Szia! A San George nagyon szép környezetben van, többször láttuk kocsikázás közben. Ha jól emlékszem "semmi" sincs a közelében és elég messze van a tengerparttól és városközponttól. Tehát csendes, nem hallatszik az angol-olasz mulatozás. Ha sokat szeretnétek mászkálni, akkor kocsi nélkül nem ajánlott...pontosabban én nem vállalnám be.
Üdv
Ha Sidarit választjátok, akkor nyugodt szívvel ajánlom a Luisa apartmant. Minden szempontból rendben volt. Ja és csendes is! A többi hely, amit mások ajánlottak (Glifada, Paleo stb) tényleg sokkal csodálatosabb gyöngyszemei Korfunak.
Vissza akarok menni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
Nem igazán találtam itt a fórumon olyat, aki lett volna már a Paleo Art Nouvou Hotelban, de azért megkérdezem:
Volt már valaki a Paleo Hotelban? A booking.com-on nézegettem és nem feltétlen voltak jó véleménnyel róla Persze ez tizenvalahány ember véleménye csak, többen a kaja mennyiségét és a kevés választékot kritizálták, de voltak, akik szerint koszos, nem takarítanak rendesen. Ez utóbbi aggaszt inkább...azért egy 4 csillagos hotelban elég fura, ha tényleg így van Az, hogy kevés a kaja és nincs nagy választék, engem nem zavar, mert úgyis baba adagot eszek és válogatós vagyok (inkább eszem minden nap ugyanazt, amiről tudom, hogy finom, minthogy kipróbáljak újdonságokat).
Szóval valaki meg tudná osztani élményeit a hotellal kapcsolatban? Köszönöm!
Már miért lenne rossz hely Korfu? Sőt, nagyon is jó
A kérdéseidre pedig vagy nem tudjuk a választ, vagy nem akarunk válaszolni, mert már 1000-szer elhangzottak....
Arra kérlek olvasgass kicsit vissza, legalább a tavalyi évet, és sok kérdésre választ találsz addig is, amíg nem jön valaki konkrétumokkal.
A Katerina apartmanról sokszor volt már szó, az oldal alján lévő kereső 4 oldalnyi találatot ad. Nyilván van benne olyan, amit tudnál hasznosítani.
Ezenkívül egy csomó hasznos dologra is rábukkanhatsz, pl. Kerkyráék infokönyvére, ami csupa-csupa hasznos, érdekes dolgot tartalmaz.
Fentebb írtakat nem kioktatásnak szánom, csak tanácsnak, hogy TE magad is sokat tudsz tenni azért, hogy megismerd a szigetet, mielőtt utazol. És már előre tudd, hogy mit szeretnél látni, mindenképpen.
Szia Melus16! Köszönöm hogy írtál! nem vettem sértésnek dehogyis. Olvasgatok mindent amit csak találok, de mivel még a környéken sem voltam, így minden infot nagy örömmel veszek.
Egyértelmű hogy nem percenként írogatnak ide az emberek, csak gondoltam úgy mint pl a Sarti topikba valaki kérdez valamit kb. 10-en válaszolnak! De köszönöm mégegyszer, és visszább is olvasok, de új infokat is szívesen veszem! ))))))
birsalma!
Először azt javaslom, ne is a visszaolvasással kezd a felkészülést, hanem inkább a fórum etikettet kéne, abból rögtön kapsz egy kis eligazítást miheztartás végett!
Nem hosszú olvasmány, de türelmesebbé tesz
Aztán ha azon túl vagy, akár kezdheted is.
Sziasztok! elég inaktív a társaságicon_sad.gif
Rengeteg kérdésem lenne, de szinte nem ír ide senki, vagy talán nem is annyira jó Korfu, hogy időt pazaroljak rá?
Tedd fel a kérdéseidet, és ha tudja valaki a választ rá, akkor fogunk is rá válaszolni...
Korfu meg a világ legjobb helye!!! szerintem Ha nem így lenne nem mennék kb 15 éve minden évben legalább 3x oda Ha rajtam múlna már rég kint laknék a családommal, de erről még nem tettem le.. Ami késik múlik
Kedves Kónyu! Köszönöm a jótanácsokat, de amint írtam a Sarti topikban 1-2 percen pl válaszoltak. A fórumon már több mint egy éve tag vagyok, hidd el hogy tudom mit és mikor és hogyan írom! De köszönöm a tanácsokat!
Nem azért írtam a fentebbi hozzászólást hogy mindenki lehurrogjon, hanem azért, mert 1-2 napja nem kaptam kérdést a válaszomra - pedig ez egy fórum. Lehet én is többet kérdezek a kelleténél, de úgy gondolom, hogy ha kérdeznek válaszolni kell. Korfu még számomra ismeretlen, nem tudom hogy Sarti után mekkora változás ez. És mivel itt is pénzről és kikapcsolódásról van szó, így nekem nem mindegy hogy ezeket hol és milyen körülmények között teszem.
De ezek után figyelni fogok, hogy ha felteszek egy kérdést mennyi idő után válaszolják meg )))
Birsalma!
"...ha kérdeznek válaszolni kell..."
Ebben(is) tévedsz! Nem kell válaszolni!
Részlet a fórum etikettből:
"...- Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid idõn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínûleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet:
- a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni
- a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni
- a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni---"
Nem véletlenül írtam, hogy olvasd el, ne kívánd, hogy az egészet idemásoljam, sok pontban feszegeted.
Tanulni! Tanulni! Tanulni!
Korfu még számomra ismeretlen, nem tudom hogy Sarti után mekkora változás ez. És mivel itt is pénzről és kikapcsolódásról van szó, így nekem nem mindegy hogy ezeket hol és milyen körülmények között teszem.
Sartihoz képest nagyon nagy lesz a változás, ebben biztos lehetsz...
Lesz ezer partszakasz az apró kavicsostól a sziklásig a homokostól a pálmafásig ....Hegyek völgyek , csodás öblök, ott van Korfu városa az is gyönyörű, a sok kis zegzugos sikátorok, terek az ódon épületek.. Este benépesül a város ahogy él és lüktet dalolnak a kabócák Felmehettek valamelyik erődbe onnan átlátni Albániába, vagy felkocsikázni a Pandokrátor hegyre Korfu legmagasabb pontja , onnan is körbelátni a szigetet...Kimenni a repülőtér melletti betonsávra nézni ahogy a fejed felett kb 20-25 méterrel szállnak le a gépek, ott a Hlaverna a kis kápolna, vagy a Kanoni inni fent egy kávét, vagy bemenni a Mon Repos kertbe érdekes mediterrán növények.. Vagy az Angol temető, ahol szabadon mászkálnak a görög teknőcök és ott a sok orchidea..... Paleóból bérelni egy motorcsónakot és a környéket végig járni, óóó anyu mennyi de mennyi szép hely.....imádom ....
Szerintem érdemes elolvasni a leírások között a főoldalon a Korfuról szóló összefoglalót is. Igaz, hogy nem egy mai iromány, de biztos vagyok benne, hogy a látnivalók nem változtak, maximum gyarapodtak. Én már kerestem úti filmeket is a szigetről, kisebb-nagyobb sikerrel találtam használhatót és érdekeset is.
A kérdésemre én sem kaptam választ, de gondolom, hogy azért, mert senki nem járt még a hotelban, vagy aki járt, nem olvassa a fórumot mostanában. De semmi gond, meglepi lesz
mi is kerestünk filmeket, a youtubon egyet találtunk a jorgos travel bemutatóját - korfuról 5 kis rész - egyenként 10 perces - tele van érdekességgel!
De útifilmet mi még nem találtunk teljes egészében!
Látom épp váltani fogjuk egymást Korfun Ti melyik részre mentek?
Szia Birsalma!
Mi Paleokastritsára megyünk, ez lesz a nászutunk Ez pont Sidarival van egyvonalban, ha nézed a térképet, akkor dél felé egy kis öblöt kell keresned
Őszintén szólva én úgy töltöttem le filmet az internetről, nem teljesen legálisan