Nagy gondom van és gyors válasz kéne. Szeptember 28án Piraeusban kellene lennem , mert indul a hajóm. Mindenképp du 1-2ig meg kéne érkeznem a hajóra. Nézegetem a repülõjegyeket, de méregdrága és rádásul csak késõbb érne oda. Nézegettem a buszokat is, de csak délutáni indulást találtam Athénba. Athénból már eltalálok Piraeusba, mert csak egy vonat és kész, de ha lehet, akkor olcsóbban szeretném megúszni mint 200 ezer...
Van ötletetek? Busz? euroline, volan kilõve...
Szia. Van buszjarat Athenbol kb 75 Euroba kerul a jegy egy utra, es ha nem valtozott a menetrend akkor kedden, csutortokon es szombaton megy 08.00 orakor . A ceg az FP Travel, cime Diliganni 11 , Athen (www.fptravel.gr)
TréfaRépa | #79961 | 2008-09-04 16:20:35 | Athén - Budapest
Sziasztok!
Ismerõsöm kvázi Athénban ragadt, kintrõl net nélkül elég nehéz körülnéznie milyen hazaút lehetõségeket talál, így ezt a fórumot (is) ragadnám meg, hogy megkérdezzem szerintetek mi a legolcsóbb módja hogy hazautazzon. Milyen fapadost ajánlanátok, esetleg van Athén - Budapest közvetlen buszjárat? Gondolom a vonat elég drága.
Az árak tavalyi árak, 25 napra voltak lekérve vendégemnek, itt hagytam hátha segít az összehasonlítás.
Nagyon vigyázni kell a kaucióra! Vojandi is írta, viszont a napoktól függõen van a kaució értéke is. A fenti 25 napos esetben tavaly 2000 euró kauciót blokkoltak kártyáról, melyet visszaadáskor megint szabaddá tesznek.
Sok sikert!
Szia Ágni!
Ezek 30 Euro körüli napi árak, sajnos a reptéri irodák ennyiért kínáljá. Egyszer végigcsináltuk. de ez a fellegekbe emelte a körutazás árát.
Most összebarkácsoltam egy Athénból kiinduló 3,5 hetes körutazást, ami repjeggyel, szállásokkal kijönne fejenként 600 Euróból. Ehhez szeretnék valami baráti autóárat, ami jóval 30 Euro alatt lenne. Abban gondolkozom, hoyg inkább valami "noname" cég kellene a városból, aki viszont kihozza nekem a reptérre a kocsit, ha jövünk. Ilyesmiben ha valaki tud címeket, elraktároznám. Köszi.
A fenti listában is voltak olcsóbbak, azoknak a címeit is elmentem.
Mivel az életképek zárva vannak, ezért ide raktam
Egyenlõre nem jeleznek olyan nagy meleget, mint tavaly (46°C), most csak néha 38°C lesz.
Görögország 2008:
Tûzoltó a füstben. Athén déli külvárosát fenyegeti a tûz.
fotó: AFP Aris Messinis
Sziasztok!
Azt szeretném Tõletek kérdezni, hogy Athénban a nevezetességek milyen messze vannak egymástól? Csak olyan térképeim vannak, amelyeken nincsenek jelölve távolságok.
Például a Szintagma és az Omonia tér távolsága érdekelne, hogy legalább viszonyítani tudjak valamihez!
Elõre is köszönöm!
Lefkadara az A terminalrol mennek a buszok, ez a Kifissou 100 alatt talalhato. Ide jon busz a repterrol (X93) is es kozel van az a buszpalyaudvar ahova erkezik a Bp-Athen menetrendszerinti jarat...
( www.travelinfo.gr.bus )
Innen Athen belvarosa is konnyen megkozelitheto a 051-es busszal ami az Omonia terre megy...