Az előzetes terveimben másik kiindulópontként Plakias lett volna és akkor a nyugati rész teljes egészében bejárható - ez változatlanul nincs így ám. plakias a samarián túli nyugati részekre nem jó, írtó messze van a szárazföldön, de a tengeren sem gyors, és ennyiszer hajót fizetni őrült drága lenne.
a nyugati rész bejáráshoz most sokkal jobb helyen leszel a második héten, mint plakiason lettél volna.
(egyébként sztem is teljesen jó, megvalósítható a programod, annyit teszek hozzá újra-tudom, unod már, leírtam neked párszor -, h annak ellenére, h első krétád lesz, próbáld meg nem 'túlrohanni' túlságosan. tudom-tudom, h nem könnyű, mert annyi minden van.. de van, h a kevesebb a több.
Igen, ez mondjuk igaz, ezért nem is erőltetem bele ezt a dolgot most.
És nem próbálom meg túlrohanni: tényleg meglepően sok "húzható" és variálható dolgot tettem bele pont azért, mert ismerem magunkat: ha egy valami nem megvalósítható úgy, és nincs B terv mellette, akkor inkább nem is megyünk Na ezt próbltam meg kikerülni. Síthia-Vai egyáltalán nem 100 %, lehet, hogy végül délen kötünk ki. Na az ott egy nagyon -nagyon flexibilis cucc idő és kedv függvégényében.
A kérdezett strandok tekintetében Chrissin van napernyő-napágy,bár mi nem ezen a részen telepedtünk le,hanem távolabb a nyüzsitől egy a Crissire jellemző bokros-fa tövében,kitűnő árnyékot adott enni-innivaló van,tusolóra már nem emlékszem.
Baloson szintén van napernyős rész,tusoló ott nincs,csak olyan lábakon álló bódé,amelyben át lehet öltözni.Jah, és "üvegtigris" is van
Elafonissi a legkiépítettebb ebben a tekintetben,ott fajárdák,tusolók,hangos zene,napernyőrengeteg... étel-ital..,szóval volt ott minden,tömeg is mondjuk.. De a szépsége és különlegessége miatt látni kell!
Köszi angel a tippet, mi egyszerre megyünk ezek szerint Én a creatanbeaches.com-on szoktam leskelődni, most előbb kérdeztem, mint gondolkodtam volna
Marcsi! lehet félreérthető voltam, nem azt szeretném én, ha tucc-tucc szólna mindenhol, meg kinyírnák a hely hangulatát a napágyakkal....Sőt! Csak felkészülnék mire számíthatok: sejtettem, hogy Elafonissi lesz a legkiépítettebb, gondolom amiatt, hogy megépítették oda az aszfaltutat... (remélem azért még valami tettenérhető lesz a hangulat)Viszont annak nagyon örülök, amit Chrissire írtál: biztos, hogy lesz megfelelő árnyékot adó bokor
mármint konkrétan nem ez volt a kérdés, de továbbfejtettem
Mert igazából így lett volna logikus: Nem, mi a PT-val utazunk, de lehet, hogy a N. is a TS gépével utaztat
Eredetileg én is Rethymno környékére szerettem volna menni Nektek van már terv mit néztek meg?
Mi meg pont nem rethymnoba,hanem inkább keletre akartunk menni,de ott nem találtunk megfelelő hotelt!Na meg innen a Balos laguna is közelebb van!
konkrét tervünk még nincs,de már nézegetem mit akarunk megnézni.
4 napra bérelünk autót,mi 1 hétre megyünk csak.
Balos laguna,falassarna,preveli,ezeket mindenképp szeretnénk megnézni.
Elafonissi a legkiépítettebb ebben a tekintetben,ott fajárdák,tusolók,hangos zene,napernyőrengeteg... - ez lett abból a partszakaszból? gondoltam, h turistásodott erősen, de, h pl. hangos zene is szól már...háát, én ott még 96-ban voltam, úgy tűnik, h ezek szerint utoljára..
ez nem ide tartozik, de azt hiszem ha kétszer élek sem fogom megérteni, h minek egy vízpartra zene? akinek hiányzik, ma már tud magának csiholni könnyen, olyat, amilyet szeretne. de azért az mégsem egy zenés szórakozóhely, hátha van, aki szívesebben hallgatná a vizet, a szelet, estébé... na mindegy, csak gondoltam leírom ezt a lényeges dolgot egyszer.
Nagyon is lényeges, amit írsz, és egyetértek veled.
Nyilván valakiknek érdeke, hogy bulipartot csináljanak egy-egy szép helyből, pl. Elafonissi, vagy OFF-Thassos-Marble beach. De, sajnos lehetne még sorolni.
Magam részéről, már a napernyőerdőtől is rosszul vagyok.
De Kréta elég nagy, hogy lehessen kutatni a titkait, rejtelmeit.