Szia Birsalma!
Mi a Katerina apartmanban voltunk, és nagyon meg voltunk vele elégedve. Pontosan annyi választja el a főúttól, hogy már ne szűrődjön be a zaj, mégis közel a főutca. A nagy strand (ami Sidari végében van) ugyan kicsit messzebb esik tőle (kb 8-10 perc séta), de teljesen jó volt nekünk igy is. Maga az apartman tiszta, és jó tágas teraszai vannak.
Akkor, mikor mi voltunk ebben az apartmanban lakott az idegenvezető is, bármi kérdésünk volt, közel volt.
A szomszéd szálloda medencéjét (kertszomszéd) bármikor lehet használni, ha fogyasztasz ott valami italt.
Ui: emlékszem, anno én rendesen megszenvedtem az utat (nem eltántoritásképpen mondom:)), 36 óra alatt értünk ki, és nekem borzalmasan feldagadt a bokám...de egyébként minden szuper volt.
Ui: emlékszem, anno én rendesen megszenvedtem az utat (nem eltántoritásképpen mondom:)), 36 óra alatt értünk ki, és nekem borzalmasan feldagadt a bokám...de egyébként minden szuper volt.
Hol a .... voltatok ennyi ideig? Mi az autópálya előtti időben 23 óra alatt voltunk Pestről, Igoumenitsában, a kikötőben.
Mi is álltunk pár órácskát, itt-ott. Meg még a sofőr el is tévedt egy kicsit, az éjszakában...
De tényleg, mi is vártunk a kompra, majd 3 órát, plusz 1 óra alatt átértünk. De onnan, már pikk-pakk a szálláson voltunk.
Nem Sidariban.
No Gégé, akkor ezek szerint nem csak én voltam balek. Buszos utaknál benne van a pakliban.
Emlékszem, hogy a kompon teljesen kész voltam, Sidariig jóformán már semmit nem láttam a tájból, alig vártam, hogy odaérjünk. De aztán a hely mindent feledtetett velünk. Annyi, hogy nekem ott annyira betett a buszút, hogy fakultativ programra nem nagyon mentünk, csak Paleokastritsara, meg a fővárosba.
Hú anno én mennyire örültem, hogy Sidari ilyen bulizós hely, mentünk is mindenféle diszkóba, meg koktélbárba! A éjjeli angol tinikről ott lett meg először a véleményem...ami nem volt túl pozitiv.
Én nem mondom, hogy nem lehetett ennyi.
Ezek szerint mi jól mentünk.
De azért manapság, csak átsuhansz a pályán, és már kompolhatsz is. Persze, ha járnak....
Ez nem balekság Határokon álltunk mi is órákat a szerb Makedón határőrök csak akkor engedtek tovább minket , ha az idegenvezető letette a baksist, de sokszor az sem volt elég.. Az oda úttal soha nem is volt bajunk, hanem haza nem akartunk jönni... Összesen 3x mentünk busszal, a második utunk meg Olaszországon keresztül vezetett mert a háború miatt nem mentek Szerbia fele a buszok.. Olaszországban lent délen Brindisiből ami 1700km, kellett még 8 órát kompozni Korfura......Egyszer meg mentünk repcsivel, mikor 3 hétre mentünk, és lent Issos -ban a parton béreltünk egy házat, na az volt a szuper.. Ráadásul a repülő a város felől szállt le, a reptéri kerítést majdnem leszakítottuk.. 2001-óta meg csak kocsival voltunk ...Sokszor mondogattuk, na ez az Egnatia Odos autópálya soha nem fog elkészülni, erre tessék már azon száguldozhatunk lefele , ami igazán meg gyorsította a lejutást.. Tavasszal és ősszel laza 12-13 óra és már Igoumenitsában is lehetünk... Nyáron picit több..
Az idén, akarom mondani 2012-ben, kétszer is előbb kellett hazajönnünk a komposok sztrájkja miatt.. Manapság erre is figyelni kell....Most ősszel 7 !!!!! órát álltunk Igoumenitsában, mert nem jött a komp, igaz az a vihar miatt volt, de haza már a sztájkj miatt voltunk kénytelen előbb hazajönni.....
Egyszer talán még Korfura is visszamegyek, ki tudja... Én szerettem Sidarit, a maga bulisságával együtt!
Melus, ezt az Igumenitsai kompot már több embertől hallotam, hogy olyan, mint a mesében...
Gégé, azért tavasszal is de gyönyörű lehet ez a zöld sziget! Neked albumod nincs fent sehol? A múltkor ide raktál be pár youtube-os linkedet ha jól emlékszem, de hiányolom ám Tőled a fotókat, hiszen Te annyit jársz arra, szinte az év minden szakában.
van egy pár ezer képem, de az az igazság, hogy valahogy nekem nem sikerül ide felraknom őket.... A facebookon van egy csomó képem Korfuról ha gondolod ott meg tudod nézni őket....
Valóban a tavasz a legszebb, de az ősz most már a kedvencem.. Akkor minden újra kivirágzik , bezöldül újra a sziget. Még meleg van lehet fürdeni, és nincsenek turisták Most novemberben akkorákat fürödtem bent Korfu városában, nagyon élveztem.
Tudom, emlékszem rá, hogy írtad, ezért tettem kacsintósat...
Holott Korfura, kis túlzással, de szinte minden percben indulna egy komp. Nem úgy, mint Kefaloniára....
A húsvét Korfun, vagy bárhol máshol Görögországban jó ötlet, talán egyszer lesz alkalmam nekem is eljutni. Is. Azért is, mert a nyaralós program az mindenképpen kell, és per pillanat, örülök, ha egy út belefér....
Ha az anyagiakkal nem kéne törődni, akkor szívem szerint én is többször mennék, évente.