Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 99 100 101   >
Üzenet
  -törölt nick 12762 | #111279 Üzenet | 2009-07-27 18:55:53 | Válasz a #111270. hsz-ra
Így tűnik ésszerűnek... de a tájékoztató arról szól, hogy a Biztosító az adott ország(ok)ban kötelezettséget vállal a szolgáltatásaira, arról nem, hogy van-e szerződés a maci oeppel... De kérek 1 állásfoglalást emailben, ha ahhoz a felelős személy adja a nevét, akkor nálam megnyerték a tendert... icon_smile.gif
  Kissas57 | #111297 Üzenet | 2009-07-27 21:12:18 | Válasz a #111279. hsz-ra Előzmény #111279
várom az eredményt én is icon_smile.gif
  -törölt nick 12762 | #111453 Üzenet | 2009-07-29 09:05:56 | Re:
Tibibaba írta:
Így tűnik ésszerűnek... de a tájékoztató arról szól, hogy a Biztosító az adott ország(ok)ban kötelezettséget vállal a szolgáltatásaira, arról nem, hogy van-e szerződés a maci oeppel... De kérek 1 állásfoglalást emailben, ha ahhoz a felelős személy adja a nevét, akkor nálam megnyerték a tendert... icon_smile.gif

Na, felhívtam az AXA biztosítót, mivel az emailomra nemhogy válasz, de még elolvasás-visszajelzés sem érkezett... a kis hölgy remekül hangsúlyozva felolvasta hogy hol, melyik országokban vállalják a szolgáltatást. De amikor megkérdeztem hogy van-e az a bizonyos szerződésük a macedón egészségbiztosítóval, még játékon kívül sem merte volna megjelölni... icon_smile.gif de készségesen kapcsolt egy okosabb kollégát, akire persze nem győztem várni, nem akartam eltelefonálni a nyaralásra szánt lóvát.

Innentől kezdve ELVÁRÁSAIM vannak a biztosítóktól:
- legyen biztosítva az asszony
- legyen autó assistance kiegészítés
- fogadják el a maci határon.

De hogy találok-e olyan biztosítót amelyik ezt vállalja... nem igaz hogy csak az Atlasz és a Mondial kötött szerződést a macikkal (ha egyáltalán létezik ilyen szerződés, nem pedig valami reklámfogás ez is icon_confused.gif mert a macedónoknak az a lényeg hogy ha megüti magát a magyar, akkor levegye a magyar biztosítója a költségeket a maci oepről, nem?)
  Zsófi73 | #111456 Üzenet | 2009-07-29 09:14:44 |
Tibibaba! kissas57!

Figyelmetekben ajánlom - ha esetleg tudtátok volna, akkor 1000 bocsánat -, a mabisz.hu honlapot.

/magyar biztosítók szövetsége/

Ezen a honlapon az összes "törvényes" magyarországi biztosító szerepel, adatokkal, vagyoni helyzettel, tulajdonosi szerkezettel, stb., stb.

Egyéb hasznos információk is vannak. Ha végkép nem boldogulsz a kérdéseddel bizonyosan válaszolnak rá e-mail-ben, telefonon.

üdv.: Zsófi73
  Killerlaca | #111457 Üzenet | 2009-07-29 09:19:41 | Válasz a #111453. hsz-ra Előzmény #111453
Szia Tibibaba!

Nem tudom az EUB-t nézted-e mert szerintem ha assistancot is akarsz akkor most ők a nyerők. Ha te is a biztosítottak küzt vagy (miért ne lennél) akkor féláron adján az assistancot tizenegynehány napra 4000Ft.Érdeklődj náluk.
Én az ittnei kérdést(macedon dolgol) feltettem nekik emailben, de nem kaptam még visszajelzést.

