Tudnátok nekem abban segíteni, h szervezett kereteken belüli búvárkodás (nem profi, csak amatőr merülésre gondoltam) van-e Toloban?!
Szia!
Mivel egész Görögország területén (remélem jól tudom) tilos a palackos merülés (turistáknak) ezért nem valószínű, hogy van szervezett merülés.
Viszont sznolkerrel (légzőpipával) bárhol, bármikor lehet búvárkodni.
Szia!
Köszönöm a választ, de pont erre gondoltam, h esetleg van-e valahol "szervezett" sznolkeres merülés?
A szervezett búvárkodás engem is érdekelne.
Nem hiszem, hogy snorkel-ezést szerveznek , mivel azt egymagad is csinálhatod, ha van maszkod, légzőcsöved és uszonyod.
A palackos merüléshez viszont már kell szervezés, vezető és felszerelés. Sartin láttam direkt ilyen irodákat, de hogy Tolo-ban van-e arra én is kíváncsi lennék.
Szia!
Köszönöm a választ, de pont erre gondoltam, h esetleg van-e valahol "szervezett" sznolkeres merülés?
A szervezett búvárkodás engem is érdekelne.
Nem hiszem, hogy snorkel-ezést szerveznek , mivel azt egymagad is csinálhatod, ha van maszkod, légzőcsöved és uszonyod.
A palackos merüléshez viszont már kell szervezés, vezető és felszerelés. Sartin láttam direkt ilyen irodákat, de hogy Tolo-ban van-e arra én is kíváncsi lennék.
Nem tudok ilyen programról, de nem is érdemes szerintem, mert a strandok környékén bárhol lehet, eldugott helyen, pedig véletlenül sem ajánlom, mert életveszélyes.
Ne feledd az örök szabályt.
"EGY BÚVÁR, NEM BÚVÁR"
Legalább két ember, plusz egy a parton.
Nem játék ismeretlen vizeken merülni. Ott a Görög partoknál kagylót szedni polipot fogni, nézelődni lehet a strandok közelében is és ha baj van tudnak segíteni. Eldugott helyen nincs segítség.
Különben is 3-4 méteren már nagyon hideg a víz.
Viszont!!! AZ utolsó mondatot olvasva eszembe jutott valami!!!!
A főutcán, a kikötő felé (igaz 2011-ben) láttam egy ilyen irodát!! Meg kell nézni. Lehet, hogy tévedek, de egy próbát megér.
Új vagyok a fórumon, de idén aug. 8-22. között mi is Tolo-ba megyünk a családommal. Én autóval utazom, a család repülővel. Így olcsóbb ,mint autót bérelni a reptéren. Skopjéban odafelé megállok 1-2 éjszakára üzleti megbeszélés miatt. Egy-két embert el tudok vinni Athén-ig a reptérre menet ill. vissza 22-én indulva. Nem lesz rövid menet. Még lehet keresek utazó társakat, egyedül hosszú lesz 2x800 km.
Itt vagyunk Toloba. Még a magyar határt el se hagytuk de anyuci1968 már megismert. A tengervíz hőmérséklete tökéletes.Lemosakodás nélkül símán "használható".Igaz volt aki hidegnek találja ízlések és pofonok. szerintem kb 24-25 fokos lehet....Igaz a szakemberek állítása 11 és 15 óra között senki ne menjen a partra.Tegnap kimentem. Levetkőztem úsztam kb 1 órát majd mivel törülközöt nem vittem 10 percig áldogáltam a víz szélén megszáradjak.Bekenetlenül 10 perc alatt leégtem. 15 órakor voltam kint.
Az idegenvezető és a Culture travel irodai munkatársai rendesek aranyosak és még az olyan bonyolult turistát mint én is türelmesen tudták "kezelni".
Itt írom, hogy el akartam jutni Kalavritába és Delphibe.Még a utak foglalása közbe is tervbe volt. De mire véget értünk a hivatlos dolgoknak rájöttem Delphi már sok lenne. A sok kirándulások szétszorodtak a két hétbe és elképzelhető, hogy a Cseh iroda olyan napon indított volna amikor a magyarral megyek. És ez az egyik amit nem akartam. A másik dolog a távolság. Idefelé valamiért le kellett térni a busznak az autopályárol olyan 3-4 km-en és pont a Delphi-i letérőnél. Nem volt nehéz kiszámolni Tolobol kb 350-400 km-re van. Bőven elég lesz ennyi. Majd legközelebb ha erre járok.
