Bankkártyák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22   >
Üzenet
  Petros | #42962 Üzenet | 2007-08-27 22:02:11 |
Kártyával tutira lehet fizetni csak forint számlával rendelkezõknek is. Én használtam pénzfelvételre és vásárlásra is a hitelkártyámat és a bankkártyámat is. Nekem BB-s és City-s van, apáméknak OTP-s, mi tankoltunk, vásároltunk, mindent úgy, mint itthon. A BB 1.500 Ft-ot számol fel minden ATM-es tranzakcióért összegtõl függetlenül és azt hiszem közép árfolyamot számol. A vásárlásnál úgy tudom, külföldön is a szolgáltató/kereskedõ fizet egy pár százalékot, úgy mint itthon.
  Szepeva | #42965 Üzenet | 2007-08-27 22:53:27 |
Bankkártyával kapcs. Petrossal egyetértek, ATM-es tranzakciónál a kártyát használó fizet, költsége bankonként különbözõ, vásárlás a kártyahasználónál ingyenes, a kereskedõ fizeti a jutalékot a banknak. Egy kis kiegészítést tennék: az mindegy, hogy BB-s, OTP-s stb. A használhatóságot az dönti el, hogy Master Card, Visa, Maistro stb. kártyáról van-e szó. De valószínû Petros is így gondolta, csak nem fejtette ki.
  Petros | #42968 Üzenet | 2007-08-27 23:07:59 |
Igazából használtam elektronikus (Maestro) és dombornyomottat (Visa Classic és MasterCard) is, mindegyik mûködött. Ami zavart, hogy ott sem kérte sehol senki a PIN kódomat! Bár ezt itthon is alig kérik! icon_sad.gif

Sõt, még az sms értesítés is mûködik!!!
Mikor idén elhagytam Athénban a kártyáimat, egy ilyen "sikertelen Visa terhelés"-es üzenetnek köszönhetõen idõben tudomást szereztem, hogy gáz van, így idõben letíltottam (ez is frankón mûködött), mielõtt vásároltak volna velük icon_smile.gif!
  Szepeva | #42969 Üzenet | 2007-08-27 23:19:25 |
Az sms nekem eddig egyedül Ausztriában nem mûködött, bár az 2 éve volt, azóta nem jártam arra, lehet, hogy már van változás. A "sikertelen Visa terhelés"-t nem értem. A megtaláló mire akarta használni?
  Petros | #42970 Üzenet | 2007-08-27 23:27:04 |
Képzeld kp-t (200eur) akart felvenni két kártyámról is, csak az ATM hibás PIN kód miatt elutasította a tranzakciót. Gondolom megtalálták (99 %-ban biztos vagyok, hogy hol rántottam kia az övtáskámból icon_sad.gif ) és próbálkoztak! De elég amatõr lehetett, a profi elõbb vásárolgat, ott nagyobb valószínüséggel nem kérik a kódot! De egy autómata??? Totál kezdõ vagy amatõr lehetett, de abból is a butább fajta icon_lol.gif Vagy kezdõ matematikus, aki a valószínüségszámítást a gyakorlatban próbálja alkalmazni icon_twisted.gif
De szerencsére csak az addicionális költségeket kell kinyögnöm, ami nem kis lóvé, de jobb, mintha euro százakért tankoltak, vagy bármi mást vásároltak volna icon_smile.gif És akkor még ott van a e-business. Na, ha a neten rendeltek volna be valamit... húúúúúú icon_eek.gif ebbe bele sem gondolok!
  Szepeva | #42971 Üzenet | 2007-08-27 23:34:08 |
No, azért nem értettem, mert fel sem merült bennem, hogy valaki ilyen lökött legyen.
  Petros | #42974 Üzenet | 2007-08-27 23:51:44 |
Ja ja ja icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_exclaim.gif
Szóval tuti nem egy profi valaki volt icon_razz.gif Szerencsémre!

