sofőröm, aki bevállalja a vezetést, így meg tudjuk oldani hál'Istennek. icon_smile.gif Tudom sok embernek csak az autóbusszal lehetséges a kiutazás.
  Melus16 | #222329 Üzenet | 2014-08-01 17:17:16 | Válasz a #222327. hsz-ra Előzmény #222327
Rep!
Mi úgy jártunk, hogy a sofőrre jött rá a hasmars! icon_lol.gif Lehet tippelni, megálltunk-e? Naná, hogy igen, azonnal. Ez Belgrád kellős közepén történt, a susnyás résznél. Nem tudtuk, miért lassítunk, aztán láttuk, hogy felpattan a sofőr, felrántja az üléssor feletti csomagtér ajtaját, hóna alá csapja a gurigát, és iszkiri, futólépésben! icon_biggrin.gif Előtte kb. 10 perccel volt pihenő.... icon_wink.gif
  Rep | #222327 Üzenet | 2014-08-01 17:08:16 |
13 éve utazom az Apollonnal,és az Őket fuvaroztató Romcaros fiúkkal.Cserélődtek szép számmal a sofőrök 3fő maradt az elejétől.Tény,hogy a május-júniusi Parga-Lefkada utunknál odafele egy fiatal srác Belgrád környékéig húzta,utána 3*3/4 órát a wc-n volt,sajnos mi pont a feljárónál a fenti első sorban ültünk,mondtam is a páromnak,na itt gáz lesz.Elvileg 2 dolgot csinálhat.Hányt,előszőr zacskó nélkül,próbálta öblíteni...De,hát az nem nagyon ment.Akkor vitte a zacsikat a Wc-be,újabb 40 percekre.Nem szólt a sofőrnek,3 órán át,persze utólag derült ki,melyiket csinálta.Az egyik sofőr akit nem ismertem/én aki már harminc valahányszor utaztam velük/már Magyaro.-n is furcsa volt,nyugalom volt a jelszava,már a bőröndök bepakolásakor,ülésrend ismertetésekor,mondta hogy lassan,és gesztikulált a kezeivel.Nekem se volt szimpi.Na,ő tuti nem állt volna meg,mert Nis-ig tartott a srác akciója,addigra ő is tudomást szerzett az esetről,álltunk fél órát zuhogó esőben egy elterelés miatt ,simán lemehetett volna.Zacskót adott a sofőr neki,akkor egyik utastársunktól kapott gyógyít.Mentségére a srácnak,leghátul ült a buszban.Visszafele Hála nem ezekkel jöttünk,hanem a pink emeletessel,a sok éve ott dolgozó sofőrökkel.Már induláskor említették a wc hiányát,de sok gyerek volt a buszon 2 percen belül 3 esetben megállt a busz.Az én gyerekem bírja,nem itatom stb.Tehát sofőrfüggő,de lehetséges,hogy látva hogy a Grandnál nincs,inkább ők is bezárják.
  Melus16 | #222324 Üzenet | 2014-08-01 17:03:54 |
Annyit fűznék a témához, hogy ez egy valóban tapasztalatlan utas. A másik, hogy tájékozatlan is, és az is maradt. Ha sosem utazott még buszon - ilyen hosszú útra - miért nem olvasott utána, mit hová érdemes pakolni, és mik a szokások egy ilyen úton.

Ha valóban beázott a busz, az jogos probléma, de utólag már veszett fejsze nyele, ezen háborogni.

Aztán azt gondolom, hogy nyilván nem mindenki, és nem mindig megy fényes jókedvében dolgozni, de vannak olyan munkahelyek - főleg a szolgáltatásban - ahová nem viheti az ember a rosszkedvét. Elvileg....