Ma bebuszoztam Naphlionba. A Tolóbol iduló busz tömve volt. A busz ára 1,60 euro fizetni a buszon kell. Nekem egy kalauz féle pasas volt a buszon ha nincs akkor a sofőrnél lehet. Már itt érdekes dolog történt. Megállt a két település között a busz és akik álltak a sofőr lezavarta a buszról. Én szerencsére ültem de a sofőr görögül a turisták angol és magyarul vitáztak mi van. Kiderült jött egsy másik busz és arra kellett átszállniuk.Ilyen nálunk tuti nincs.
Naphlion: Az idegenvezető adott térképet. Igaza volt amikor elmondta érdemes körbesétálni a tengerpati sétányon valóba gyönyörű. Voltam a piacon majd megkerestem a régi parlamentet, archeologiai és hadtörténeti muzeumot. Magát a belvárost. Volt egy pillanat amikor ugy bekeveredtem a sikátorok között, hogy azt se tudtam, hol vagyok. Szerencsére összefutottam egy cseh turista csoporttal és mivel a nyelvet smerem így utba igazított. Végül kiderült Amit a térképen fent kerestem az lent volt
Piac szerdán és szombaton van. Összehasonlításképp a görög dinnye Toloba 0,36-0,50 cent kiloja. A piacon 0,20-0,25/kg. Természetessen érdemes vásárlás előtt körbe futni mert a piac elején a sárgadinnye 1 euro a közepén 0,90-0,70 a vége felé 0,60. A narancs 0,60 euro kiloja. Azt még nem kostoltam milyen. A palackos vizet 1,85-ért vettem 6 darabos kiszerelésbe az egyik állítolag legolcsobb super marketbe. A fagylaltok kivétel nélkül 1,50. De nem egy gomboc hanem lapáttal mérik. tehát szerintem olyan 2-3 gombocot lehet ezért az összegért venni. Napfhlionba 1.30-ért vettem 3 gombocot. Na pofára estem amikor az egy gomboc nem 1 gomboc. Fél orám volt a busz indulásáig megenni. A szó szoros értelembe ettem a fagyit . Röviden ennyi Toloról. Ha tegnap írok akkor yaloszínűleg hozá tettem volna Toloba se a tengerparton se a sétáló utcán szinte senki nem volt. Ma már a sétáló utca tömve. A tengerpart olyan 16 óráig szerintem üres legalábbis ahol én voltam. Majd utána jöttek az uszni vágyok. Biztos sziesztáztak
Unic, örülök, hogy jól érzed Magad, és úgy látom az idő is szuper!
Remélem akkor mindennel elégedett vagy, és sikerülni fog felfedezni azokat a helyeket, amiket szerettél volna.
Nagyon régen írtam ide utoljára, sok segítséget kaptam akkor is, most is azt szeretnék kérni és engedjétek meg, hogy ide zsúfoljam a kérdéseimet
4 éve voltunk utoljára Görögországban, akkor még útlevéllel, de most mindenhol azt olvasom, hogy elég a kártyás személyi a szerbekhez és a macedónokhoz is.Igaz ez?
A másik kérdésem pedig szállással kapcsolatban lenne, a Yannis apartmant néztük ki, ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?Illetve tudjátok e, hogy melyek azok az apartmanok, amik nem nyüzsgős központi részen vannak, de közel is vannak a központhoz?Sokat kérek, igaz?
Köszönöm a gyors választ és, hogy nem kaptam leszúrást az offolásért!)))
Igen, igazad van, most nézegetem a grand tours, eddig az apollont néztem, hát próbálok valami nyugodtabb helyen lévőt keresni, bár nem egyszerű, mert nem igazán írják.
Majd viszek füldugót, ugyis csak este tartózkodnánk a szálláson, napközben szeretnénk mindenfelé menni meg persze tengerpartozni:)