Üdv
Laci
  Zsófi73 | #111460 Üzenet | 2009-07-29 09:25:01 |
Tibibaba! Kissas57!
Egyébként ez a macedonos biztosítás téma azért is gyanús nekem, mert nem hiába kéregetik a határnál a kötvényt. Mert valszeg tudják, hogy nem mindegyik érvényes. Azaz nem mindegyik biztosító köt a "macikkal" biztosítást. Az idén először a szerbek is elkérték a biztosítási kötvényünket. Hm.... Most már ez is gyanús ... icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

Az a '"baj", hogy mikor biztosítást kötünk, akkor csak célországban gondolkodunk. Nem? Nem is feltételezzük, hogy a köztes országokban is lehet valami baj (az úton). És ez tulajdonképpen bármilyen külföldi nyaralásra igaz lehet.
üdvözlet: Zsófi73
  -törölt nick 12762 | #111470 Üzenet | 2009-07-29 10:11:33 |
Helló Zsófi73, killerlaca! (látom, többen is csak a témát várták, ujjak ugrásra készen álltak a klaviatúra felett... icon_smile.gif )
Az EUB-nak ami ér is valamit, az az autóextra xl csomag, ami 25 ezerbe kerül... viszont ők mindent kifizetnek, akár a magyar csattan a saját hibájából, akár őbele mennek... 400 ezer forintig állja a költségeket, csak kuri drága a 25 papír érte! De nem is az a lényeg hogy drága, hanem az, hogy nem biztos h. elfogadják a maci határon... ha még ott is leszurkolsz zsebbe vagy 50 eurót, mibe sem kerül a biztosítás!
Mert ugye a legrosszabb eset, ha kocc van, autó totál kinyiffan (személyi sérülés mondjuk h. nincs) és a magyar a hibás. De ilyenkor úgyis haza kell szólni, trélert intézni, ez minimum 200 ezer forint... de ezt tényleg fedezi a laca által említett EUB TOP utasbizti (550HUF/fő/nap) és ehhez jön az Autó Extra TOP bizti 4500ért, ez így 2 személyre 10 napra 15.500. píz. (4 vagy több személyre már inkább a XL csomag ajánlott, ezt kissas57 is írta már.) 15 ezer körül még ami van, az a Mondial Assistance Arkangyal, bár ők "állítólag szerződöttek a maci oeppel", viszont az assistance-ban benne van valami 50 ezres helyszíni javítás és 60 ezres szervízbe szállítás, de haza speciel nem hozzák a vadászgépet. Viszont ők szerződtek a maci oeppel. EUB-ék 15 ezres biztosítása 400 ezret fizet hazahozatalra (csattanáskor!! Üzemi hiba esetén csak helyszíni javításért max. 100ezret), viszont nem biztos hogy szerződöttek a maci oeppel. Na erre varrjunk gombot... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
  Killerlaca | #111473 Üzenet | 2009-07-29 10:24:58 | Válasz a #111470. hsz-ra Előzmény #111470
Szerintem EUB mert fontos, hogy a kocsit biztonságban tudjam.
Viszont ha nincs személyi sérülés, akkor mindegy, hogy szerződésben áll-e vagy nem az ottani oepp-el. A lényeg, hogy szerepel Macedoni azon országok listáján ahol igénybevehető a biztosítás. icon_wink.gif Vagy tévedek? icon_wink.gif
Ezek alapján akkor EUB nem?
Az Auto xl-el az a baj hogy max 10 napra van nekem 14 kellene és nem hiszem hogy azt lehet kérni tőlük. icon_wink.gif
  Killerlaca | #111477 Üzenet | 2009-07-29 10:39:09 | Válasz a #111473. hsz-ra Előzmény #111473
Esetleg nem néztem valaki az AutóKlub-ot nekik is biztos van ilyen assistance-uk.
  Csutek | #111484 Üzenet | 2009-07-29 11:10:24 | Válasz a #111470. hsz-ra Előzmény #111470
Évek óta az EUB-nál kötöm a biztosítást az utasokra és a járműre is. Mindig úgy tudtam, hogy érényes a biztosítás Macedóniára is.
És, nem mintha kétségeim támadtak volna, de a Ti megnyugtatásotokra, felhívtam az ügyfélszolgálatukat.
Megnyugtathatok mindenkit, hogy a maciknál is érvényes az EUB biztosítás!
  -törölt nick 12762 | #111486 Üzenet | 2009-07-29 11:11:13 | Válasz a #111477. hsz-ra Előzmény #111477
Autóklubék a Generali-val állnak szerződésben, nem a legolcsóbb és inkább itthonra jó...
A személyi jellegű biztosítások szolgáltatásai nagyjából azonosak, abból szerintem elég lenne a Uniqua-s is, 250/fő/nap... Az assistance dobja meg, mert az szinte mindenhol a drágább utasbiztosításhoz jár!
Nekem is az EUB a szimpi, pláne azzal a hazaszállításos dologgal... de az is fontos hogy a maci határon elfogadják a kötvényt! Hiába magyaráznám a balkáni kommandósnak hogy az én biztosítóm vállalja a szolgáltatást Macedóniában, ha neki tényleg van egy listája, amin az áll, hogy csak A,B, és C biztosítók kötvényei a "jók"... (ez is biztos olyan idény-jellegű lehúzásos baromság, mint a fehér cetli meg a nk. jogsi...)
De figyelem a hazaérkezőket, és érdeklődöm tőlük.

