Neckermann-on keresztül utazunk a Creta Maris Beach Resort-ba. A delux katalógusba találtuk az utat. Ez egy "direct" allinclusive szálloda. A szoba tengerre néző. Még tavaly decemberbe foglaltuk. Ez az első ilyen utazásunk. Azért is szántunk rá ilyen sokat , mert nászút lesz. Így kettőnknek kb. 1900 euro.
Szerintem görögorszagba vètek ennyi penzt kidobni hotelre.főleg teljes ellatasra.bőven eleg a felpanzio.a hotelbe nem nagyon vannak tipikus gorog etelek,na meg ha egesz nap eszem iszom van,akkor mit lat szegeny turista a szigetből?!
mindenkinek mást jelent a nyaralás.
sztem pl. még az fp is túlzás görögországban, ahol egyrészt viszonylag olcsón lehet étkezni, és akkor nem vagyok kötve egy reális valószínűséggel 'egyenkajához', amit a hotelben kapnánk. helyette lehet akár naponta váltogatni a tavernákat, és akkor jönni-menni amikor mi szeretnénk, nem pedig akkor amikorra 'kell'. de másnak meg számít ennek a biztossága, na és az, h nem kell már erre költeni, és agyalni rajta.
ami a konkrét esetet illeti, kréta ugye telis-tele van látnivalókkal-hogy abból mire jut energia, kedv, lehetőség és idő egy hersonissosi csúcshotelből...ki tudja, de azt gondolnám így látatlanban, h túlságosan sokat nem.
(meg hát, ha belegondolok, h a majd' 1000 euró per fő per hat nap árból micsoda üdüléseket ki lehetne hozni, akár európán kívül is...)
ma ránéztem a Green honlapjára változott a menetrend,
10.45.-kor indul a gép és 14.-kor érkezik Heraklionba (TS )
vissza 14.50.-kor indul és 16.10.-re ér LF.-re . kb háromnegyed órát csúszik,
sebaj ,ez nem vészes. remélem már tényleg nem változik,
Most kaptunk emailt az utazási irodától, amelynél a jegyet vesszük. Indulás nem szombaton, hanem hétfőn, hajnali 4.55-kor (hogy fogok felkelni???), érkezés Heraklionba 7.55-re. Vissza: 8:45 indulás, 10:15 érkezés. Még van ugyan időnk módosítani a booking-on a szállásokat, mert akkor először a déli oldalra mennénk, utána meg az északira.
De akkor is, mi lenne, ha nem szórakoznának a menetrendekkel? Mit csinál az, aki azért választotta az adott dátumot, mert érkezés után már újra dolgoznia kell mennie és nem tud változtatni a szabiján? Nekem speciel most ez jó, de biztosan vannak, akiknek ez problémát jelent. Na jó, abbahagyom, jól kipuffogtam magam.
Kati
Helló!
Jogos a "puffogás"! Mi a szabinkat a szombati induláshoz igazítottuk most könyöröghetünk a módosításért. Nem egyszerű mert a fél kollektívának borulnak a tervei.. :/ Kösz Neckermann!
Mi egyelőre jól jártunk, legalábbis a booking-on mindkét szálloda foglalás módosításánál olcsóbb lett az ár. De autót még nem béreltünk ki tudja, mikor módosít újra a rep.társaság, bár a Neckermann-tól múlt héten megkaptuk a módosított foglalás visszaigazolását. Kyra, ez nem is igazán a Neckermann hibája, hanem a légitársaságé, nem? Mindegy, pont azért puffogtam, mert bizony van, akinek felborítja a szabi tervét. (És mint tudjuk, nem minden munkahelyen veszik szívesen - főleg a főnökök - a szabi módosítgatásokat).