  Messinia | #222319 Üzenet | 2014-08-01 16:04:21 | Válasz a #222316. hsz-ra Előzmény #222316
Pontosan igy gondoltam én is, hogy egy beázásnál valóban szólni kell, és megoldani a problémát, viszont a többi dolog ilyen lavina-hatású volt számomra. Vagyis mintha elkezdett volna panaszkodni valami miatt, a többi meg már csak jött és jött... A gyógyszer dolog inkább az utas részéről felelőtlenség, amire szükség van, mi a túróért nem a kézitáskában tartja?
  Beszter | #222318 Üzenet | 2014-08-01 15:53:45 |
Köszi Ágica,megtaláltam!
Nem,hál istennek nem voltunk utastársak,de a mienk sem volt sokkal
jobb.Upsz,ezt lehet,hogy nem kellett volna! icon_wink.gif icon_smile.gif
Bár hozzáteszem hazafele én is morogtam egy-két dolog miatt,
persze szigorúan családi körben.És persze nem a sofőrökön elverve a
port,hiszen pl. a buszok állapotáról,határok zsúfoltságáról nem ők
tehetnek.A mi sofőrjeinknek is voltak érdekes megnyilvánulásai,de
ha végig gondoljuk:
-elindultak kb. péntek 12-kor Bp.-ről
-leértek Sartira 13.00-13.30 között
-semmi pihenő nélkül indultak haza
-Nea Plagian bepakolták a felszállókat
-míg az utasok elintézték folyó ügyeiket,lezuhanyoztak és
már indultunk is
Csak érzékeltetni akartam az ő munkájuk sem leányálom.És
most írják majd a kekeckedők,hogy erre szegődtek.
Igen és mondom számomra is voltak furcsaságok,de
ez a buszos utazások "hátránya"?
És tegyük a kezünket a szívünkre!
Mi a munkahelyünkre minden nap egyformán jókedvűen érkezünk?
Minden nap egyformán jól tudjuk végezni a dolgunkat?
Kitudjuk zárni az otthoni problémákat?
Én például mindig örülök annak,mikor egy ilyen hosszú,buszos útról
hazaérünk,hogy épségben,baleset mentesen hoztak haza.
  Miskolciutas | #222316 Üzenet | 2014-08-01 15:41:16 |
Most kerestem rá az Apollonos-facebookra...hát,a visszaúti beázásnál van némi igaza-ha úgy zajlott,a többi részt nem értem?
SOHA nem teszünk a bőröndbe olyan gyógyszert,amire esetleg-talán-vagy akár csak neadjisten is szükség lehet út közben...erre miért nem gondolnak emberek???Azért az érdekes lenne,ha mondjuk minden utasnak eszébe jutna ,hogy hoppá valamit kivennék a bőröndből...kár,hogy nem tájékozódott az utastárs,mielőtt nekiindul ilyen hosszú útnak!A smink az jópofa volt... icon_wink.gif
  AGICA2 | #222315 Üzenet | 2014-08-01 14:54:22 |
Hát, gyakorlatilag csak negatívum.... icon_sad.gif sztem ez nagyon gáz... Én is Apollonnal voltam az Elliben, Olympic Beach-en, felső emeleten laktunk, nekünk nem hiányzott a lift, sem a wifi... a többi f... ról ne is beszéljünk.
Azért meghallgatnám Beszter oldaláról is a történteket, szerinte ők utastársak voltak.
Kíváncsivá tett, valóban így történtek -e a dolgok, bár kétlem.
  Messinia | #222314 Üzenet | 2014-08-01 14:50:01 |
Már annyira kiváncsi voltam erre a bizonyos értékelésre, hogy megkerestem. Hát....én azért éreztem benne némi szőrszálhasogatást...de cáfoljatok meg. icon_smile.gif
  AGICA2 | #222311 Üzenet | 2014-08-01 13:00:12 |
Beszter! az értékelések alatt végig lefelé görgetve, Glita János... szerintem erre gondolt Rep...fenn van még, most olvastam el.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : -- Off topic --
<   1 2 3 ... 46 47 48 ... 106 107 108   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu