Sziasztok!
Egy kedves fórumos (pordanniki) ajánlotta Korfut nászutunk céljául, mert eredetileg Kefalóniára szerettünk volna menni. De megnéztük Paleokastritsa-t és nagyon megtetszett úgyhogy le is foglaltuk az utazást a Quaestornál, Paleo Art Nouveau hotelban lesz a szállásunk. Ha valaki tud erről szóló információval szolgálni, nagyon megköszönném. A beszámolók között már olvastam a településről, de a hotelról nem sokat tudok.
Mindenféle információnak örülök, ha megosszátok velem, akár a szigetről, akár a településről vagy a hotelról szól!
Köszönöm!
Őszintén egy kicsit megrettentem a 36 órás út hallatán, de úgy vagyok vele, fiatalok vagyunk, gyönyörű helyre megyünk, ki lehet azt bírni.
A komp mennyi idő alatt ér át Korfura?
Korfu Sidaritól a Sissi kastély messze van?
Ide csak csoportosan vagy egyénileg is lehet menni? Gondolok itt arra bérelünk motort és elmegyünk oda egy nap.
A komp ha Lefkimibe megy akkor 1 óra, ha a fővárosba Kerkyrába akkor meg 2 óra kb...
Sidari a Sissi kastélytól kb 50 km-re van, ha a part mellett mentek végig.. Ha a belső utakat használjátok akkor kb 40 km lehet, de bonyolult könnyű eltévedni... De eltévedni KÖTELEZŐ Korfun robogóval autóval érdemes felkeresni ...
A többi település messze van?
Itt is lehet olyat csinálni, mint Sartin, hogy bérelünk motort, és körbe lehet motorozni a környéket? 1-1 öbölbe fürdeni?
A többi település messze van?
Itt is lehet olyat csinálni, mint Sartin, hogy bérelünk motort, és körbe lehet motorozni a környéket? 1-1 öbölbe fürdeni?
A sziget relatíve kicsike, 75km hosszú és 25 km széles.... Motort vagy autót igen illik bérelni, és körbejárni a szigetet.. Rengeteg öböl gyönyörű partok találhatóak, amiket ugye gyalog vagy busszal nehéz volna felfedezni.. itt egy szigeti leírás itt sokat megtudhatsz a sziget látnivalóiról....
Szia Rita!
Annyit sikerült a netről kitalálnom, hogy ez az ex Hotel Paleokastritsa, tehát valszeg a többség így ismerheti!! Egyébként Korfun Paleo a legjobb választás!!
Köszönöm Kónyu! Hát igen, kissé borsos ára van, de remélem, hogy megéri! Eddig soha nem szálltunk meg hotelban, csakis apartmant béreltünk mindenhol, de mégiscsak nászút... talán ha említést teszünk róla a hotelban, még meg is lepnek pl. ajándék pezsgővel Na jó, ne legyünk naivak, de a görög vendégszeretetből kiindulva el tudom képzelni
Elvileg július 3-án indulunk, de arra a napra nem találok repülőt semelyik társaságnál. Elképzelhető, hogy 2-án megy a gép este? Mert olyat találtam, de akkor hogy éjjel fogunk megérkezni a szállásra? És akkor vajon a 7 éjszakát honnan számolják, júli 2-től vagy júli 3-tól? Akik tavaly utaztak, nálatok hogy volt ez?
Lakones(Paleo feletti kis hegyifalu, tulképpen télen itt él a parti nép) a legszebb görög falu, amit életemben láttam. Paleoból nem túl nehéz séta fel (no nem is épp rövidke), ott meg a Bellavista medencéjénél eltölteni 1 napot, és gyönyörködni a látványban, az is isteni érzés!!
Meg átugrani Liapadesbe!! Jó lessz, na. Meg a kolostor a város felett, meg az öblök, esetleg Angelocastro vára a hegyen - lassan 20 éve, de most ráizgultam nagyon