Amúgy bocs, hogy az elején nem voltam elég érthetõ icon_wink.gif
  Feli | #74244 Üzenet | 2008-07-31 12:35:18 |
Kerestem volna, de nem talaltam... Nekem egy olyan kerdesem lenne, hogy EUs bank, van-e? Nekem egy olyan bank kellene Magyarorszagon (vagy Gorogben), amelyrol kulfoldrol (vagy otthon) barmilyen tranzakciot tudnek csinalni?
  Rhoda | #74246 Üzenet | 2008-07-31 12:50:43 | Válasz a #74244. hsz-ra Előzmény #74244
Szia Feli!
Manapság már elég sok banknak van olyan ügyfélprogramja, amit otthonról tudnak kezelni az ügyfelei. Ehhez kell egy folyószámla az adott bankban, meg kell kötni egy e-bank szerzõdést, kapsz kódot és máris használhatod otthonról. Pl. OTP, CIB. Azt esetleg érdemes megnézni, hogy mely tranzakciók érhetõek el az adott bankban, amire neked szükséged van, mert lehet, hogy valamihez muszáj bemenni, de az általánosak, legsûrûbben elõforduló mûveletek elérhetõek szoktak lenni mindenhol.
Szóval mindegy, hogy a te szavaiddal élve EU-s a bank vagy sem kell egy internet és a megfelelõ szerzõdések és máris használhatod bárhol is vagy icon_wink.gif
  Berili | #74250 Üzenet | 2008-07-31 12:55:40 |
Ugyanez elérhetõ az Erste Banknál is, ott is van elektronikus ügyintézésre lehetõség. Pl.: Én már oldottam fel felvételi limitet külföldrõl neten keresztül, majd utána vissza is állítottam.
  Feli | #74253 Üzenet | 2008-07-31 13:16:59 |
Sziasztok! icon_smile.gif
Koszonom szepen a gyors valaszokat, de nekem valami olyan kellene, hogy magyar bankszamla, de kulfoldi fizetessel... ? PL itt bemegyek az EuroBankba es magyar szamlamra penzt teszek fel + edesanyam es en is korlatlanul hasznalhatjuk ezt a szamlat, akar Magyarorszagrol, akar Gorogorszagbol? Valami ilyesmi letezik?
  Rhoda | #74280 Üzenet | 2008-07-31 14:52:15 | Válasz a #74253. hsz-ra Előzmény #74253
Szia!
Ha jól értem külföldön szerzett fizetést akarsz magyarországi bankszámlára utalni. Plusz, hogy Anyukád is hozzáférjen. A második egyszerû, mert társ-számlatulajdonosként ez megoldható. Az elsõvel sincs szerintem különösebb gond, talán csak a munkáltatótól függ. Azt, hogy hova kéred a fizetésed már itthon sem kérdezik, miért oda és nem máshova, csak meg kell adni a pontos adatok: számla tulajdonos, számlaszám, külfdre IBANszám stb.
Pl: a saját fizetésem kérhetem az Anyukám bankszámlájára csak a fenti adatokat meg kell adni (szla.tulaj+szla.szám).
Bankkártyát tekintve külföldön a dombornyomott a preferált, de a sima Maestro-val automatából bárhol tudsz kp.-t felvenni (elvileg), csak boltban nem lehet fizetni vele (külföldön, itthon igen) ez viszont biztos. Vagyis biztosabb ha dombornyomottat kérsz, akár mindkettõtöknek. Így Anyukád és te is tudod használni a számlát.
Ja, egyre vigyázz ha EUR-t utalnak Ft számlára, akkor ott van az árfolyamváltás, ami nem mindig kedvezõ !!! De nyithatsz EUR számlát is és akkor a váltás a te kezedben van.
Illetve fontos még, hogy a külföldrõl indított utalásnak szüksége van 2-3 napra mire jóváíródik a számládon a pénz.
  Jorgos | #74321 Üzenet | 2008-07-31 18:11:27 |
Szia rhoda!
Citibank Pesten es Athenen is van. Van egy gorog Citibank bankszamlam.
Ezzel tudok penzt felvenni ha elutazom Pestre?
  Feli | #74358 Üzenet | 2008-07-31 23:04:34 | Válasz a #74280. hsz-ra Előzmény #74280
Koszonom icon_smile.gif
  Rhoda | #74450 Üzenet | 2008-08-01 16:10:49 | Válasz a #74321. hsz-ra Előzmény #74321
Szia Jorgos!
Sajnos nincs jó hírem.
Magyarországon készpénzt csak a bankkártyádról tudsz felvenni, levenni.
Bankfiókban közvetlenül a folyószámládról nem. Direkt felhívtam neked õket is, hátha icon_idea.gif
De hiába CITIBANK mindkettõ, mivel más országban van a telephelyük ezért olyan, mintha két különbözõ bank lenne. Nem tudom,hogy ez visszafelé is így igaz-e, vagyis a görög CITI ezt hogy kezeli, gyanítom, hogy õk is hasonlóan, de az biztos, hogy Magyarországon sajnos csak így tud mûködni.

Felinél kicsit más volt a képlet. Itthon nyitnák meg a folyószámlát, az Anyukája itthon használhatná. De kint Feli is, mint te Magyarországon, csak a kártyáját tudná használni kp. felvételre vagy egyéb kifizetésekre.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 4 5 6 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu