Jajj Melinda ti már mindjárt mentek!
Mondanám, hogy majd beszámolsz legalább mindenről mire én megyek, de pont váltjuk egymást, igy maximum útközben találkozhatunk valahol.
De ne szaladjunk előre, még előttetek áll 2 hét Tolo!
Még írok majd privit is.
puszi
Szia Messinia! Üdv a többieknek is!
2008-ban és 2007-ben is a Demosban voltunk (a Grand Toursszal), mindkétszer a 204-esben. (Onnan - ha nem is nagyon közelről, hanem néhány háztetővel, na meg a kis harangtoronnyal a képben - jól lehet látni a tengert, ezen kívül akár minden reggel láthatod a napkeltét is, ha ez utóbbit nem közvetlenül a partról akarod megnézni. Mondani sem kell, az idén is a Demosban szállunk meg, ugyanarra fog nézni az erkélyünk, még az emelet is ugyanaz lesz csak két szobával arrébb. Nagyon meg voltunk elégedve az apartmannal.
Nincs messze a főutca sem kb. 100-200 méter - Tolora jellemzően jó kis meredek utcácska vezet le -, de annyiból jó, hogy aki pihenni akar, azt kevésbé zavarja a főutca zaja (főleg éjjel), mint akinek az apartmanja földszintjén szórakozóhely van.
2006-ban is a grandosokkal voltunk, da akkor még nem volt a kínálatukban a Demos. Akkor két hét alatt két apartmanban voltunk (későn foglaltunk és már nem volt hely egyfolytában két hétre ugyanott), az Assos-ban kezdtünk és a Kleoni-ban töltöttük a második hetet. A váltás szombatján csak átdobtuk a cuccainkat a kerítésen, szerencsére szomszédos volt a két szállás. (Ez utóbbi két apartman már nincs az ajánlatukban.)
Ami az éttermekkel kapcsolatos másik kérdésedet illeti, kifejezetten kedvenc helyünk nem volt, szívesen tértünk be mindig újabb helyre. Talán ahol többször megfordultunk az a főutca fagyizó és "S"-kanyar közötti szakaszán lévő kávézó, ahol ízlett a frappé, illetve a főutca "S" kanyar utáni hosszabb (Assini felőli) szakaszának közepe táján egy kis étkezde, ahol ugyan kisebb a választék, mint egy "sokpincéres" étteremben, de a tulaj szinte családtagjainak tekinti a vendégeit, emellett finom gyrost készít. (De egy alkalommal - strandról hazafelé - pizzát is ettünk nála, az is nagyon finom volt.)
Most már tényleg a célegyenesbe fordultunk, többünknek is mindjárt itt az indulás napja.
Most nekem nem volt túl sok időm, de azért olvasgatok.
Azt hiszem fejben már mindent tudok, András képeit is átfutottam, jók lettek, én is szeretnék hasonlókat készíteni
Pfloyd7!
Azt kérdezném, hogy az általad említett kis gyrosos helynek van valami neve, vagy valami különös ismertetőjegye? Ami alapján mi, akik még először megyünk, is könnyen rátaláljunk
Zantén is találtunk egy ilyesmi helyet, itt volt a legolcsóbb, a legbőségesebb és a legfinomabb a kaja, ja, és angolos előétel sem volt
Szeretjük az ilyen "kis" étkezdéket
Mi is mindig a helyi "kiskocsmákat" részesítjük előnyben.
Ezeknek megvan az igazi görögös hangulata, családias, és általában nagyon jó áron nagy adagokat adnak.
Arról már nem is beszélve, hogy ha beválik és többször visszatérsz, a végén már olyan vagy, mint egy családtag.
Sziasztok,
köszönöm az éttermi leiíráokat j- Andi megfogadjuk a tanácsodat azt hiszem, én is imádom a kis kocsmaszerű tavernákat, utánozhatatlan a hangulatuk valóban, többek között ettől is görögök a görögök.
Pfloyd, mi a Thetis apartmanban leszünk, csak azért érdeklődtem, mert a képeken tényleg nagyon szép a Demos, nem csodálom, hogy meg vagytok vele elégedve.
Melinda, egyszerűen nincs időm írni, most is már rohanok, még meló van ezerrel, de még a szombati indulásotokig csak eljutok a priviig.
Szia! Mi két éve autóval voltunk, sehol nem kellett fizetni a parkolásért. Érdemes a kikötő környékén letenni az autót, onnan minden közel van. Toloban is bárhol meg lehet állni, ahol van hely.
Sziasztok!
Melusnak és a többieknek, akik kérdezték: Sajnos nem jegyeztem meg a nevét a kis tavernának, annyi biztos, hogy Souvlaki - Gyro felirattal reklámozza a legjobban kelendő ételeit. Ha jól emlékszem Restaurant felirat is van az utcán, de hogy név is van-e mellette, azt nem tudom. Lennie kell, de szégyen szemre nem tudom. A hely utca felőli oldala teljesen nyitott, közvetlenül a járda mellett már az asztalok kezdődnek. Mi csak a giroszos barátunknak hívtuk, amikor pedig rendszerint épp közeledtünk, már nem a hely nevét figyeltük, elvakított bennünket az éhség.
Megpróbálok beilleszteni képet, a szemben lévő épületről, annak segítségével esetleg majd megtaláljátok.
De előtte azt hiszem fel kellene töltenem valamilyen webhelyre, hogy be tudjam szúrni.
Ha nagyon érdekel valakit, esetleg priviben (e-mailben) csatolhatom is, ez esetben plusz még egy-két képet is, azokon belülről maga a hely és a tulaj is rajta van (na meg egy gyros tál vacsora előtt és után ), de nem szeretném mindenki számára hozzáférhetővé tenni, nem tudom a barátaink mit szólnának hozzá. [/img]