Azon meg igencsak csodálkozom - ha jól olvastam az előzp hsz-eket - hogy van, aki befizetett nászútra és csatlakozással megy a gép? És csak később tudta meg???
bizony, sztem is nagyon fura, h átszállással viszik őket, és mindezt mennyiért ráadásul. azért ilyen áron eléggé elvárható volna már a közvetlen járat sztem.
egyébként lehet, h a légitársaság a bűnös, de biztos, h csak részben, már abban az esetben ha charterről van szó (és ha jól emlékszem nálad arról). hiszen a charter annak megfelelően szervezi a járatait ahogyan az irodákkal megegyezik, nem kell ilyen értelemben menetrendhez igazodnia (amennyire kell az viszont hónapokkal korábban ismertnek kéne lennie, hogy mikor van szabad út az adott légikikötőbe, például).
ezért is állok mindig értetlenül mikor az irodák össze-vissza módosítgatják meg titokban tartják az indulási/érkezési időket...
persze, a konklúzióm nekem ezekkel a dolgokkal kapcsolatban mindig az, h mindaddig, amíg naponta tizenketten nem borítják rájuk az asztalt (persze csak átvitt értelemben ), és a dohogás kimerül abban, h egy fórumon leírja az ember az esetleges keserűségét, de aztán újra és újra befizet, nem várható igazából változás.
végül az autóról: én lefoglalnám a helyedben, már ha helyi kis cégtől akarod a kocsit. előleg ez esetben úgy sem kell, és egészen biztos, h tudod majd alkalmasint ide-oda mozgatni ha szükséges.
Nemcsak a charter járatok, hanem a fapadosok is változtatgatnak, igaz, ritkábban. Változatlanul meggyőződésem, hogy ezt csak ezzel a hülye országgal lehet megtenni. Egyébként az iroda írt, hogy változás lesz a menetrendben és hogy elfogadjuk-e.
Kocsibérlés: már megvannak a cégek (3), megnézzük az ajánlatokat, és lehet, hogy lefoglaljuk. Igazad van, lehet változtatni. Szeptember még nagyon messze van, de tervezgetni lehet.
fapadosok is módosítanak persze, sőt, a rendes társaságok is. na de pont a biztonság az egyik értelme az irodának, nem? azért charter a charter (vagyis különjárat), h az iroda vagy irodák megrendelésére közlekedjen (na és semmiképpen sem úgy, h a hét napból hat nap maradjon..)
eközben a fapadosok meg a hagyományosak is menetrend szerint járnak, van úgy fél-háromnegyed évre előre menetrendjük, ebből pár % módosul. ezzel szemben (és ha jól értem), akkor a chartereknél ott tartunk, h egy-két hónappal az indulás előttig senki sem lehet biztos semmiben, nem? vagy ez túlzás azért? én nem ismerem a chartervilágot, csak amiket olvasok tőletek ez jön le.
azt pedig nem tudom hogy pontosan hogyan érted, h ezzel az országgal lehet csak megcsinálni, de az országot mi lakjuk be. senki sem fogja a mi ügyeinket kijárni nekünk, még az állam sem, hiába magyar a neve (főleg ha a fogyasztóvédelmi bejelentések meg sem érkeznek hozzájuk). szóval ha arra gondoltál, h nem túlságosan magas még egyelőre a magyarok vásárlói tudatossága, akkor egyetértünk.
Kicsit off ebben a topikban, de ha már elkezdtük a témát: a chartert mindig a menetrend szerinti járatok utánra helyezték, de azért általánosságban elmondható, hogy - legalábbis velünk több mint 20 év utazás során - ritkán fordult elő változás. A fapadosok menetrendje is valóban ritkán változik, de előfordul. Igen, igazad van, helyettünk senki sem járja ki az igazát a pénzéért (én egyszer megpróbáltam - lusta voltam magam tankolni, rábíztam a kutasra, rossz benzint töltött, kocsi lerohadt 10 méter után, szervízben 4 napig, szervíz igazolása, levél a fogyasztóvédelemnek, elküldtek a francba, sokba került nekem és kerülgetett a guta). A vásárlói tudatosságunk más népekhez képest szinte sehol, hozzáteszem, megnézném, hogy nyugat-európai országokban - sőt, most már Oroszországban is, mert nagyon sokat fejlődtek minden téren - az utazási irodák megtesznek-e ilyeneket az utazókkal.
De nem panaszkodom, inkább örülök, hogy mehetek majd Krétára!