Csutek, az nem kétséges, hogy a biztosítás érvényes Macedóniában, ha ott lenne vmi gubanc, fizetnének tuti... ezt a biztosító el is ismeri. De az Axa-t felhívtam és kértem tőlük egy nyilatkozatot, hogy van-e szerződésük a macedón e.biztosítóval: nem tud erről nyilatkozatot küldeni! Márpedig ha kell ilyen szerződésnek lennie, akkor azt kérni is fogják... De meginterjúvolom az érkezőket icon_smile.gif
  Csutek | #111489 Üzenet | 2009-07-29 11:24:14 | Válasz a #111486. hsz-ra Előzmény #111486
Nem kell ilyen szerződésnek lenni, mert a biztosító Veled köt szerződést arra, hogy bizonyos összeg határig fedezi a költségeidet. És ehhez nem köt szerződést az összes ország, összes egészség biztosítási pénztárával. Nincs is rá szüksége! Ezt csak azért mondják az utazási irodák a kuka utasnak, hogy olyan biztosítást kössön, amelynél nagyobbat kaszál a biztosítótól.
Már én is voltam olyan utazási irodánál, amelyik lehúzta a számomra kedvező biztosítást. És elég csúnyán skubiztak, amikor nem tudtak beetetni.
  -törölt nick 12762 | #111490 Üzenet | 2009-07-29 11:35:35 | Válasz a #111489. hsz-ra Előzmény #111489
De a macedónok kötelezik a turistákat a biztosítási szerződés megkötésére, pont azért, amiért nem náluk üdülünk és költjük a drága magyar forintot, csak átrohanunk rajtuk... Ha csattan a magyar, ("ablak alatt dalra fakad s szakadatlan hajtja..." icon_smile.gificon_smile.gif ) ne a maci állam költségén borogassák a térgyit, hanem a biztosítása terhére, vagyis azért kell Macedóniában a BBP biztosítás, hogy levegye a galád átutazó a macedón államról az ellátás költségeit.
de valamiről csak látja a maci határőr hogy ez a papír egy biztosítási kötvény, neeeem?
  Zsófi73 | #111492 Üzenet | 2009-07-29 11:42:33 | Re:
Tibibaba írta:
De a macedónok kötelezik a turistákat a biztosítási szerződés megkötésére, pont azért, amiért nem náluk üdülünk és költjük a drága magyar forintot, csak átrohanunk rajtuk... Ha csattan a magyar, ("ablak alatt dalra fakad s szakadatlan hajtja..." icon_smile.gificon_smile.gif ) ne a maci állam költségén borogassák a térgyit, hanem a biztosítása terhére, vagyis azért kell Macedóniában a BBP biztosítás, hogy levegye a galád átutazó a macedón államról az ellátás költségeit.
de valamiről csak látja a maci határőr hogy ez a papír egy biztosítási kötvény, neeeem?

Tibibaba! Rátapintottál a lényegre! icon_wink.gif
üdv.:
Zsófi73
  -törölt nick 12762 | #111494 Üzenet | 2009-07-29 11:44:10 | Re:
Zsófi73 írta:
Tibibaba írta:

Tibibaba! Rátapintottál a lényegre! icon_wink.gif
üdv.:
Zsófi73

Rá? Ezt hogy teccik érteni? (mert én úgy érzem, inkább beleléptem valami másba... icon_smile.gif )
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 43 44 45 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu