Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 39 40 41 ... 60 61 62   >
Üzenet
  Firkamano | #87603 Üzenet | 2009-01-12 16:43:36 | Válasz a #87602. hsz-ra
Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy az Athéni repülőtérről hogyan tudok eljutni Piraeus kikötőbe, és mennyibe kerül?

Előre is köszönöm!

Ugye a komp utak odavissza 10 ezernél nem szoktak drágábbak lenni? (Pl:Milos-ra)
  Szivlia | #87602 Üzenet | 2009-01-12 16:27:58 |
Egyáltalán nem zaklatsz a kérdéseiddel icon_biggrin.gif örülök ha segíthetek... icon_wink.gif

Én úgy tapasztaltam,hogy Athén nem volt drágább mint például paralia,ahol én dolgoztam...de ez lehet,hogy csak egyéni vélemény icon_smile.gif reméljük mások is reagálnak a levélre..

Szerintem érdemes ellátogatni, az Ermou "utcába"...ez közel van az említett étteremhez icon_biggrin.gif
Ez Athén leglátogatottabb bevásárló utcája...van igen sok drága bolt is, de nagyon sok jó dolgot lehet kifogni..én például nyár közepén hatalmas leárazásokban találtam magam és többek között sikerült napszemüvegeket vennem 1,50 euro-ért icon_biggrin.gif jó persze ez nem márkás vagy nagyon jó minőség , de annyiért még 1 nyárra is megéri..és vettem elég sok felsőt 2-3 eurokért...
Ezek mellett ugyanazok a márkák is megtalálhatóak mint itthon, de sokkal nagyobb leárazásokkal...
gondolom a téli ruhák most drágábbak...de szerintem biztos fogsz találni elég sok mindent...

Sokat hallottam már a Monastiraki metrómegállónál lévő bolhapiacról is, de ide még nem sikerült eljutnom....vasárnaponként van és én pont nem ekkor voltam:(

Aztán nagyon sok helyen találhatsz jó minőségű cipőket...ezekből érdemes vásárolni...icon_smile.gif

A plaka környékén találni olcsó souvenir üzleteket...

Bevásárlóközponban még nem jártam Athén-ban, nem is tudom van-e...

erről reméljük más tud valami felvilágosítást adni...
  Katerina | #87585 Üzenet | 2009-01-12 11:35:42 |
Ez szuper Szilvi! icon_lol.gif Nem is gondoltam volna, hogy a főváros nem lesz drágább pl. Sartinál! icon_biggrin.gif Nagyon szeretnék majd valami emléket is hozni (ruhaneműt), tehát ha ezzel kapcsolatban is van ötleted (bevásárló központ vagy ilyesmi) azt szeretettel várom! És téllllllleg ne haragudj az állandó "zaklatásért"! icon_redface.gif Jó érzés, ha valaki segít!
Üdv
  Szivlia | #87539 Üzenet | 2009-01-11 20:20:15 |
Én kocsival mentem, mind a 3 alkalommal a barátommal Kateriniből,ugyhogy sajnos nem tudom melyik lehet a jobb megoldás, de bízzunk benne,hogy valaki erre is válaszol majd:) Március 5-ig még van idő,addig rengeteg kérdésedre kaphatsz itt választ...

Én az árakkal kicsit elfogult vagyok, mert szerintem kinnt nagyon sok minden olcsóbb mint itthon....de ezt az tudja aki éppen Athén-ban él..

Kinnt is megtalálni a Lidl nevü üzletet,ahol ugyanolyan árak vannak mint az itthoniban....
de ha például csak valami reggelire vágytok akkor széles a választékicon_smile.gif attól függően menyire vagytok éhesek:) perec szerüséget (kuluri)már 50 centért kapsz az utcai árusoktól, de reggelizhettek például tiropitát vagy bugacát is...ami különféle izesitésben kapható és 1-2 euróba kerül...ez a pékségtől függ...

Én ugy vettem észre,hogy az üdülőfalukban nagyobb a drágaság,mint például Athénban vagy Salonikiben...ez az éttermekre és a souvenir üzletekre is egyaránt igaz...
  Katerina | #87538 Üzenet | 2009-01-11 20:09:43 |
icon_lol.gif Köszi az infót Szilvi! Mindenképp felkeressük azt az éttermet!
És Te repcsivel vagy autóval vagy esetleg busszal mentél? Érdemes a reptérről az olcsóbb buszt választani transzfernek a városközpontba? icon_redface.gif
És az élelmiszerárak ugyanolyanok mint itthon? icon_redface.gif
A kis üdülőfalvakban azért gondolom olcsóbb (pl. Sartin).
  Szivlia | #87536 Üzenet | 2009-01-11 20:01:00 |
Szia

Remélem tudok segíteni, bár én tavaly voltam utoljára Athénban, de nekem nagyon tetszik és remélem jól fogjátok magatokat érezni.

Szóval: amikor én ott voltam, akkor 1 euro volt a metrójegy, de ezt 1 órán keresztül,mind a 3 metróvonalon felhasználhatod......szóval még olcsóbb is mint itthon:)
A főbb látnivalók viszont az akropolisz környékén vannak, igy nem nagyon kell metrózni..

Egy nagyon jó éttermet is tudok ajánlani, mi minden évben ha Athénban járunk egyszer itt ebédelünk:)
a neve Thanassis és istenien jó a szuflakiuk:) icon_razz.gif
a cím Mitropoleos 69. Ez az utca vagy tér icon_redface.gif , nem is tudom pontosan....az Akropolisztól nem messze a Monasztiraki negyedben található.....ezt könnyen megtalálod, ha van valamilyen turista térképed

A többi étteremmel kapcsolatban azt tudom mondani,hogy érdemes előtte megnézni az ajtó előtt kifüggesztett árjegyzéket...mert sohasem lehet tudni....általában ilyen mindenhol van...ahol nincs oda szerintem nem érdemes bemenni....mi ezzel már egyszer megjártuk..ugyan nem Athénban...hanem egy szigeten...de jobb óvatosnak lenni...

remélem tudtam segíteni....ha kérdésed van,nyugodtan irj...

és ha valamit rosszul irtam,javítsatok ki...

Szilvi
  Katerina | #87512 Üzenet | 2009-01-11 14:38:23 |
Sziasztok Athén-kedvelők!

Március 5-én utazom repülővel Athénba 4 napra és érdeklődni szeretnék friss árak iránt (pl. mennyibe kerül egy középkategóriás étteremben egy vacsora) és hogy körülbelül mennyi költőpénzt érdemes vinni a közlekedési eszközök használatára. Azt hallottam, Athénban nagyon drága a metró. icon_redface.gif
A válaszokat előre is köszönöm szépen! Még sosem voltam a görög fővárosban, és igazán felkészülten szeretnék menni! icon_cool.gif

Üdv minden kedves fórumozónak!
  Vojandi | #86578 Üzenet | 2008-12-15 12:18:18 |
Huhh, nagyon durva! Nem elég a sok természeti csapás, még ez is kell???
  Mono | #86549 Üzenet | 2008-12-14 14:54:37 |
Hát nem irigylem az autók tulajdonosait.... icon_sad.gif
  AgniTolo | #86542 Üzenet | 2008-12-14 09:38:25 | Válasz a #86541. hsz-ra Előzmény #86541
Nagyon elszomorítóak ezek a képek, rá sem ismerek a városra...Remélem az üzlettulajdonosok valóban megkapják az ígért támogatást a károk enyhítéséhez... de ez csak a dolgok egyik fele...
  Jorgos | #86541 Üzenet | 2008-12-14 03:44:17 |
Boka írta:
Jorgos! Neked nincs miért szégyenkezni, inkább vigyázz magadra, és kerüld el a randalírozókat.

geot írta:

Jorgo, valóban ne szégyelld magad, nincs rá okod!

Ezek sajat keszitesu fenykepek (a neten sokkal csunyabbak vannak).
Atheni centrum, Csutortok, December 11-en.
Azert szegyenlem magam:
-

-

-

-

-
  WhiteFrost | #86302 Üzenet | 2008-12-06 21:51:33 | Válasz a #86300. hsz-ra Előzmény #86300
Köszönöm szépen a gyors választ. Mi is tekeregtünk valamerre az autóval és akkor megláttam a szobrot. Ablakot tekertem és kattintottam. Azóta sem tudtam a pontos helyet, hogy hol is volt, de most megjegyzem icon_smile.gif
  Vojandi | #86300 Üzenet | 2008-12-06 21:39:44 |
"A Vassileos Konstandinou utcán sétálunk jó sokáig, míg odaérünk ahhoz a hatalmas üvegszoborhoz, amit első nap a reptérről jövet az autóból láttam és le akartam fényképezni. M. nem emlékezett rá. Állandóan mondogatom neki, tudod, ott a kanyarban, ahol egyszer rossz felé kanyarodtunk le…nem emlékszik. Mikor meglátja a szobrot, legyint: hát emiatt kellett nekünk ilyen sokat gyalogolnunk? Zöldes színű üveglapokból áll ez a monumentális emberalak. A lapokat vízszintesen fektették egymásra, néha előre, vagy hátrafelé eltolva egymástól, lépcsőzetesen, így rettenetesen sok üvegre lehetett szükség, míg ez az épület méterű alak létrejött."

A Panathinaiko Stadiontól kellet egy úton egyenesen kifelé menni....

ps. nekem is van egy szép képem róla, de azt csak a másik szgépről tudnám feltölteni...talán majd máskor. MInt a fenti idézetből is kiderül: nekem tetszett!
  Vojandi | #86299 Üzenet | 2008-12-06 21:36:33 |
Igen, egy pillanat...
  WhiteFrost | #86291 Üzenet | 2008-12-06 19:37:07 |
Sziasztok!
Ezt a képet 2005-ben készítettem Athénban de pontosan nem tudom hol. Megtudná nekem mondani valaki, hogy hol is van

előre is köszönöm
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 39 40 41 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu